Tiriant, kaip į Pravieniškes patenka narkotikai, rasta ne tik kvaišalų, bet ir ginklų | KaunoDiena.lt

TIRIANT, KAIP Į PRAVIENIŠKES PATENKA NARKOTIKAI, RASTA NE TIK KVAIŠALŲ, BET IR GINKLŲ

  • 5

Tikrindami informaciją apie narkotikų patekimą į Pravieniškių kalėjimą, kalėjimų ir policijos pareigūnai per operaciją paėmė apie aštuonis kilogramus narkotinių medžiagų ir septynis šaunamuosius ginklus.

Tikrindami turimą informaciją dėl galimo narkotinių medžiagų patekimo į tuomečius Pravieniškių pataisos namus-atvirąją koloniją, pernai lapkritį Lietuvos kalėjimų tarnybos Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Specialiosios parengties skyriaus kolegomis kelyje Kaunas – Vilnius patikrinimui sustabdė automobilį.

Kaip pranešė Lietuvos kalėjimų tarnyba, ant automobilio keleivio priekinės sėdynės buvo padėtas popierinis maišas, jame rasti penki vienetai polietileniniuose maišeliuose supakuoto biraus baltos spalvos mišinio – apie penki kilogramai galimai psichiką veikiančios medžiagos.

Per tyrimą buvo nustatyti su šia nusikalstama veika susiję asmenys, atliktos kratos.

Įtarimai dėl nusikalstamų veikų padarymo pareikšti penkiems Kauno ir Vilniaus miestų gyventojams. Prokuroro prašymu keturiems asmenims teismas skyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimą nuo vieno iki trijų mėnesių.

Atliekant kratas pas įtariamuosius pareigūnai surado labai didelius kiekius įvairių narkotinių psichotropinių medžiagų – bendras tyrimo metu rastas kiekis siekia apie aštuonis kilogramus.

Taip pat rasti ir paimti nelegaliai laikomi septyni šaunamieji ginklai bei labai didelis kiekis šaudmenų, skirtų šiems ginklams.

Per sulaikymą asmenys aktyviai priešinosi pareigūnams, taranavo tarnybinius automobilius, taip sukeldami grėsmę sau ir aplinkiniams.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, turint tikslą platinti ir neteisėto disponavimo ginklais.

Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo metu bendradarbiauta su Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato padaliniais bei Lietuvos kriminalinės policijos biuru.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

bigcatwar

..kiek turi buti idiotu,ar moketi ijungti durniu..Dar LTSR laikais zonoj galima buvo gauti visko...Pinigai tik didesni

"Arkliai" \\\\\.../////

suvelka,aišku už pinigus,didelius pinigus.

Nu bl..at

,,SENSACIJA,,Na ir kam sita zinia skirta?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS