Teismas atmetė N. Venckienės prašymą leisti nesiregistruoti policijoje | KaunoDiena.lt

TEISMAS ATMETĖ N. VENCKIENĖS PRAŠYMĄ LEISTI NESIREGISTRUOTI POLICIJOJE

  • 16

Panevėžio apygardos teismas penktadienį atmetė buvusios Seimo narės ir teisėjos Neringos Venckienės prašymą panaikinti jai skirtą įpareigojimą kiekvieną pirmadienį ir penktadienį registruotis policijoje.

Pasak teismo, prašymą nagrinėję teisėjai pažymėjo, kad N. Venckienei taikomos kardomosios priemonės ir taip ne kartą jau buvo švelnintos, spalio pradžioje jai laikinai buvo grąžintas iki tol paimtas asmens dokumentas, o prašymą panaikinti periodinę registraciją buvusi politikė pateikė teismui neleidus jai išvykti į Olandiją.

Teisėjų vertinimu, panaikinus įpareigojimą registruotis Kauno apskrities policijos komisariate žymiai sumažėtų N. Venckienės judėjimo kontrolė, ji galėtų vėl išvykti iš šalies ir slapstytis nuo proceso.

„Ši kardomoji priemonė drauge su kitomis yra reikalinga, pateisinama ir negali būti vertinama kaip diskriminacinė, kaip kad savo skunde teigia kaltinamoji“, – rašoma teismo nutartyje.     

Siekiant užtikrinti N. Venckienės dalyvavimą teismo procese jai taip pat taikomos ir kitos kardomosios priemonės – 10 tūkst. eurų užstatas ir asmens dokumentų paėmimas.

Ši teismo nutartis per septynias dienas gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

N. Venckienei Panevėžio teismo nagrinėjamoje byloje pateikti kaltinimai dėl teismo sprendimo nevykdymo, pasipriešinimo policijos pareigūnui, trukdymo antstoliui ir sudavimo į veidą Laimutei Stankūnaitei. 

Buvusi teisėja šiuos kaltinimus neigia ir vadina politiškai motyvuotais.

Iš JAV pernai lapkričio 6 dieną pargabenta buvusi parlamentarė Lietuvoje iš pradžių buvo suimta, tačiau Vilniaus apygardos teismas lapkričio 19 dieną patenkino prašymą paleisti ją už 10 tūkst. eurų užstatą ir panaikino anksčiau skirtą dviejų mėnesių suėmimą. Kaltinamajai buvo uždėta apykojė, paimti dokumentai.

Ji iš Lietuvos į JAV išvyko 2013 metais. Tais metais Seimas panaikino jos teisinę neliečiamybę.

N. Venckienė buvo viena iš svarbiausių vadinamųjų Garliavos įvykių veikėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

ALGIS

ĮPRATO PRIE TEISMŲ NUOLAIDŽIAVIMO , kokio velnio reikėjo ją parsivežti į Lietuvą jeigu per tik laiko nėra nuosprendžio .

Astronomas hidrologas 41-jų tremtinys Romualdas Zubinas

UŽ KĄ GERBIAMAI NERINGAI VENSKIENEI REIKIA REGOSTRUOTIS POLICIJOJE??????!!!!!

Jo

Vencienė ne Masiulis kuris jau baigia išvaikščiot savo senaties terminą:D).Ji negali dingti iš policijos akiračio.Kad nesumuštų dar vieno sambo čempiono..:D)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS