Skandalingasis serialas keliasi į teismą, o kas laukia bėglio nepavijusių Pravieniškių pareigūnų? | KaunoDiena.lt

SKANDALINGASIS SERIALAS KELIASI Į TEISMĄ, O KAS LAUKIA BĖGLIO NEPAVIJUSIŲ PRAVIENIŠKIŲ PAREIGŪNŲ?

  • 6

Vienas skandalingiausių pastarojo meto Pravieniškių 1-ojo kalėjimo bėglių Jonas Rylovas, šiųmetes Jonines minėjęs laisvėje, nors iki 2026-ųjų liepos turėjo atlikti tryliktuoju teistumu jo biografijoje tapusią Prienų teismo bausmę už sukčiavimą, pradeda raškyti savo pabėgimų iš šios įkalinimo įstaigos vaisius. Kaip jau rašyta, tai jis sugebėjo padaryti net du kartus per pusketvirtos paros.

Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismą pagaliau pasiekė baudžiamoji byla, kurioje 1987 m. gimęs J. Rylovas kaltinamas sugebėjęs pabėgti iš minėtos įkalinimo įstaigos ir birželio 11-ąją, ikiteisminio tyrimo metu taip ir nenustatytu laiku, ir birželio 15-osios vidurdienį.

Kaip jau rašyta, iškalbingos abiejų atvejų aplinkybės.

Pirmuoju apie J. Rylovo pabėgimą šios įkalinimo įstaigos pareigūnai sužinojo iš Kauno policijos, kai jis jau tą pačią dieną apsivogė Kauno prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Šio apsaugininkai užfiksavo, kaip jis, įėjęs į persirengimo kabiną apsirengęs vienaip, netrukus iš jos išėjo mūvėdamas naujais šortais. O po to dar praėjo pro kasas ir nesusimokėjęs už patalynės komplektą.

Tačiau „Akropolio“ apsaugai bandant J. Rylovą sulaikyti, jis sugebėjo pabėgti, bet pametė kortelę, ant kurios buvo ne tik jo vardas bei pavardė, bet ir jo bausmės atlikimo vieta.

Lietuvos kalėjimų tarnybos nuotr.

Pasidalijus šia informacija su Kauno policija ir šiai susisiekus su Pravieniškių 1-uoju kalėjimu, šio pareigūnai buvo linkę tikinti, kad J. Rylovas – bausmės atlikimo vietoje, nes per 15 valandos patikrinimą ten buvo. Tačiau tos pačios dienos vakarą teko konstatuoti, kad šis atviro tipo bausmę atliekančių nuteistųjų kategorijai priklausęs kalinys iki 21.30 val., kaip privalėjo, nakvoti į bausmės atlikimo vietą negrįžo.

Vėliau paaiškėjo, kad per porą parų laisvėje, kol pagaliau buvo sulaikytas Ramybės parke, beje, policijai atpažinus jį iš jau minėtų iš „Akropolio“ pavogtų šortų, jis Kaune įvykdė mažiausiai tris nusikaltimus. Vienas iš jų buvo vienoje Vytauto prospekte esančios maitinimo įstaigoje apie 17 val. trumpam ant stalo paliktos vyriškos rankinės, kurioje be banko kortelių ir dokumentų buvo ir apie 500 eurų grynaisiais, vagystė.

Tiesa, šiuo grobiu J. Rylovas džiaugėsi ne ilgai. Jis buvo sulaikytas nepraėjus nė porai valandų jau minėtame Ramybės parke – su narkotikais maišelyje, kuriuos, panašu, kad įsigijo už pinigus, kuriuos rado tą pačią pavakarę pagrobtoje vyriškoje rankinėje.

Tačiau parvežtas tą patį vakarą į Pravieniškes, J. Rylovas ten neišbuvo nė paros. Jau kitos dienos vidurdienį šioje įkalinimo įstaigoje vėl buvo paskelbtas aliarmas dėl jo pabėgimo.

Pasinaudojo proga.

Šį kartą viskas buvo dar skandalingiau. J. Rylovas sugebėjo pabėgti iš Pravieniškių kalėjimo tarnybinio automobilio, vežamas jo pareigūnų po apklausos pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl pirmojo pabėgimo.

„Pasinaudojo proga“, – taip tada šio skandalo aplinkybes apibūdino Kalėjimų tarnybos atstovė.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, J. Rylovas sugebėjo pasprukti nuo pareigūnų, kai jų automobiliui privažiavus Pravieniškių 1-ojo kalėjimo Kontrolės ir praleidimo punktą, pareigūnai atsidarė automobilio duris, kad jis išliptų. Tačiau J. Rylovas puolė bėgti miško link. Pareigūnai teigia, kad jį vijosi. Tačiau nepavijo.

Pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl pastarojo J. Rylovo pabėgimo dar nebaigtas. Anot Kalėjimų tarnybos atstovės, įvertinti jį lydėjusių pareigūnų elgesį planuojama iki rugpjūčio pabaigos.

Kaip jau rašyta, po antrojo pabėgimo J. Rylovas įvykdė ne vieną vagystę Birštone. Patekęs į vieną šio pakaunės kurorto namą per neuždarytą rūsio langą, jis net įsilaužė į seifą, iš kurio pagrobė teisėtai laikomą pistoletą bei 400 šovinių. Laimė, šis jo grobis kartu su kitais iš Birštono gyventojų namų pavogtais daiktais tą pačią dieną buvo rastas pas J. Rylovo artimuosius. O jis pats buvo sulaikytas Druskininkuose, besimėgaujantis SPA malonumais.

J. Rylovas savo kaltę dėl minėtų pabėgimų pripažįsta pilnai ir linkęs dėl to atgailauti. Už kalinio pabėgimą Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki 3 metų.

Tačiau teismų dar laukia bylos dėl jau minėtų J. Rylovo vagysčių, pasišalinus iš bausmės atkimo vietos, Kaune bei Birštone. Pavyzdžiui, už šaunamojo ginklo ir šaudmenų pagrobimą gresia net laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Dėl šių pabėgimų J. Rylovas stos prieš Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmus, kurie, ko gero, nerizikuodami rengs šios bylos posėdžius nuotoliniu būdu, susijungdami elektroninio ryšio priemonėmis su toliau bausmę atliekančio J. Rylovo įkalinimo vieta.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

algirdas

Straipsnio autoriui.Pareigunu niekas nelaukia.Kokius pinigus moka taip pareigunai ir dirba.Nepavijo ir kas?

pastebejimas

Policija klaunai ,tas pabego registruotoj gyv vietoj Prienuose sedejo toliau voge tai kazkaip 2 menesius nebuvo ka is namu nuvaziuot susemt ... Ps policija jau puikiai ivalde mena dirbti is namu ...

nu ka

kaip suprantu rylovas savo gerove bent ant 10m pasirupino... nei PSD lazo moket, nei privacius pensijinius fondus sert nei bankams dirbt vabsce nei elektrikai nei siukslininkai grynai nieks neprikins....i negana to ka apmokestintojai neprikibs bet dar ir nemokamas maistas ir siltas patogus bustas ir personaline apsauga ir med prieziura...naujas erdvus europinio lygio dazais kvepiantis hosteles vardu kalejimas laukia tik isskirtiniu...paprastam mirtingajam teks dirbt ir dirbt 5 prarabu ir 9 virsininku genamas...negana to ka dirbt bet dar ir bankai reketuos ir pensijiniai fondai ir PSD reketyrai...a kur dar siuksliu mafija vandenys elektrikai ir visi kiti geroves megejai....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS