Teismas atmetė „Versinos“ ir „LitCon“ pretenzijas dėl Kauno stadiono rekonstrukcijos | KaunoDiena.lt

TEISMAS ATMETĖ „VERSINOS“ IR „LITCON“ PRETENZIJAS DĖL KAUNO STADIONO REKONSTRUKCIJOS

  • 15

Kauno miesto savivaldybė pagrįstai S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukcijos konkurso laimėtoja paskelbė Turkijos kompaniją „Kayi Insaat Sanayi ve Ticaret“, konstatavo teismas.

Kauno apygardos teismas pirmadienį atmetė Vilniaus inžinerinių tinklų bendrovių „Versina“ ir „LitCon“ ieškinius, kuriais buvo ginčijami konkurso rezultatai.  Teismas taip pat leido tęsti stadiono rekonstrukciją – panaikino liepą sutarties vykdymui taikytas laikinąsias apsaugos priemones.

„Vykdydamas perkančiosios organizacijos reikalavimą pateikti patikslintą pasiūlymą, konkurso laimėtojas nepakeitė galutinės kainos, taip pat atskirų jos dalių. Tiekėja paaiškino, kad visi darbai yra įskaičiuoti sąmatose. Tokį metodą tiekėja pasirinko todėl, kad perkančiosios organizacijos pateiktose sąmatose, kurias tiekėjai turėjo užpildyti, nėra išskirtos pozicijos projekto parengimo, inžinerinių paslaugų bei stendų įrengimo kainai nurodyti, ir, pateikdama patikslintą pasiūlymo formą, pataisė kainos sudedamąsias dalis, nurodydama 0 eurų“, – rašoma teismo nutartyje.

Sprendimą per 14 dienų dar galima skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui.

Galimybė pradėti rekonstrukcijos darbus atsirado po to, kai praėjusią savaitę Kauno apygardos teismas nurodė „Versinai“ per penkias dienas sumokėti 1,1 mln. eurų nuostolių užtikrinimui, kitaip taikytos laikinosios apsaugos priemonės bus panaikintos.

Kauno miesto savivaldybė birželio viduryje su „Kayi Insaat Sanayi ve Ticaret“ pasirašė 46 mln. eurų vertės rekonstrukcijos sutartį. Stadiono rekonstrukciją savivaldybė planavo pradėti liepą, o baigti per 20 mėnesių.

Iš viso konkurse dalyvavo 8 tiekėjai. Mažiausią kainą – 34,95 mln. eurų – siūlė Turkijos kompanija, bendrovės „Versina“ ir „KRS“ darbus siūlė atlikti už 35,5 mln. eurų. „HSC Baltic“, „LitCon“ ir „Dzūkijos statyba“ nenurodomos vertės pasiūlymas atmestas, nes neatitiko reikalavimų.

Skelbta, jog Kaune bus rekonstruoti 17,5 tūkst. kv. metrų ploto sporto ir 1 tūkst. kv. metrų ploto garažų paskirties pastatai, sutvarkyta 7,7 tūkst kv. metrų ploto futbolo aikštė, 10,2 tūkst. kv. metrų ploto lengvosios atletikos aikštė su bėgimo takais, pastatyta 8,9 tūkst. kv. metrų ploto automobilių saugykla su teniso aikštynu.

Kauno Žaliakalnio mikrorajone esantis S. Dariaus ir S. Girėno sporto centras yra seniausias Lietuvoje sporto ir kultūros renginiams skirtas statinys. 1921 metais Kauno savivaldybės išnuomotame Lietuvos fizinio lavinimo sąjungai žemės sklype buvo įrengta futbolo aikštė ir bėgimo takai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Jolanta

Jeigu tu matai tik griuvėsius, tai kalbėdamas nevartok žodžio MES, o anais laikais, kaip tu sakai už neūkiškumą negrėsė niekas, todėl ir stovėjome eilėse prie šlapios dešros, muilą, lygintuvus, indus ir kt. pirkome už talonus.

...

Kaunas mato TIK griuvėsius, nereikia čia mums tų krabiškų makaronų! (jeeep, anais laikais milicininkams paprasčiau buvo meluot). BET - anais laikais už TOKĮ neūkiškumą tokiems 'tvarkytojams' grėsė ir aukščiausia bausmė.

> ...

Tamstai vata krenta iš visur...Kaunas jau MATO , ne akli, kas padaryta ir kas yra daroma. O , kai sutvarkys dar daugiau "senųjų miesto valdytojų" paliktą bardaką... ir toliau rinksis šeimininką, o ne tinginį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS