Teismas nepakeitė bausmės už dviejų tautiečių nužudymą nuteistam ukrainiečiui | KaunoDiena.lt

TEISMAS NEPAKEITĖ BAUSMĖS UŽ DVIEJŲ TAUTIEČIŲ NUŽUDYMĄ NUTEISTAM UKRAINIEČIUI

Lietuvos apeliacinis teismas antradienį paliko galioti anksčiau skirtą 20 metų laisvės atėmimo bausmę du tautiečius nužudžiusiam ir trečiąjį pasikėsinusiam nužudyti ukrainiečiui Oleksandrui Cariučenkai.

„Atmetė nuteistojo skundą ir paliko galioti Kauno apygardos teismo sprendimą“, – BNS informavo bylą nagrinėjusios teisėjos Jolantos Čepukėnienės padėjėja Rūta Savičiūtė.

Gruodžio 20 dieną šiame teisme priimtu sprendimu, O. Cariučenka penkerius metus bausmę turės atlikti kalėjime, likusią dalį – pataisos namuose.

Iš jo taip pat buvo priteista 11,4 tūkst. eurų turtinės žalos, padarytos gaisro metu.

43 metų ukrainietis užpernai rugpjūtį tyčia smurtaudamas nužudė du tautiečius, iš kurių vienas buvo bejėgiškos būklės, taip pat pasikėsino itin žiauriai nužudyti žmogų aplinkinių gyvybėms pavojingu būdu.

Prokuratūros duomenimis, vienas vyras buvo nužudytas kilus tarpusavio konfliktui. O. Cariučenka savo bendradarbį peiliu nužudė gyvenamųjų namų kieme, jo kūnas buvo rastas kieme esančioje vaikams žaisti skirtoje smėlio dėžėje.

Po šio nusikaltimo jis nuskubėjo pas tautiečius į gyvenamąjį butą ir peiliu subadė miegantį ir dėl to bejėgiškos būklės buvusį bendradarbį, šis dėl patirtų sužalojimų mirė.

Po to O. Cariučenka kėsinosi nužudyti dar vieną kolegą ir jį sumušė bei sužalojo peiliu, o vyrui spėjus užsidaryti kitame kambaryje, nusprendė padegti butą ir šitaip atimti tautiečiui gyvybę.

To ukrainiečiui padaryti nepavyko, nors jis ir spėjo padegti lovą bei antklodę.

Operatyviai atvykus tarnyboms, gaisras buvo užgesintas, o nukentėjusiajam suteikta medicininė pagalba.

Kaltinamasis neigė padegęs butą ir tvirtino, jog tautiečius mirtinai sužalojo gindamasis po to, kai buvo užpultas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS