Tęsiasi grybautojų ir pareigūnų „draugystė“: pasiklydęs kėdainiškis miške praleido visą naktį | KaunoDiena.lt

TĘSIASI GRYBAUTOJŲ IR PAREIGŪNŲ „DRAUGYSTĖ“: PASIKLYDĘS KĖDAINIŠKIS MIŠKE PRALEIDO VISĄ NAKTĮ

  • 5

Trečiadienį apie 21.30 val. gautas pranešimas, kad Kėdainių rajone, Krakių seniūnijoje, 16 val. iš namų į mišką grybauti išvažiavo 65 metų vyras. Iki skambučio bendruoju pagalbos telefonu, artimieji patys važiavo į mišką, tačiau jiems pavyko rasti tik vyro motorolerį. Tuomet ir nuspręsta kreiptis pagalbos.

Grybauti išvykęs vyras sunkiai vaikščiojo ir turėjo sveikatos problemų. Jis su savimi neturėjo mobiliojo ryšio telefono, todėl nedelsiant paskelbta vyro paieška, kurią vykdė Kėdainių rajono pareigūnai.

Deja, sutemus paieškos buvo bevaisės. Vyro nerado ir į pagalbą atskubėjęs tarnybinis šuo, nepadėjo ir bepilotis orlaivis su termovizoriumi.

Kitos dienos vidurdienį, apie 11.30 val., naktį miške praleidęs vyras rastas gyvas ir sveikas.

„Laimei, naktis buvo šilta, o ieškant vyro ypač padėjo kiti miške buvę grybautojai. Vienas iš grybautojų ir nurodė galimą pasiklydėlio vietą“, – po paieškos pasakojo Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai.

Pareigūnai džiaugiasi, kad šį kartą paieška baigėsi sėkmingai. Tačiau pastebimos nerimą keliančios tendencijos – miškuose neretai pasiklysta vyresnio amžiaus žmonės, kurie neįvertina savo sveikatos ir jėgų, nueina per toli nuo kelio, o panaši aplinka suklaidina, tad patiems rasti išėjimą tampa ypač sunku.

Vienas iš grybautojų ir nurodė galimą pasiklydėlio vietą.

Kauno pareigūnai vykstantiems grybauti primena, kad reikėtų pasirūpinti ne tik krepšiais grybams, bet ir mobiliojo ryšio telefonu, pasitikrinti, ar jis įkrautas. Ypač svarbu, kad vyresni žmonės nepamirštų būtinų ir kasdien vartojamų vaistų. Taip pat gyventojai raginami dėvėti ryškesnę aprangą, su savimi turėti švilpuką ir visada susitarti dėl tikslios susitikimo vietos, jei išvyksta grybauti ne vieni. Jei tai daryti žada vieni, nepamiršti apie kuo tikslesnę vietą, į kurią išvyksta, informuoti artimuosius. Miško lankytojams pareigūnai rekomenduoja rinktis kuo geriau pažįstamas vietoves. Jeigu žmonės sumano grybauti nepažįstamuose miškuose, nenukrypti toli nuo kelio arba vaikštinėti ne po vieną, kad būtų lengviau orientuotis.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

ALGIRDAS.

BENT SUSITVRKĖ GRYBUS , namuose nereikės , tai matosi iš nuotraukos .

nuejau vakar

i savo vietele,kur per pora valandu pririnkdavau kibira raudonikiu-tuscia-net sungrybiai ir tie nedygsta

kokio velnio trenktis i ta miska

nera grybu-geriausias rodiklis yra turgaus babulkos su umedem ir lepsiais-jeigu nera-neverta eit
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS