Svečio iš Vilniaus nuotykiai Kaune: vietoj pietų greito maisto restorane – baudžiamoji byla | KaunoDiena.lt

SVEČIO IŠ VILNIAUS NUOTYKIAI KAUNE: VIETOJ PIETŲ GREITO MAISTO RESTORANE – BAUDŽIAMOJI BYLA

  • 37

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti daugiau su nemažą atgarsį sukėlusiu eismo įvykiu, per kurį Draugystės gatvėje apsivertė ir viską pakeliui nušlavė dar vieno neblaivaus Ukrainos piliečio vairuojamas automobilis, susijusių aplinkybių.

Kaip jau rašyta, tą sausio 14-osios, kuri buvo sekmadienis, vidurdienį – 11.35 val. šio 42-ejų metų Ukrainos piliečio vairuojamas automobilis „Audi A6“ minėtame Kauno prospekte kliudė kelio ženklą, nuvertė medį bei apsivertęs apgadino stovėjimo aikštelėje stovėjusį automobilį „Volvo S80“.

Po šio iškalbingo salto greitosios medikai nuvežė į gydymo įstaigą ir „Audi“ vairuotoją, ir jo 44-erių metų keleivę – taip pat Ukrainos pilietę. Abiem jiems konstatuotas girtumas (vairuotojui – vidutinis (1,73 prom.) ir sužalojimai, kuriuos jie išleisti gydytis ambulatoriškai.

Skaitytojo nuotr.

Pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl transporto priemonės vairavimo esant girtesniam kaip 1,5 promilės, už ką Lietuvos įstatymai grasina bauda nuo 2500 iki 100 tūkst. eurų arba areštu nuo 15 iki 90 parų, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų su vairuoto automobilio, kaip nusikaltimo priemonės, konfiskavimu bei teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu nuo vienerių iki penkerių metų, minėtą „Audi“ vairavęs Ukrainos pilietis Oleksandras savo kaltę pripažino.

Šis nuo 2022-ųjų leidimą gyventi Lietuvoje turintis ukrainietis, apsistojęs Vilniuje ir dirbantis suvirintoju, pasakojo, kad buvo atvykęs tą savaitgalį į Kauną pas pažįstamus. Ir įvykio išvakarėse vartojęs alkoholį. Tačiau dievagojosi, kad tą sekmadienį jo neėmė į burną – išgėrė tik kavos. Ir, kadangi nesijautė pagiringas, nusprendė su pažįstama ukrainiete nuvažiuoti į greito maisto restoraną „McDonald’s“.

Nelaimė, anot Oleksadro, įvyko, vos išvažiavus iš automobilių stovėjimo aikštelės į gatvę, kur jo „Audi“ sumėtė, dėl ko šis kliudė bortelį ir vertėsi ant šono. Laimė, kad ir jis, ir keleivė buvo prisisegę saugos diržais, dėl ko abu vėliau patys išlipo iš apvirtusio automobilio.

Oleksandro keleivė taip pat tikino nemačius, kad jis tądien būtų vartojęs alkoholį.

Gana iškalbingas ir Oleksandro, kaip vairuotojo dosje, gyvenant nuo 2022-ųjų Lietuvoje. Per tą laiką jis vos vieną kartą baustas už mažareikšmį Kelių eismo taisyklių pažeidimą.

Tačiau šį kartą jam jau gresia pažintis su lietuviška Temide. Nors Ukrainoje, mūsų teisėsaugininkų duomenimis, kaip ir Rusijoje bei Baltarusijoje, už vairavimą išgėrus numatyta tik administracinė atsakomybė. Tačiau, kaip mėgsta teigti teisininkai, įstatymų nežinojimas nuo atsakomybės už jų pažeidimą neapsaugo.

Skaitytojo nuotr.

Oleksandro atžvilgiu pradėto ikiteisminio tyrimo baigtis priklausys ir nuo jo keleivės patirto sužalojimo. Jeigu šis bus nežymus, jos tautietis gali būti teisiamas tik už tai, kad vairavo, būdamas tokio girtumo. O, jeigu sužalojimas bus nesunkus, jis gali stoti prieš teismą ir dėl keleivės sužalojimo, vairuojant automobilį išgėrus. O už tai jau Lietuvoje gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

GALERIJA

  • Svečio iš Vilniaus nuotykiai Kaune: vietoj pietų greito maisto restorane – baudžiamoji byla
  • Svečio iš Vilniaus nuotykiai Kaune: vietoj pietų greito maisto restorane – baudžiamoji byla
  • Svečio iš Vilniaus nuotykiai Kaune: vietoj pietų greito maisto restorane – baudžiamoji byla
  • Svečio iš Vilniaus nuotykiai Kaune: vietoj pietų greito maisto restorane – baudžiamoji byla
Skaitytojo nuotr.
Gairės: draugystės gatvė, Ukrainiečio automobilis, apsivertė, girtas Ukrainos pilietis, eismo nelaimė, avarija LT, baudžiamoji byla, girtas prie vairo
Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Ane?

Arba į frontą arba į kalėjimą būtų geriausias sprendimas, ten teisės nereikalingos.

BLAIVININKAS

Svečias nekaltas, nes buvo girtas, kadangi alkoholis, pasivadinęs visokiais švyturiais, iškilmingai su valdžios palaiminimu tebelaikomas buteliuose blizgančiom etiketėm maisto parduotuvėse bei vaistinėse ir visi tyli, patenkinti, vaidina teisuolius... Gėda.

Aha

Man rodos likti kovoti už savo šalį būtų buvęs geresnis sprendimas jam. O dabar varto mašinas girtas ne vietoj.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS