Siaubas Jūrės miestelyje: kol sumuštą motiną gydė medikai, pareigūnai vaikus pamiršo? | KaunoDiena.lt

SIAUBAS JŪRĖS MIESTELYJE: KOL SUMUŠTĄ MOTINĄ GYDĖ MEDIKAI, PAREIGŪNAI VAIKUS PAMIRŠO?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Naktį iš pirmadienio į antradienį Kazlų Rūdos savivaldybės Jūrės miestelyje įvykdytas sunkiai protu suvokiamas išpuolis. Anot su portalu kauno.diena.lt bendravusių liudininkų, galimai apsvaigęs vyras įsiveržė į kelias sodybas ir mažamečių akivaizdoje žiauriai sumušė vienoje jų buvusią moterį. Iškart po incidento pareigūnų sulaikytas įtariamasis tą pačią dieną vėl buvo laisvėje. Tačiau tai ne vienintelis teisėsaugos atstovų veiksmas, tąnakt užkliuvęs viską savo akimis mačiusiems kaimynams.

Informacija apie tai, kad iš pažiūros ramų Jūrės miestelį sukrėtė toks baisus nusikaltimas, pasirodė antradienio pavakarę.

„Iki dabar negaliu ramiai apie tai nei kalbėti, nei mąstyti. Apie 1 val. nakties nubudau nuo baisaus moterų spiegimo, vyriško balso kriokimo, mažų vaikų verksmo ir dūžtančių stiklų. Galimai nuo narkotikų ir alkoholio apsvaigęs, nesiorieantuojantis aplinkoje Jūrės miestelio gyventojas įsiveržė į dvi sodybas, sumušė ten nieko dėtas, ramiai miegančias moteris. Šiurpų reginį matė jų vienerių, trejų ir dešimties metų vaikai“, – taip išpuolio įvykius apibūdino pati auka galėjusi tapti šios vietos gyventoja.

Moteris su siaubu prisimena vaizdą, kuomet, kaip ji pati teigia, įtariamas užpuolikas išdaužė langus, po kiemą tampė ir talžė moteris.

„Naktį stebėdama vaizdą iš balkono nesuvokiau, ką daryti. Atvyko keturi pareigūnų ekipažai, greitoji medicinos pagalba. Toliau viskas vyko pagal nustatytą tvarką – įtariamas nusikaltėlis sulaikytas. Deja, tačiau dėl neaiškių priežasčių jis po 12 val. – vėl laisvėje...“, – liūdesio balse negalėjo nuslėpti kraupaus nusikaltimo liudininkė ir tolimesnio pasakojimo kontekste pamini vietos politikės vardą bei pavardę. Kaip teigia pašnekovė, įtariamas užpuolikas yra šios moters tėvas.

Galimai nuo narkotikų ir alkoholio apsvaigęs, nesioreantuojantis aplinkoje Jūrės miestelio gyventojas įsiveržė į dvi sodybas, sumušė ten nieko dėtas, ramiai miegančias moteris.

Verkiantys vaikai palikti lovelėse

Tačiau ši šokiruojanti istorija tuo nesibaigė. Kaip portalui kauno.diena.lt teigė kaimynystėje gyvenanti moteris, iškart po to, kai pareigūnai sulaikė ir išsivežė įtariamą užpuoliką, o greitosios medicinos pagalbos automobilis – sumuštą moterį, likimo valiai buvo palikti visą šį siaubą matę mažamečiai.

„Sumuštosios moters vienerių ir trejų metų vaikai taip ir būtų palikti verkti lovelėse, jei ne kaimynai, kurie susukę į anklodėles išsinešė vaikučius pas save į namus. Vaikų teisių tarnybos atstovai čia taip ir nepasirodė“, – kritikos strėles tarnyboms leido Jūrės miestelio gyventoja. Ji pati, kaip pasakoja toliau, globon į namus nusivedė vyresnėlį, nes mažoji po išgąsčio ilgai nevalingai krūpčiojo ir verkė.

„Trimečiui pusę nakties mėginau atrasti paguodos žodžius, kad užmigtų. Jis vis klausė, kodėl dužo langas ir mamą užpuolė baubas. Neturėjau atsakymo, nes ten galėjau būti ir aš. Užpultus namus ir manąjį skiria vos 50 metrų“, – apie siaubą išgyvenusius vaikus pasakoja pašnekovė ir priduria nesuprantanti, kodėl tarnybos net nepasidomėjo, kur ir kieno globojami tąnakt liks vaikučiai.

Į šią istoriją, kurios veiksmas skamba tarsi ištrauka iš siaubo filmo, netrukus sureagavo Kazlų Rūdos savivaldybės atstovai. Dar antradienio vakarą su portalu kauno.diena.lt bendravęs Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška tikino, kad miesto valdžia skubos tvarka rengia pasitarimą dėl šio incidento.

Skubus pasitarimas

Trečiadienio rytą miesto savivaldybėje buvo rengiamas šis susitikimas, kuriame dalyvavo M. Varaška, taip pat kiti savivaldybės, teisėsaugos ir socialinių reikalų atstovai.

„Šiuo metu padėtis dėl šio incidento yra normali ir kontroliuojama. Įtariamajam pritaikytos kardomosios priemonės, ypač griežtai sekama, kad jis jų paisytų – neišvykimas, nesiartinimas prie nukentėjusiais pripažintų asmenų. Fiziškai nukentėjusi yra viena moteris, o dėl psichologinio smurto kol kas situaciją aiškinamės. Jei bus reikalinga bet kokia pagalba įvykį mačiusiems vaikams, ji bus teikiama visokeriopai ir tiek, kiek jos reikės“, – apie tai, kas buvo nuspręsta susitikimo metu, kalbėjo miesto meras.

M. Varaška prižadėjo, kad nukentėjusiai šeimai bus skiriama ir teisinė pagalba, taip pat teikiamos rekomendacijos dėl nuniokoto turto atitaisymo, kad vėliau teisinėmis priemonėmis būtų galima susigrąžinti prarastas išlaidas.

„Kartu su pareigūnais nutarėme, kad savaitę nebus organizuojamas nukentėjusios ir įtariamojo susitikimas. Tik praėjus tam tikram laikui vėl tarsimės su pareigūnais ir bus galima galvoti apie tolimesnius veiksmus, gal net susitaikymą. Bus svarstoma ir dėl žalos atlyginimo“, – portalui kauno.diena.lt teigė Kazlų Rūdos meras.

Įvykio naktį policija neinformavo Vaiko teisių apsaugos skyriaus budėtojų apie galimą vaiko teisių pažeidimą.

Marijampolės teisėsaugininkai apie įvykusį incidentą informacijos teikia ribotai, esą vyksta ikiteisminis tyrimas ir kai kurie portalo kauno.diena.lt klausimai taip ir liko neatsakyti, kaip antai – kas po įvykio rūpinosi vaikais?

Marijampolės apskr. VPK Valdymo organizavimo skyriaus vedėjas Raimundas Marcinkevičius patvirtino, kad naktį iš rugpjūčio 5-osios į 6-ąją buvo gautas pranešimas. Jo esmė – vyriškos lyties asmens smurtas moters atžvilgiu.

„Policija atvyko operatyviai, per 11 min. Įvykio vietoje buvo atlikti visi būtini veiksmai, sulaikytas įtariamasis G.N., kuris buvo laikinai suimtas. Įtariamajam pareikšti įtarimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymus sveikatos sutrikdymo, paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Vykdomi suplanuoti ikiteisminio tyrimo veiksmai“, – tiek tegalėjo pasakyti Marijampolės policijos atstovas ir paminėjo, kad įtariamajam gresia viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Kiek plačiau į klausimą dėl asmens paleidimo atsakė M. Varaška. Pasak miesto mero, suėmus įtariamąjį buvo spėta atlikti visus reikalingus procesinius veiksmus.

„Nustatyta jo būklė – tiek fizinė, tiek psichinė, asmuo buvo apklaustas ir įvertinta, kad jis turi artimuosius, kurie gali jį prižiūrėti. Buvo įvertinta, kad šis asmuo gali suvokti teisėsaugos jam paskirtas kardomąsias priemones. Kiek žinau, jis jas vykdo su intensyvia pareigūnų priežiūra. Mūsų žiniomis, iki šiol jis buvo nepriekaištingos teisinės reputacijos asmuo“, – sakė M. Varaška.

Pareigūnams vaikai – nė motais?

Tačiau šioje istorijoje nei savivaldybės atstovai, nei pareigūnai nesugebėjo tiksliai paaiškinti, kodėl niekas nepasirūpino mažamečiais vaikais. Susisiekus su Vaikų teisių ir įvaikinimo tarnybos (VTĮT) Marijampolės apskrities atstovais paaiškėjo, kad akmuo krenta į pareigūnų daržą.

„Įvykio naktį policija neinformavo Vaiko teisių apsaugos skyriaus (VTAS) budėtojų apie galimą vaiko teisių pažeidimą. Pranešimą apie įvykį VTAS gavo tik šįryt. Specialistai šiandien apsilankė šeimoje ir išsiaiškino, kad mažamečių motina jau grįžusi iš gydymo įstaigos namo, grėsmės lygis vaikams nenustatytas“, – portalui kauno.diena.lt paaiškino VTAS  Marijampolės apskrities Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyr. specialistė Vija Kudzienė.

Gairės: Jūrės miestelis, kraupus nusikaltimas Jūrės miestelyje, nusikaltimas Kazlų Rūdoje, išpuolis, smurtas, sumušta moteris, Palikti vaikai, Vaikų teisių ir įvaikinimo tarnyba, pagalba moterims, pagaminta-kd
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Safyras

Taip ir gimsta nepasitikėjimas žiniasklaidos priemonėmis, kai pasakoma tik dalis tiesos... Aišku, kai žurnalistams pelningiau organizuoti šou spektaklius, nei gilintis į problemą, tai ir atsiranda prastai iškepti žurnalistiniai blynai. Kažin ar apsidžiaugtų ligonis, jei jis būtų gydomas tik pusėtinai, nes ne viską dar žino apie ligas, nes simptomai panašūs, tik gydymo metodai skiriasi ir vaistų poveikis...

Gerų karvių ten toj jūrėj yra, oi gerų...

Nuomonė

Na matai

Užkabino musėt ne tą, tai gavo po polnoi programie... kliuvo kaltiem ir nekaltiem... Nereikėjo kabint to, ko nereikia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS