Sukčius iš Latvijos apgaudinėjo prabangių automobilių pirkėjus | KaunoDiena.lt

SUKČIUS IŠ LATVIJOS APGAUDINĖJO PRABANGIŲ AUTOMOBILIŲ PIRKĖJUS

  • 0

Vilniuje sulaikytas 35 metų Latvijos pilietis, kuris, kaip įtariama, bandė išsigryninti nusikalstamu būdu gautus pinigus, kuriuos įgijo pigiau „pardavinėjęs“ prabangius automobilius.

Kauno apylinkės teismas sekmadienį, po pietų leido jį suimti.

Kaip BNS tvirtino Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Tumelytė, latvis suimtas mėnesiui.

„Skirta kardomoji priemonė - vieno mėnesio suėmimas“, - teigė ji.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo vadybos trečiojo skyriaus viršininkas Aleksejus Gubenko informavo, kad 1981 metais gimęs pilietis buvo sulaikytas penktadienį, kada viename Lietuvos komercinių bankų bandė išsigryninti 42 tūkst. eurų. 

A.Gubenko taip pat informavo, kad Lietuvoje nukentėjusių nuo Latvijos sukčiaus žmonių nėra. Aiškinamasi ir dėl kitų asmenų dalyvavimo ir jų vaidmens sukčiavimo schemoje.

Sulaikytas latvis jau yra teistas už stambų sukčiavimą Latvijoje.

Vasario 23 dieną į Kauno policininkus kreipėsi Ispanijos pilietis, kuris pranešė, kad Kaune, pirkdamas parduodamą automobilį „Porsche Panamera 4S“, nepažįstamam vyriškiui į banko sąskaitą pervedė 30 tūkst. eurų, tačiau sutartu laiku Kaune atvykęs pasiimti automobilio, jo negavo. Jis kreipėsi į policiją.

Pareigūnams tiriant šią nusikalstamą veiką ir bendradarbiaujant su komerciniais bankais, paaiškėjo, kad nukentėjo ne tik Ispanijos įmonė, norėjusi įsigyti prabangų automobilį, bet, kaip įtariama, ir Norvegijos bei Lenkijos piliečiai, norėję įsigyti elektromobilį „Tesla S“ ir „BMW X5“.

Įtariama, kad iš viso už kelis parduoti žadėtus automobilius Latvijos pilietis būtų pasisavinęs 88 tūkst. eurų. Policijai ėmus domėtis Latvijos piliečiu ir susisiekus su banku, pinigų pervedimo už procedūros už automobilius buvo sustabdytos, sukčius spėjo išgryninti tik iš ispano gautus pinigus.

Pasak A.Gubenko, Norvegijos bei Lenkijos piliečiai visus pinigus atgaus. „Dėl Ispanijos piliečio klausimas bus sprendžiamas toliau“, - teigė jis.

Tyrimo metu paaiškėjo, Lietuvoje įsteigta Latvijos piliečio įmonė, kuriai jis pats ir vadovavo, dubliuodavo viename internetiniame portale esančius prabangių automobilių skelbimus. Transporto priemones buvo siūloma pirkti už maždaug 20-30 proc. mažesnę kainą. 

Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate atliekamas tyrimas dėl sukčiavimo.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS