Šokiruojančioje istorijoje – posūkis: šunims balso stygas pašalinusiam vyrui gresia nemalonumai | KaunoDiena.lt

ŠOKIRUOJANČIOJE ISTORIJOJE – POSŪKIS: ŠUNIMS BALSO STYGAS PAŠALINUSIAM VYRUI GRESIA NEMALONUMAI

  • 15

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistų pastangomis, bendradarbiaujant su ikiteisminio tyrimo institucijomis, vėl atnaujinta 2021 metais visuomenę sukrėtusi byla, kuomet šunis laikantis ir veisiantis L. S. galimai negrįžtamai suluošino augintinius.

VMVT specialistai, siekdami ikiteisminio tyrimo bylos atnaujinimo dėl galimai šunis suluošinusio laikytojo, 2023 m. gegužės 18 d. kreipėsi į Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūrą (prokuratūra), kurią informavo, jog Lietuvoje jau yra atsiradusi galimybė vykdyti gyvūnų DNR tyrimą.

Atlikus tyrimą ir gavus rezultatus bei paaiškėjus esminėms aplinkybėms, turinčioms reikšmės bylai išspręsti teisingai, kurios nebuvo nustatytos priimant sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą, šių metų balandžio 9 d. prokuratūra priėmė nutarimą atnaujinti ikiteisminį tyrimą.

Prieš daugiau nei dvejus metus VMVT inspektoriai nustatė, kad gyvūnų laikytojo L. S. laikomiems šunims buvo atliktos draudžiamos veterinarinės procedūros – pašalintos balso stygos, dėl kurių šunys nebegali patenkinti savo fiziologinių poreikių: loti, cypti, ar kitaip išreikšti savo poreikių balsu.

Tyrimas ne kartą buvo nutrauktas dėl to, kad buvo sudėtinga surinkti įrodymus. Paaiškėjus naujiems duomenims, ikiteisminis tyrimas šiuo metu yra tęsiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Tai

vyrui gresia nemalonumai........ O veterinarijos specialistas, kuris TAI atliko, kaip ir nieko dėtas?

Kodėl?

Kodėl niekas šunpalaikiams nesugalvojo subinių užrišti, bent aplinka daug švaresnė būtų!?

Pifukas

Siulyciau tam PADLAI Isoperuoti balso stygas ,kad negaletu visa gyvenimeli kalbeti ,tik tyleti .Ot butu smagu !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS