Savaitgalį girtos vairuotojos taranavo policijos mašinas: viena sustojo tik panaudojus „ežį“ | KaunoDiena.lt

SAVAITGALĮ GIRTOS VAIRUOTOJOS TARANAVO POLICIJOS MAŠINAS: VIENA SUSTOJO TIK PANAUDOJUS „EŽĮ“

  • 0

Kauno pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, vasario 19-25 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 415 greičio viršijimo atvejus.

Praėjusios savaitės lakstūnas užfiksuotas ketvirtadienį. Vasario 22 d. apie 8.45 val. Kauno r., kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, automobilis BMW, vairuojamas vyro (g. 1993 m.), kur leistinas važiavimo greitis – 90 km/val., važiavo 147 km/val. greičiu. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Vasario 25 d. apie 14.40 val. Kaune, M. Riomerio g., pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Volkswagen“, vairuojamą vyro (gim. 1975 m.). Nors vairuotojas, ką tik išvažiavęs iš netoliese esančių namų, teigė pareigūnams, kad šiandien nevartojo alkoholinių gėrimų, tačiau nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. Netrukus vairuotojas prisiminė, kad vakar šiek tiek vartojo alkoholinius gėrimus. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,71 prom.

Kiek anksčiau, šeštadienį apie 8.10 val. Kaune, Savanorių pr., automobilį „Audi“ vairavo neblaivi moteris (gim. 1989 m.). Pareigūnams, mėginant sustabdyti vairuotoją, keliančią pavojų eismo saugumui, ši taranavo pareigūnų tarnybinį automobilį. Moteris ne tik sukėlė eismo įvykį, bet ir prieš jį – pavojingą situaciją, kai važiavo prieš eismą, kirto ištisinę liniją bei privertė kitus eismo dalyvius staiga stabdyti ar imtis kitų veiksmų savo ir kitų žmonių saugumui užtikrinti. Priverstinai sustabdyta vairuotoja teisinosi pareigūnams, kad ši nestojo, nes buvo išsigandusi. Vairuotojai nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,69 prom.

Tą patį savaitgalį, penktadienį apie 16.55 val. Kaišiadorių r., kelyje A1, pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso dar viena neblaivi vairuotoja (gim. 1962 m.), kuri taip pat apgadino policijos tarnybinį automobilį ir kėlė pavojų eismo saugumui. Jos vairuojamam automobiliui „Škoda“ sustabdyti Kaišiadorių rajono policijos komisariato pareigūnai panaudojo specialią priemonę – „ežį“. Moteriai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,62 prom.

Vasario 24 d. apie 13.30 val. Kėdainių r., Šėtos mstl., į pareigūnų akiratį pateko neblaivus dviratininkas (gim. 1970 m.) iš Pakruojo rajono. Vyras su pažeidimu sutiko ir gailėjosi, kad vyko alaus. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,66 prom.

Savaitgalį pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu policijos pareigūnai Kauno ir Kėdainių miestuose bei rajonuose patikrino apie 3,5 tūkst. transporto priemonių. Nustatyta vienuolika neblaivių vairuotojų (jų girtumo laipsnis svyravo nuo 0,54 prom. iki 1,45 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę pareigūnai nustatė šešiolika neblaivių vairuotojų (dar trylika nustatė kolegos iš kitų padalinių) ir dvylika asmenų, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Vykdytų priemonių metu pareigūnai nustatė ir kitus KET pažeidimus.

Gairės: Kauno policija, reidai, girtos vairuotojos, taranavo policijos mašinas, eismo įvykis, avarija LT
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS