Sumuštos septyniolikmetės tyrime – naujos žinios: mergina jau gali duoti parodymus | KaunoDiena.lt

SUMUŠTOS SEPTYNIOLIKMETĖS TYRIME – NAUJOS ŽINIOS: MERGINA JAU GALI DUOTI PARODYMUS

  • 28

Praėjo jau beveik du mėnesiai po žiauraus išpuolio Jurbarko rajone, kai vakarėlyje buvo žiauriai sumušta septyniolikmetė. Mergaitei prireikė operacijos, ji iki šiol buvo gydoma reabilitacijos klinikoje ir negalėjo duoti taip svarbių tyrimui parodymų. Šiandien šeimos advokatas Mindaugas Vasiliauskas portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad mergina jau gali būti apklausta.

„Šiandien po apžiūros Kauno klinikose jau aišku, kad mergina gali kalbėti ir nebelieka kliūčių jos apklausai“, – portalui kauno.diena.lt antradienio vakarą teigė advokatas.

Praėjusią savaitę portalui kauno.diena.lt M. Vasiliauskas pasakojo, kad būtent šiandien jurbarkietė jau antrą kartą iš reabilitacijos klinikos bus atvežta į Kauno klinikas apžiūrai.

Birželio pabaigoje šį žiaurų įvykį tiriantys prokurorai portalui kauno.diena.lt teigė, jog visi ikiteisminio tyrimo veiksmai atliekami taip, jog merginos apklausa būtų tarsi paskutinis taškas.

„Iki tol, kol nukentėjusioji galės duoti parodymus, siekiama atlikti visus kitus tyrimui reikalingus veiksmus. Tuomet, po jos paklausos, sudėti visus taškus ant „i“, nebent ji atskleis detales, kurioms patikslinti dar reikės laiko“, –  tuomet detalizavo Klaipėdos apygardos prokuratūros Komunikacijos vyr. specialistė Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Prokuratūros atstovės teigimu, informacijos, kad merginai visą tyrimo laiką būtų grasinama ar kitaip bandoma ją paveikti, nėra.

Primename, kad tyrimą dėl gegužės 26 d. padaryto nusikaltimo atlieka Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai ir bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė.

Nusikaltimu įtariamas vaikinas iškart po nelaimės kaltės nepripažino, nors yra daug liudininkų, mačiusių jį smurtaujant. Gavus pagrįstų duomenų, kad nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti, įtariamajam, kuris kelias dienas buvo laisvas, pritaikytos papildomos kardomosios priemonės – namų areštas ir intensyvi priežiūra užsegant apykoję, siekiant atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų.

Žiauriai sumušta mergaitė iš Kauno klinikų išleista birželio 12 d. Ji iškart nuvežta gydymui į reabilitacijos kliniką.

Išleidžiant jurbarkietė trumpoje spaudos konferencijoje situaciją pristatė ją operavęs Kauno klinikų Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos gydytojas dr. Marijus Leketas.

Marijus Leketas

„Buvo išmuštas vienas dantis, kiti šiek tiek sutrenkti, bet jie atliks savo darbą. Vieną dantį reiks atstatyti, tai bus daroma po pusmečio“, – tolesnį gydymo planą dėstė gydytojas.

„Kakle taip pat buvo nustatytas sužeidimas. Poliežuvinis kaulas buvo sužalotas. Išskirtinio gydymo tam nereikėjo“, – paaiškino gydytojas.

Pasak M. Leketo, tokie sužalojimai nėra dažni, tačiau jų pasitaiko: tiek dėl smurtinių nusikaltimų, tiek dėl eismo nelaimių ar įvykių darbe.

Sumušta jurbarkietė išleista iš Kauno klinikų

Laimio Steponavičiaus nuotr.

„Tai tikrai nėra įprastiniai sužalojimai. Dvigubas apatinio žandikaulio lūžimas yra gana sudėtingas sužalojimas“, – sakė jis.

Mergaitę operavęs gydytojas nesiryžo vertinti sužalojimų stiprumo. Tai, pasak jo, turi spręsti medicinos ekspertai.

Klinikose sumuštai mergaitei buvo teikiama psichologinė pagalba.

Vėliau su žurnalistais sutikęs pabendrauti mergaitės tėtis atviravo, kad psichologiškai mergaitė dar toli gražu ne tokia, kokia buvo.

Grasino užmušti

Vyras sakė per daug neklausinėjantis dukros apie kraupios nakties įvykius bei tai, kas išprovokavo tokį mušeikos elgesį.

„Dukra gynėsi, šaukė. Kai ji gynėsi, tai jis sakė: „Užmušiu“. Grasino ją užmušti“, – prisiminimų nuotrupas minėjo paauglės tėvas.

Tėvas leido suprasti, kad kuo daugiau mergaitė gynėsi, tuo stipriau užpuolikas ją talžė.

Vyras prisipažino nenorintis susitikti su dukrą sumušusiu vyruku ar jo šeima. Tiesa, jie, pasak tėvo, ir nebandė susisiekti.

Vyrą stebina, kad mergaitei padaryti sužalojimai yra vertinami kaip nesunkūs. Jo nuomone, sužalojimai yra sunkūs.

Jau pirmosiomis dienomis po Tauragės rajone kaimo turizmo sodyboje įvykdyto nusikaltimo žiauriai sumuštai ir bandytai išžaginti merginai sujudo padėti visa Lietuva – surastas teisininkas, surinkta pakankamai pinigų gydymui.

Teigiama, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi Jurbarko rajone žmonės.

GALERIJA

  • Sumuštos septyniolikmetės tyrime – naujos žinios: mergina jau gali duoti parodymus
  • Sumuštos septyniolikmetės tyrime – naujos žinios: mergina jau gali duoti parodymus
  • Sumuštos septyniolikmetės tyrime – naujos žinios: mergina jau gali duoti parodymus
  • Sumuštos septyniolikmetės tyrime – naujos žinios: mergina jau gali duoti parodymus
  • Sumuštos septyniolikmetės tyrime – naujos žinios: mergina jau gali duoti parodymus
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

Nesvarbu vardas

Nusikaltėlio vardas Mantas Icikevičius, jo tėvai yra darbo partijos nariai. Let that sink in. Jie nėra šiaip įtakingi, o pats paprasčiausias internetinis tyrimas būtų parodęs kas yra kaip. Tokia informacija yra specialiai nutylima Klausimas, tik, kam tai naudinga...

Birute

Jeigu ka tai tas karatistas Mantas Icikevicius.To karatisto treneri irgi reiktu patraukti atsakomyben uz ruosiamus zudikus-smogikus,kitaip nepavadinsi.

ALGIS

Žurnaliūgos , kelinta diena triūbinat tą patį .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS