Sukčiai ir toliau bando pralobti: šį kartą nusitaikė į banko klientus | KaunoDiena.lt

SUKČIAI IR TOLIAU BANDO PRALOBTI: ŠĮ KARTĄ NUSITAIKĖ Į BANKO KLIENTUS

  • 7

Portalo skaitytoja Aušra G. elektroninio pašto dėžutėje rado įtartiną laišką. Jį neva siunčia „Danske Bankas“, tačiau moteris su šiuo banku niekuomet neturėjo jokių reikalų.

„Šį laišką gavau į elektroninio pašto dėžutę, kuria naudojuosi darbo reikalais. Su šiuo banku niekada neturėjau jokių reikalų. Įtarimų sukėlė ir tai, kad pats laiško turinys primena netaisyklingą vertimą iš užsienio kalbos“, – pastebėjimus dėstė moteris.

Atsiųstame laiške trūksta lietuviškų raidžių, o tokių rašybos klaidų dažniausiai jau nebedaro ir pradinių klasių moksleiviai.

„Danske Bank“ atstovė ryšiams su visuomene Vaida Bičkutė teigė, kad šiuos laiškus siunčia sukčiai. „Bankas niekuomet neprašo patvirtinti savo duomenų tokiais nuorodų paspaudimais tiek internete, tiek elektroniniame pašte. Turime saugių būdų bendrauti su klientais. Tad vertėtų būti dėmesingiems“, – sakė atstovė.

Anot jos, penktadienį buvo gauta keletas pranešimų apie tokius laiškus.

Banko internetiniame puslapyje rašoma, kad prireikus „Danske Bank“ darbuotojai pakvies jus apsilankyti artimiausiame banko padalinyje, bet niekada neprašys atskleisti jūsų slaptažodžio telefonu, el. paštu ar kitais būdais.

Daugiau patarimų, kaip užsitikrinti saugumą galite rasti čia. 

Gairės: Danske bankas, bankas, sukčiai, laiškai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

romas

ar ne per daug banku lietuvoje

Ketvirtam/ketvirtai

Meldžiu nepainioti piršto su dievo dovana! Jei aš moku santechnikui arba dantistui, tai moku todėl, kad jie teikia realias paslaugas, kurių man reikia. O bankui moku todėl, kad mane ten nuvarė neklausdami, reik man banko paslaugų ar nereik. Perėję per banką pinigai bet kokiu atveju aptirpsta, o grynais atlyginimo jau daug metų nebeduoda... Jei čia ne vagystė, tai kas? Plėšikavimas vidury baltos dienos? Kriens ridiko ne saldesnis!

Anonimas

Oho va cia tai sensacija! Ta prasme jus dar po straipsni parasykit apie kiekviena laiska "laimejote iphone x" arba "jusu tolima mociute milijoniere amerikoj" :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS