Nuo stalo – prie vairo: Kaune ir aplink jį įkliuvo gerokai įkaušę vairuotojai | KaunoDiena.lt

NUO STALO – PRIE VAIRO: KAUNE IR APLINK JĮ ĮKLIUVO GEROKAI ĮKAUŠĘ VAIRUOTOJAI

  • 2

Pirmadienį po kaitraus savaitgalio Kauno apskrities pareigūnams veiklos netrūko – į akiratį pakliuvo nemaža dalis neblaivių transporto priemonių vairuotojų. Kai kurie iš jų išsiblaivyti nepanoro ir antradienį.

Pasak pareigūnų, naktį iš sekmadienio į pirmadienį, apie 00.35 val., Kaune, Taikos prospekte, automobilį BMW vairavo neblaivus vyras, gimęs 1997 metais. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,84 prom.

Kitas neblaivus vairuotojas patruliams į rankas pakliuvo  rugpjūčio 10 dienos popietę, apie 15.20 val. Jis Kaune, Garšvės gatvėje, automobilį „VW Sharan“ vairavo Vidutiniškai apgirtęs – įpūtė 2,45 prom.

Tos pačios dienos vakarą, apie 18.15 val., Jonavoje, Žeimių gatvėje, automobilį „Opel Zafira“ taip pat vairavo neblaivus vyras, gimęs 1978 metais. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,64 prom.

Neblaivių vairuotojų medžioklė pirmąją savaitės dieną nesibaigė ir šiek tiek vėliau – apie 21.45 val. Kėdainių rajone, Truskavos miestelyje. Čia neapdraustą privalomuoju vairuotojų civilinės atsakomybės draudimu ir be techninės apžiūros motorolerį vairavo neblaivus ir teisės vairuoti neturintis vyras, gimęs 1990 metais. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,80 prom.

Dar vienas įtartinas vairuotojas pareigūnams įkliuvo pirmadienį apie 23 val. Kaune, Pašilės gatvėje, – automobilį „BMW X5“ vairavo neblaivus vyras, gimęs 1969 metais. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,81 prom.

O naktį iš pirmadienio į antradienį apie 03.25 val. Kaune, Karaliaus Mindaugo prospekte, automobilį „VW Passat“ vairavo neblaivus vyras, gimęs 1994 metais. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,81 prom.

Portalas primena, kad vairuotojai, kuriems nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas yra traukiami baudžiamojon atsakomybėn. Už tai gresia bauda nuo 579 iki 868 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 2 iki 3 metų arba administracinį areštą nuo 10 iki 30 su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Po 10 štukiu tokiems asilams bauda reikėtu skirti kad nesuketu kitiems pavojaus .

Trikojis \\\\\.../////

Sveikinu,nepamitškit ir greičio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS