Priešpilnio detektyvai Kaune: yra buvę ir kurioziškiau | KaunoDiena.lt

PRIEŠPILNIO DETEKTYVAI KAUNE: YRA BUVĘ IR KURIOZIŠKIAU

  • 4

Antradienio vakare Kauno specialiosios tarnybos rengėsi šturmuoti net du butus. Vienu atveju šturmas įvyko. Tačiau galutinis šios operacijos rezultatas savo absurdiškumu toli gražu neprilygo ne per seniausiai Kaune užregistruotam nutikimui.

Pirmasis antradienio vakaro aliarmas skambėjo taip: gautas pranešimas, kad V.Krėvės prospekto gyventoja negali patekti į savo namus, nes iš vidaus į duris įkištas raktas.

Baiminantis, kad moters vyrui, kuris turėjo būti namuose, galimai sutriko sveikata, į šį apie pusę septynių vakaro užregistruotą įvykį pirmiausiai išskubėjo greitosios pagalbos medikai su policija. Galiausiai pagalbon išsikviesti ugniagesiai gelbėtojai, nes butas, kuriame galimai kažkas įvyko, buvo trečiajame aukšte.

Su autocisterna atskubėję ugniagesiai gelbėtojai pateko į jį per balkoną – ištraukiamų kopėčių pagalba.

Geriau jau nuvykti, negu pavėluoti ir jau niekuo nebegalėti padėti.

Netrukus į butą su policijos bei medikų palyda buvo įleista ir jų pagalbos besišaukusi moteris. Sumaišties kaltininkas aptiktas miegantis. Ar jis blaivus, netikrinta, nors toks įtarimas kilo, nes vyriškis jokių įstatymų nepažeidė.

Remiantis ugniagesių gelbėtojų suvestinėmis, jie reaguodami į šį pranešimą –nuo jo užregistravimo iki darbų įvykio vietoje pabaigos, sugaišo apie 45 minutes. Policija ir greitosios medikai, kurių pagalbos iš viso neprireikė, –greičiausiai apie valandą.

Dar vienas panašus iškvietimas buvo užregistruotas apie 23 val. Gričiupio seniūnijoje esančioje Naručio gatvėje sūnus negalėjo patekti į tėvo butą. Taip pat įtarta, kad kažkas atsitiko, dėl ko be policijos į įvykio vietą išsiųsti ir greitosios pagalbos medikai. O pastariesiems taip pat negalint patekti į butą – ir ugniagesiai gelbėtojai.

Pastariesiems atvykus, sumaišties kaltininkas jau rastas tėvo bute, į kurį greičiausiai galiausiai prisibeldė. Ir jau vijo lauk ir policiją su greitosios medikais, esą, ko jie čia atvažiavo – jokios jų pagalbos nebereikia.

Anot Kauno ugniagesių gelbėtojų atstovės, tokie iškvietimai – jų tarnybos kasdienybė.

Turbūt nėra ir dienos, kad nuvykus nepaaiškėtų, kad aliarmas buvo sukeltas be reikalo.

„Bet geriau jau nuvykti, negu pavėluoti ir jau niekuo nebegalėti padėti“, –įsitikinusi pašnekovė, kuriai turbūt pritartų ir tokie patys panašių situacijų įkaitai – greitosios pagalbos medikai bei policija.

Kartais bekylantį pyktį, kad dėl pranešimo grėsmingumo teko skubėti per piko valandas ar jau beužmiegantį miestą su įjungtais garsiniais signalais, užgožia nevalingai šypseną išspaudžiantis situacijos tragikomiškumas.

Pavyzdžiui, ne per seniausiai nakties metu buvo gautas pranešimas, kad kažkas surengė pokylį ant vieno renovuojamo Senamiesčio stogo – keliamas triukšmas neleidžia miegoti.

Padėti policijai patekti ant nurodyto stogo, kaip įprasta, prašyta ugniagesių gelbėtojų.

Galiausiai ten patekus, paaiškėjo, kad namą renovuojantys statybininkai greičiausiai netyčia paliko įjungtą radijo imtuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

kaunietė

o kur tie patruliuojantys ekipažai važinėja kad negirdi tų kaukiančių berazumių? žmonės butuose girdi o jie nei girdi nei mato..reiškia jiems dzin ir ju nedrausmina ir baudų neduoda..manau kad dabar centralizavimas tarnybų į 112 labai parankus policijai- anksčiau jei tik kas ir tiesiai jiems skambini, dabar tai jau reik rimto reikalo kol išklausinės kol ką, tai ne visi nori skambinti , kenčia, o visokie pažeidėjai tai žino ir bujoja..

pilnatis

...čia ne prie ko. Visa esmė, manau, policijos budėjimo gatvėse grafikuose, nes po vidurnakčio miestas atiduodamas motorizuotiems gaivalams, kurie rengia dragus niekieno netrukdomi. Šiąnakt nuo 24 iki 3 val. miegoti negalėjo žmonės, gyvenantys Ąžuolyno prieigose, Tunelio ir Baršausko bei gretimose gatvėse. "Lenktynininkai" nebaudžiami lakstė "duslintuvus pametę", iki maksimumo spausdami "gazą". Jei policija būtų sustabdžiusi ir už eismo taisyklių pažeidimus baudas priskaičiavusi, paskui iš tų, kurie nemoka, mašinas konfiskavusi ir pardavusi, valstybė praturtėtų ne vienu tūkstančiu eurų. Ir policininkams nereikėtų skųstis dėl mažų algų. Dabar iš to šūkio "tavo policija tave gina, saugo, padeda" lieka tik šnipštas...

Bybis tau į nosį

...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS