Temidė įsisiautėjo: skandalingasis „superagentas“ kalės dvigubai ilgiau? | KaunoDiena.lt

TEMIDĖ ĮSISIAUTĖJO: SKANDALINGASIS „SUPERAGENTAS“ KALĖS DVIGUBAI ILGIAU?

  • 14

Ne vieną Vilniaus bei Kauno valdininką aplink pirštą apsukęs „superagentas“ iš Žiežmarių Mindaugas Kazimieras Naujanis sulaukė dar vieno Temidės spyrio, kuris turbūt – pats skaudžiausias.

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų teisėjas Arūnas Purvainis, pernai vasarą pagaliau skyręs šiam 21-erių išsišokėliui realią laisvės atėmimo bausmę už smurtą prieš motiną, šiandien ją dar ir padvigubino.

Minėta vienerių metų ir vienuolikos mėnesių laisvės atėmimo bausmė už motinos sumušimą subendrinta su kitu pernykščiu nuosprendžiu, kuriuo pernai gegužę M.K.Naujanis buvo nuteistas trejų metų ir dviejų mėnesių laisvės atėmimu, tačiau trejiems metams lygtinai paliktas laisvėje.

Pastaroji bausmė jam buvo skirta už skandalinguosius „eksperimentus“ Kauno bei Vilniaus savivaldybėse, kai apsimetęs Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentu jis apgaule pasisavino šių įstaigų tarnybinius automobilius. O vėliau su vienu iš jų kėsinosi pagrobti iš Elektrėnų ligoninės vieno skyriaus vedėja joje dirbančią savo kaimynę. Beje, taip pat apgaulingai dangstydamasis STT vardu, nors iš tikrųjų, kaip konstatavo teisėsaugininkai, turėjęs planų nusivežti pagrobtąją į nuošalią vietą ir galimai kankinti, panaudojant draudžiamas medžiagas, – siekiant pasisavinti jos turtą.

Abu minėti nuosprendžiai buvo apskųsti. Kauno apylinkės teismo nuosprendį, palikusį M.K.Naujanį laisvėje, buvo apskundusi jo kaimynė, kuriai išsišokėlis ruošė nežinomą likimą. Kaišiadorių rūmų nuosprendį dėl, kaip aiškėja, eilinio smurto prieš motiną, kuriuo M.K.Naujanis pagaliau buvo pasiųstas už grotų, – pats nuteistasis.

Teismo nuosprendžio M.K. Naujanio byloje paskelbimas

Vilmanto Raupelio nuotr.

Šiuos skundus nagrinėjęs Kauno apygardos teismas juos atmetė.

Tačiau, nors nuosprendis siųsti M.K.Naujanį už grotų įsiteisėjo sausio 8-ąją, jis buvo sulaikytas tik sausio 27-ąją. Po nesėkmingų bandymų mėtyti pėdsakus – Klaipėdoje. Ir jau turėtų atlikti jam skirtą bausmę Pravieniškių pataisos namuose.

Tačiau, Probacijos tarnyba, prižiūrėjusi kaip M.K.Naujanis vykdo teismo įpareigojimus, skirtus po nusikaltimų Vilniaus bei Kauno savivaldybėse ir prieš kaimynę, kreipėsi į už grotų jį pasiuntusį Kaišiadorių teismą, kad minėti jau įsiteisėję nuosprendžiai būtų subendrinti.

Jos teikimą nagrinėjęs teisėjas A.Purvainis, subendrinęs minėtus nuosprendžius dalinio sudėjimo principu – prie griežtesnės bausmės pridėjęs dalį švelnesnės, skyrė M.K.Naujaniui galutinę ketverių metų ir devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Tiesa, jo nutartį „superagentas“ taip pat dar gali apskųsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Kur

mokytis reikia

ne kalejiman o i psichatrine

ji reikia perduoti, akivaizdu, kad jam reikia gydytojo pagalbos. Negalima ligoniu kalejime laikyt, gydyti juos reikia.

Jo

I tvarta toki sucionka pies mama ranka kelti ne gerai ...tvarionas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS