Romainius šokiravusios istorijos atomazga: išpuoliais įtariamas šauktinis – nepakaltinamas? | KaunoDiena.lt

ROMAINIUS ŠOKIRAVUSIOS ISTORIJOS ATOMAZGA: IŠPUOLIAIS ĮTARIAMAS ŠAUKTINIS – NEPAKALTINAMAS?

  • 11

Kauno teisėsaugininkams kilo įtarimas, kad praėjusį rugsėjį keturiolikmetę, kuri leidosi nuo Romainių kalno į Vilijampolę, užpuolęs devyniolikmetis šauktinis, prieš kelias valandas iki šio išpuolio Vilijampolėje apiplėšęs prostitutę, turi specifinių sveikatos problemų. Toks įtarimas kilo ir Kauno teismo psichiatrijos specialistams, atlikusiems jam ambulatorinę ekspertizę, po kurios nuspręsta jam skirti tokį patį stacionarų tyrimą Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos padalinyje.

Tarnybos šešėlis

Esant minėtai situacijai, natūraliai kyla klausimas, kodėl šiais nusikaltimais įtariamas devyniolikmetis Tadas V. tiko tarnybai Lietuvos kariuomenėje? O gal jam sutriko sveikata, susidūrus su išbandymais tarnyboje?

Kaip jau rašyta, tą pernykštę rugsėjo 19-ąją, kai buvo įvykdyti abu minėti nusikaltimai, kaunietis Tadas V. oficialiai buvo pakaunėje įsikūrusio karinio dalinio šauktinis. Ir buvo atvežtas iš ten už kelių parų po šių išpuolių apklausai į Kauno policiją. O po apklausos vėl grąžintas atgal į tarnybą, skiriant jam švelniausią kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Tačiau netrukus turėjo su tarnyba atsisveikinti, net nelaukiant pradėtų ikiteisminių tyrimų pabaigos.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, jis buvo nustatytas pagal kontaktus, kuriais susisiekė su minėtas seksualines paslaugas specialiai šiuo tikslu išsinuomotame Linkuvos gatvės bute teikusia ukrainiete.     

O susipažino su šia trečią dešimtį pradėjusia moterimi internete – radęs skelbimą apie jos teikiamas paslaugas. Ir atvyko pas ją tą šeštadienio popietę, kuomet buvo išleistas iš tarnybos savaitgaliui į namus, sutartu laiku.

Kuris meluoja?

Anot nukentėjusiosios, kurį nusprendė kreiptis pagalbos į Kauno policiją, nors, baimindamasi būti nubausta ir pati, galėjo to neišdrįsti, šis klientas, panaudodamas smurtą, pagrobė iš jos daugiau kaip 2 tūkst. eurų.

Tiesa, pats įtariamasis linkęs teigti, kad atsiėmė tik savo pinigus, kuriuos susimokėjo už būsimą paslaugą, net neturėdamas tikslo ja pasinaudoti, o tik norėdamas sužinoti, kur jos teikėja laiko pinigus, manydamas, kad ten padės ir jo dalį. Ir jo nurodyta pinigų suma – daug mažesnė, už tą, kurią įvardijo nukentėjusioji. Tačiau įtariamasis neneigė, kad nusižiūrėjo į aukas prostitutę, tikėdamasis praturtėti, nes įtarė, kad ji iš savo verslo sukaupusi nemažai pinigų.

Tokius parodymus šis devyniolikmetis davė, pareiškus jam įtarimą dėl apiplėšimo, panaudojant fizinį smurtą, už ką gresia areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Sulaikymo metu pas jį rasta ir pinigų. Tačiau mažesnė suma negu nukentėjusiosios nurodytas jo grobis. Nors neatmetama, kad dalį šio jis jau galėjo būti išleidęs.

Palaikytas iškrypėliu

Kaip jau rašyta, nustačius įtariamąjį prostitutės apiplėšimu, jis prisipažino užpuolęs tą pačią dieną ant Romainių kalno ir keturiolikmetę. Abu minėti ikiteisminiai tyrimai yra sujungti į vieną.

Karštais pėdsakais susektas šauktinis teigė ketinęs apiplėšti ir keturiolikmetę. Nors įsiaudrinę romainiškai, plačiai diskutavę apie šį įvykį socialiniuose tinkluose, buvo linkę kelti visai kitą versiją.

Kaip jau rašyta, keturiolikmetė buvo užpulta, leidžiantis nuo Romainių kalno „Regitros“, įsikūrusios Raudondvario plente, link. Devyniolikmetis nusižiūrėjo ją į aukas, taip leisdamasis į Vilijampolę, tik priešinga puse. Ir nutaikęs patogų momentą, kai nebuvo pravažiuojančių automobilių, užpuolė keturiolikmetę iš nugaros, ėmė smaugti bei tempti į miškelį, dėl ko ir buvo pakrikštytas Romainių iškrypėliu. Jo auką išgelbėjo laiku ir vietoje atsiradusi šunį vedžiojanti moteris, kuriai pradėjus šaukti, užpuolikas keturiolikmetę paleido.

Realiausia perspektyva

Dėl keturiolikmetės užpuolimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už fizinio skausmo sukėlimą arba nežymų sužalojimą, už ką gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Tačiau, jeigu teisėsaugininkų ir jiems pritarusių Kauno teismo psichiatrijos skyriaus specialistų įtarimai dėl Tado V. sveikatos būklės pasitvirtins, teismo posėdis dėl priverčiamųjų medicinos poveikio priemonių jam taikymo vyks be jo. Ir bus neviešas.

Iki minėtų išpuolių šis su tėvais gyvenantis kaunietis į teisėsaugininkų akiratį patekęs nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Tam -jo

Ne visi mūsų šauktiniai ligoniai,ne taip kaip jūs vatiniai,sergate putiniZmo sindromu- į beždžiones virstat

ha ha ha

va cia tai geras, turi specifiniu sveikatos problemu,..... tai kaip tikrina jaunuolius?? gerai kad sautuvo neidave i rankas, butu jautesis kaip filme

Jo

Štai tokie šauktiniai,kuriais labai didžiuojamės, ir gins mūsų šalelę nuo priešų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS