Stebuklas su kriminalo pamušalu: ieškomas aiškiaregys iš Žemaitijos, pranešęs apie gaisrą Kaune | KaunoDiena.lt

STEBUKLAS SU KRIMINALO PAMUŠALU: IEŠKOMAS AIŠKIAREGYS IŠ ŽEMAITIJOS, PRANEŠĘS APIE GAISRĄ KAUNE

  • 1

Sekmadienio vakare net trys Kauno ugniagesių gelbėtojų automobiliai skubėjo gesinti gaisro viename Laisvės alėjos bute. Apie tai melagingai pranešta iš išmaniojo telefono, kuris, kaip nustatyta, tuo metu veikė viename Telšių rajono kaime.

Pasak Bendrojo pagalbos centro atstovės Vilmos Juozevičiūtės, yra keli būdai nustatyti iš, kur skambinama jų operatoriams. Tai, kad apie gaisrą Kaune, Laisvės alėjoje, pranešęs asmuo skambina iš Telšių rajono Ryškėnų kaimo Masčio gatvės, šį pranešimą priėmusi operatorė žinojo dar tebevykstant pokalbiui su gana nemandagiu vyriško balso savininku, nenorėjusiu atsakinėti į jos klausimus. Tačiau, neatmetant galimų aplinkybių, kurių nepavyko išsiaiškinti, į įvykio vietą buvo pasiųsti ir Kauno ugniagesiai gelbėtojai, ir greitosios medikai.

Ugniagesiai gelbėtojai iš netoliese – Nemuno gatvėje esančios savo komandos pasiuntė net dvi autocisternas ir autokeltuvą. Dar viena autocisterna iš kitos komandos atšaukta jau pakeliui, paaiškėjus, kad atvykus nurodytu adresu, t.y. į vieną Laisvės alėjos atkarpoje tarp Soboro ir A.Mickevičiaus gatvės esantį triaukštį, jokių gaisro požymių nerasta.

„Gerai, kad tuo metu tų autocisternų ir autokeltuvo, bergždžiai skubėjusių į šį melagingą iškvietimą, nereikėjo kitur, kur lemtinga galėjo būti kiekviena minutė“, – po tokio akibrokšto buvo linkusi konstatuoti Kauno ugniagesių gelbėtojų atstovė.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Anot Bendrojo pagalbos centro atstovės, melagingų pranešimų aplinkybes toliau aiškinasi policija. Jos atstovams bus perduotos ir koordinatės, kur tuo metu, kai skambino, buvo ir melagingai apie gaisrą viename Kaune, Laisvės alėjoje, pranešęs asmuo. Nustatyta net apytikslė – 17 metrų minėto Telšių kaimo Masčio gatvės atkarpa, kurioje jis tuo metu buvo, nes naudotasi išmaniuoju telefonu, turinčiu funkciją, nustatančią jo buvimo vietą ir atsiunčiančią šias koordinates.

Gerai, kad tuo metu tų autocisternų ir autokeltuvo, bergždžiai skubėjusių į šį melagingą iškvietimą, nereikėjo kitur.

Bendrojo pagalbos centro atstovės teigimu, jie visada praneša policijai ir apie piktybinius skambintojus bei asmenis, pokalbio metu įžeidinėjančius jų pareigūnus.

Administracinių nusižengimų kodeksas už priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos bei kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą, žinant, kad pagalba nereikalinga, numato baudą nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Kauno policija pernai pradėjo 45 tokias administracines bylas. Net 42 iš jų buvo dėl pačios policijos melagingo iškvietimo. Ir trys – dėl ugniagesių gelbėtojų.

Remiantis statistika, kurią galėjo iškreipti karantinas, tokių bylų mažėja, nes 2019-aisiais jų buvo pradėta 60. 51 – dėl melagingo policijos iškvietimo. Ir devynios – dėl ugniagesių gelbėtojų. Per pirmus du šių metų mėnesius Kaune buvo pradėta tik viena tokia administracinė byla. Taip pat – dėl bereikalingo policijos vaikymo.

Deja, kiek atvejų buvo nustatyti pažeidėjai, Kauno policijos atstovė atsakyti negalėjo. Anot jos, tokia statistika policijai, kurią labiau domina nusikalstamumo tendencijos, – mažiau aktuali.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

P.il.

Namuose ligonis su psichinę negalia, užeina piktumo priepuoliai kuriu metų būna pavojinga saviems , reikia kviesti policiją ,tačiau bijai trukdyti ,nes pagalvoji ,galbūt yra blogesnė situacija kitiem.O čia kviečia policija ar kitą pagalbą neesant butinumui, keista, kad yra tokių žmonių.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS