Prie mokyklos aplinkinius šiurpinęs nuogas užsienietis suimtas trims mėnesiams | KaunoDiena.lt

PRIE MOKYKLOS APLINKINIUS ŠIURPINĘS NUOGAS UŽSIENIETIS SUIMTAS TRIMS MĖNESIAMS

Kauno apylinkės teismas trečiadienį mokyklos teritorijoje nuogą vaikščiojusį užsienietį leido suimti trims mėnesiams, žurnalistus informavo teismo atstovė Indrė Cvilikaitė.

1990 metais gimęs vyras Vėtrungės gatvėje sulaikytas pirmadienį.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad Tado Ivanausko progimnazijos teritorijoje jis energingai lakstė visiškai nuogas.

Įvykio liudininkai pasakojo, kad užsienietis netoli minėtos ugdymo įstaigos bėgiojo Adomo kostiumu sukdamasis ratu, skleisdamas garsus bei demonstruodamas savo genitalijas ir, kaip teigė kauniečiai, priekabiavo prie vaikų.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Odeta Vaitkevičienė antradienio rytą portalo žurnalistams patvirtino, jog pranešimas apie pastarojo pobūdžio įvykį buvo gautas gruodžio 9 d. 14.14 val. 

„Pareigūnai į incidento vietą atvyko per tris minutes. Surado asmens rūbus, jį aprengė ir sulaikė. Alkotesteris parodė, jog vyras buvo blaivus. Tad pareigūnai nusprendė atlikti papildomą tyrimą dėl narkotinių medžiagų vartojimo“, – detalizavo ji.

Antradienio rytą susisiekus su T. Ivanausko progimnazijos direktoriumi Sigitu Alubausku, jis neslėpė girdėjęs apie įvykį ugdymo įstaigos teritorijoje, tačiau detaliau komentuoti nepanoro apsisprendimą grįsdamas tuo, jog jo vadovaujamoje ugdymo įstaigoje mokosi mažamečiai vaikai, o tema yra be galo jautri. Tačiau, paklaustas, ar minėto pobūdžio incidentas – vienetinis, direktorius tarstelėjo, jog anksčiau to niekada nėra buvę, bet niekas negali būti apsaugotas nuo tokių įvykių kaip pastarasis.

Moksleiviams, galimai mačiusiems įvykį, būtų teikiama psichologinė pagalba.

Progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Indrė Kondrotienė BNS patvirtino, kad mokykla pirmadienį iškvietė policiją dėl nuogo vyro, vaikščiojusio šalia mokyklos. Anot jos, vyras fiziškai nekontaktavo su moksleiviais.

„Taip, įvykis buvo, mokyklos teritorijoje apsilankė suaugęs žmogus, pasiplaikstė lauke, buvo iškviesta policija – ir mes kvietėme iš mokyklos, ir, kaip įsivaizduoju, aplinkiniai žmonės, atvažiavo policija ir jį pasiėmė. Jis vaikščiojo nuogas, jokių fizinių kontaktų nebuvo“, – tvirtino pavaduotoja.

Kauno apygardos prokuratūros atstovė Izabelė Bočkienė BNS sakė, jog kadangi ikiteisminis tyrimas liečia mažamečius vaikus, apie jį prokurorai informacijos teikti nesutinka.

Vaikams teiks psichologinę pagalbą

Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno miesto atstovė Ieva Daukšienė BNS sakė, kad tarnyba trečiadienį gavo informacijos iš policijos, kad dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Tarnyba bendraus su vaikų tėvais, aiškinsis, kokia pagalba yra reikalinga šeimai ir inicijuosim jos teikimą“, – teigė ji.

„Mūsų žiniomis, mokyklos administracija jau yra pasirūpinusi, kad kitiems moksleiviams, galimai mačiusiems įvykį, būtų teikiama psichologinė pagalba“, – pridūrė I. Daukšienė.

Šiuo metu pagalba dar niekam neteikta.

Po įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl seksualinio prievartavimo. Už tai gresia laisvės atėmimas nuo trijų iki trylikos metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

ALGIS

Todė ten amerike dažnai vyksta sušaudymai , matosi kas per žmogystos

Prostitute Emma

tave reiktų suženyti su tuo riebiu nuogaliumi, tai jis tave pilnai užganėdintų.

Keista reklama

kodėl visą laiką rodote didžiulę reklamą, kurioje reklamuojamas kažkoks Boscos gėralas? Trukdo skaityti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS