Tęsiasi nelaimės su kūdikiais: Kaune mirė septynių mėnesių mažylis | KaunoDiena.lt

TĘSIASI NELAIMĖS SU KŪDIKIAIS: KAUNE MIRĖ SEPTYNIŲ MĖNESIŲ MAŽYLIS

  • 26

Apie tai, kad kažkas nutiko viename Šilainių daugiabutyje augintam septynių mėnesių berniukui buvo pranešta penktadienio ryte – apie 9.30 val.

Pagalbos šaukėsi jo promočiutė, aptikusi mažylį praktiškai be gyvybės ženklų.

Nurodytu Rasytės gatvės adresu atskubėję greitosios medikai jau rado kūdikį nebegyvą. Nors jiems vykstant į įvykio vietą, mažylio artimieji, vadovaujami per telefoną greitosios medicinos pagalbos dispečerio, dar patys berniuką gaivino.

Tęsė kūdikio gaivinimą ir atskubėję greitosios medikai. Deja, ir jie jau buvo bejėgiai.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mažylio mirties priežasties nustatymo. Tikimasi, kad į šį klausimą atsakys jo palaikų skrodimas.

Viena iš pagrindinių versijų – staigios mirties sindromas, būdingas kūdikiams. Pirminės apžiūros metu jokio išorinio smurto žymių ant mažylio kūnelio neaptikta.

Artimųjų teigimu, apie pusę penkių ryto berniuko būklė dar įtarimų nekėlė. Nors iš vakaro jis ir karščiavo – turėjo 38 laipsnius temperatūros.

Nelaimės metu namuose buvo ir mažylio mama. Kai promočiutė konstatavo galimą nelaimę, ji dar miegojo.

Teigiama, kad aplinka, kurioje augo kūdikis, nebuvo asociali.

Kaip jau rašyta, šią savaitę į Kauno klinikų vaikų reanimaciją buvo atvežti du kūdikiai, kuriems diagnozuotas kraujavimas į smegenis. Antradienį – dviejų su puse mėnesių mergaitė iš Šiaulių. Ketvirtadienį – dviejų mėnesių berniukas iš Žaliakalnio.

Penktadienį visą dieną vyko pastarojo mamos bei šio sugyventinio apklausos. Tačiau apie tai, kad kuriam nors iš jų būtų buvę pareikšti įtarimai dėl sunkaus mažylio sveikatos sutrikdymo, dėl ko buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, teisėsaugininkai nepranešė.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

Jurga

vaida, skaitai nesamones ir vaidini isprususia, butum isprusus, kitokias knygas skaitytum

To Vaida

Tikiuosi tu ir tavo vaikai neskiepyti, kad motulė gamta jus atrintų kaip reikia.

To Irena

Gal mama visa naktį budėjo, tik ryte leido jai nors kiek pamiegoti promočiute... kaip žiauru toki komentarai kaip jūsų nei žinot nei ką ir kaip nebijot Dievo užrūstinti....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS