Rezonansinė byla pasiekė teismą: motina naujagimį paliko numirti lauko tualete | KaunoDiena.lt

REZONANSINĖ BYLA PASIEKĖ TEISMĄ: MOTINA NAUJAGIMĮ PALIKO NUMIRTI LAUKO TUALETE

  • 3

Prokuroras teismui perdavė rezonansinę naujagimio nužudymo bylą, ketvirtadienį pranešė prokuratūra.

Prieš teismą stos 32 metų kėdainiškė L. M., kaltinama sausio mėnesį gimdžiusi lauko tualete ir tualeto duobėje palikusi vos gimusį, gyvą savo kūdikį, kur jis ir mirė.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų sausio mėnesio pabaigoje L. M., būdama devintą mėnesį nėščia, slėpdamasi nuo aplinkinių, lauko tualete pagimdė išnešiotą naujagimį. Pastarasis, įkritę į tualetą, mirė. Įtariama, kad moteris suprato ką padarė ir tyčia paliko naujagimį tualeto duobėje, esant minusinei temperatūrai. Tokiu būdu bejėgiškos būklės naujagimis mirė.

„Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad kaltinamoji apie nėštumą sužinojo pakankamai anksti. Moteris apie būsimą kūdikį viso nėštumo metu nepasakė nei sugyventiniui, nei kitiems artimiesiems. Kaltinamoji dėl padarytos nusikalstamos veikos prisipažįsta ir gailisi“, – teigė ikiteisminiam tyrimui vadovavęs prokuroras Andrius Kiuršinas.

Baudžiamasis kodeksas už šią nusikalstamą veiką numato laisvės atėmimą nuo aštuonerių iki dvidešimties metų, arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Marija

O Dieve nubausk šią išgamą, kaip taip galima? Vargšas naujagimis niekuo nekaltas, šiltai ir jaukei buves įsčiose nei nesupranta už ką šitaip kankinamas. Tokias ne tik į kalėjimą, bet dar ir gimdą išpjauti, užsiūti, kad neturėtų galimybės nei kruštis nei pastoti. Šlykštu skaityti gailisi matai. Pačia įmesti į tą tualetą ir apspjaudyti kad pati sušaltų ir nudvėstu kaip taip galima... graudu.

...

... tai - Uspakio miestas. :/

Oi,

Ir vėl Kėdainiuose... pabaisų miestas...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS