Nusikaltimas Kaune atvėrė piktžaizdę: pirko psichotropinius vaistus pagal suklastotus receptus | KaunoDiena.lt

NUSIKALTIMAS KAUNE ATVĖRĖ PIKTŽAIZDĘ: PIRKO PSICHOTROPINIUS VAISTUS PAGAL SUKLASTOTUS RECEPTUS

  • 3

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai sulaikė vyrą, įtariamą suklastojusį mažiausiai kelias dešimtis receptų psichotropiniams vaistams įsigyti.

Iš vienos Kauno vaistinės gavus pranešimą apie tai, kad peržiūrint praėjusių metų gruodžio mėnesio psichotropinių vaistų receptus ir kilus įtarimams dėl galimai per didelio įsigytų vaistų kiekio, buvo pradėtas tyrimas.

Tikrinant vaistinės pateiktą informaciją, Kauno apskr. VPK Kauno rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo, ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Pirminėje tyrimo stadijoje buvo nustatyta, kad psichotropiniai vaistai su suklastotais receptais iš vaistinės buvo pirkti galimai net 24 kartus.

Tęsiant tyrimą, pareigūnai išaiškino ir įtariamąjį – tai Kauno policijai žinomas, dėl su narkotinėmis medžiagomis susijusios nusikalstamos veikos jau teistas vyras, gimęs 1971 metais.

Vasario 10 d., sulaikius įtariamąjį, pas jį kratos metu rasta ir paimta beveik 150 psichotropinių vaistų tablečių, maišelis su baltos spalvos milteliais, apie 50 receptų blankų, iš kurių vienas buvo jau su gydytojos antspaudu.

Įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – suėmimas dviems mėnesiams. Pareigūnai aiškinasi, ar visi įsigyti vaistai buvo naudojami tik savo reikmėms.

Šiuo metu iš minėtos Kauno vaistinės yra paimta dešimt receptų, pagal kuriuos buvo pirkti psichotropiniai vaistai. Pagal šiuos receptus psichotropinės veikliosios medžiagos kiekis sudaro 0,66 g., todėl nusikalstama veika pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (BK) 259 str. 1 d. perkvalifikuota į nusikalstamą veiką pagal BK 260 str. 3 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu – aut. past.).

Manoma, kad tyrimo mastas gali stipriai plėstis, nes psichotropiniai vaistai, galimai, buvo perkami daugelyje Kauno miesto ir rajono vaistinių.

Dėl tokių galimai suklastotų receptų panaudojimo policijos pareigūnai išsiuntė užklausas visiems vaistinių tinklams. Manoma, kad tyrimo mastas gali stipriai plėstis, nes psichotropiniai vaistai, galimai, buvo perkami daugelyje Kauno miesto ir rajono vaistinių.

Už dokumento suklastojimą ar disponavimą suklastotu dokumentu asmeniui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu vyrui gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų.

GALERIJA

  • Nusikaltimas Kaune atvėrė piktžaizdę: pirko psichotropinius vaistus pagal suklastotus receptus
  • Nusikaltimas Kaune atvėrė piktžaizdę: pirko psichotropinius vaistus pagal suklastotus receptus
  • Nusikaltimas Kaune atvėrė piktžaizdę: pirko psichotropinius vaistus pagal suklastotus receptus
Kauno apskr. VPK nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

XX FAKTOR

Tusciu maiseliu prifotkino.

Jonas

Kažkada dvi "gudrutės", pavogę iš Kardiologijos klinikos gydytojo antspaudą ir receptus, persirengę baltais chalatais, iš vaistinių ėmė vaistus ir galimai juos pardavinėjo, bet kažkodėl byla neišvydo dienos šviesos, "kažkas" ją pražiūrėjo...

o kur garsieji kompiuterastai

švedijoje niekas niekam nebeduoda jokių popierinių receptų.visi receptai kompiuteryje,vaistininkas mato.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS