Šūvis Kauno geležinkelio stotyje: įtariamieji parodymų nedavė, tačiau – jau laisvėje | KaunoDiena.lt

ŠŪVIS KAUNO GELEŽINKELIO STOTYJE: ĮTARIAMIEJI PARODYMŲ NEDAVĖ, TAČIAU – JAU LAISVĖJE

  • 10

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti daugiau šokiruojančio incidento, užregistruoto Kaune vasario 15-osios popietę, kuomet M. K. Čiurlionio gatvėje, anot policijos suvestinių, du asmenys žmonių akivaizdoje demonstravo daiktą, panašų į pistoletą, ir net kartą juo iššovė į orą, aplinkybių. Paaiškėjo, kad neblaivūs buvo jie abu, o ne vienas, kaip skelbta iš pradžių. Ir vienas iš jų net buvo užlipęs ant Geležinkelio stoties pirmajame perone stovėjusio traukinio garvežio kabinos.

Šis į Kauno policijos suvestines patekęs incidentas vyko pačiose ilgojo savaitgalio išvakarėse Geležinkelio stoties teritorijoje. Apie jį Bendrajam pagalbos centrui pranešęs asmuo minėjo ne tik užlipimą ant garvežio kabinos, bet ir kitokį agresyvų dviejų jaunų vyrų, kurie plūdosi necenzūriškai, elgesį. Galiausiai vienam iš jų iškrito daiktas, panašus į pistoletą, kuris jį pakėlė ir iššovė į viršų.

Į įvykio vietą pasiųsta policija sulaikė įtariamuosius viešosios tvarkos pažeidimu Geležinkelio stoties teritorijoje. Kaip jau pranešta, abu buvo artėjančioms šventėms uždaryti į areštinę. Paimtas ir jų turėtas ginklas. O dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už viešosios tvarkos pažeidimą. Už tai gresia nuo viešųjų darbų iki laisvės atėmimo iki dviejų metų.

Nors policijos suvestinėse teigta, kad neblaivus – 1,12 promilės buvo tik 2000-aisiais gimęs įtariamasis, paaiškėjo, kad antrasis sulaikytasis, gimęs 1999 m., buvo dar girtesnis – 2,10 promilės.

Ir abu jie – iš Marijampolės. Vienas – vietinės įmonės darbininkas, kitas – bedarbis. Be to, jaunesnysis jau ne kartą teistas už vagystes. Vyresnysis – dar neteistas, nors taip buvo įtartas vagyste.

Išsiblaivę Kauno policijos areštinėje, įtariamieji parodymų nedavė. Esą nepamena, kodėl taip elgėsi.

Asociatyvi J. Kalinsko / BNS nuotr.

Tačiau atsižvelgiant į tai, kad jie įtariami nesunkiu nusikaltimu, dėl jų suėmimo į teismą nesikreipta. Skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Kokiu ginklu buvo ginkluoti šie agresija tryškę Kauno svečiai, tiksliai atsakys ekspertai. Bet, pirminiais duomenimis, tai buvo orinis pistoletas, kurio įsigijimui leidimo nereikia. Nors ir juo galima sužaloti žmogų.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

LaBamba

Užlipo ant garvežio kabinos... A tai garvežiai dar vžinėja?

Tai jei girtas

Šaudai tai lengvinanti aplinkybė. Nu, lietuvoj juk viskas atvirkščiai. Teismai juk viską žino- neteisė pusmečiui, atsėdėjo žmogus, bet teisme neatžymėjo. Policija vėl gaudė, vėl į lagerį žmogų nuvešti norėjo. O probacija sako- šis žmogus jau atsėdėjo tą bausmę pas mumis. Tai iki tokių fokusų net baltarusijos teismams toli. Teismai nebaudžiami daro ką nori, teisingumas uodegoj, ir vaidinam dar europinę valstybę. O iš tiesų jau sužlugdyta beveik mano akimis, ir išvogta. Belieka tik apsigręžti ir vėl važiuoti į užsienį.

apgailėtina

taigi ne į kokį pirdžių broilerį , o paprastus žmones gasdino .Tai kam juos uždaryt . Nusikaltimas,nors ir viešai šaudė, yra nesunkus , broileriams jokio pavojaus nekeliantis. Vnž.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS