Specialiosios tarnybos nesutaria, ar Kaune buvo sutikusių Naujuosius jau su Australija | KaunoDiena.lt

SPECIALIOSIOS TARNYBOS NESUTARIA, AR KAUNE BUVO SUTIKUSIŲ NAUJUOSIUS JAU SU AUSTRALIJA

  • 5

Artėjant Naujųjų sutiktuvėms portalas kauno.diena.lt pasiteiravo šeštadienį budinčių policijos, ugniagesių gelbėtojų bei greitosios medicinos pagalbos atstovų, kokia buvo paskutinioji 2022-ųjų diena Kaune.

„Kol kas viskas pakankamai ramu. Darbo turime, bet jokių išskirtinių įvykių,“ – apie 19.30 val. tikino Kauno policijos budėtojų telefonu atsiliepęs pareigūnas.

Tačiau, pasiteiravus jo, ar tai reiškia, kad šiemet Kaune sutikusiųjų Naujuosius kartu Australija nebuvo, atsakymo, kad ne, sulaukta tik po trumpos pauzės. „Kaip visada, tik visokie smurtai namuose. Nėra ir jokių eismo įvykių su žuvusiais,“ – liko prie ankstesnės savo nuomonės pašnekovas.

Atsiremdamas į tai, kad ne pirmą kartą budi tokią dieną, jis siūlė palaukti bent 22 valandos, kai visi pradės švęsti ir alkoholis ims viršų. Remiantis ankstesne pašnekovo patirtimi, didžiausias pulsas belaukiant Naujųjų pradedamas fiksuoti 22-23 val.

Kauno miesto greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnioji gydytoja portalui kauno.diena.lt teigė, kad iki 20 val. jų dispečerinė jau turėjo 200 iškvietimų. Ir tarp dominuojančių peršalimų, karščiavimų bei pakilusio kraujospūdžio jau buvo ir keli dėl alkoholio perdozavimo. „Be abejo, kaip visada buvo ir sutikusių Naujuosius jau su Australija!“ – konstatavo medikė.

Nors su ja kalbėjomės, Kaune jau šaudant fejerverkus, pašnekovė teigė, kad nukentėjusiųjų nuo pirotechnikos dar nėra.

Ir šiai medikei budėjimas sutinkant Naujuosius – ne pirmas. Remiantis ankstesniais budėjimais, didžiausias darbymetis turėtų būti, kai prasidės fejerverkai. Tačiau pašnekovė vylėsi, kad šiemet bus atsižvelgta į prašymus jais nepiktnaudžiauti.  

Šią parą budinčios Kauno ugniagesių gelbėtojų pamainos atstovas, pasiteiravus jo, ar daug darbo, atsakė: „Kol kas jo neturime ir tikiuosi, kad neturėsime!“ Jis teigė, kad nuo pusės aštuonių ryto iki aštuonių vakaro buvo vos keli iškvietimai atidaryti durų, įtariant sveikatos sutrikimus.   

Ir šiam pašnekovui budėjimas sutinkant Naujuosius – ne pirmas. Tačiau ir ankstesnė jo patirtis nebuvo kažkuo išskirtinė – šventiniai fejerverkai padegė tik šiukšlių konteinerius. „Blogiau būna, kai nuo jų užsidega balkonai!“ – dalijosi savo patirtimi ugniagesių gelbėtojų atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

yja

visuomet 31 gruodžio Senieji metai palydimi, o laikrodžiui išmušus 24 kartus sutinkami Naujieji. Kas pernai/šiemet kitaip? Su Naujaisiais !

Ak, Australija

Žurnaliūgos ieško sliekų, t.y. sensacijos, deja, netgi su Australija. Su Naujaisiais visus. Geros nuotaikos!

Aborigenas

Pasvajokit apie Australija, bulviagalviai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS