Tragedija Kauno daugiabutyje: ištrūkti iš gaisro pavyko tik tėvui, neįgalus jo sūnus žuvo | KaunoDiena.lt

TRAGEDIJA KAUNO DAUGIABUTYJE: IŠTRŪKTI IŠ GAISRO PAVYKO TIK TĖVUI, NEĮGALUS JO SŪNUS ŽUVO

  • 1

Antradienio vakarą Kaune kilusiame gaisre žuvo jau antras žmogus per kelias pastarąsias dienas. Šį kartą tragedija įvyko viename Kovo 11-osios gatvės penkiaaukštyje.

21.05 val. ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad iš ketvirtojo aukšto buto veržiasi dūmai. Jų pilna visa laiptinė.

Apie gaisrą pranešė kaimynė, į kurios butą taip pat veržėsi dūmai, dėl ko ji teigė negalinti išeiti laukan. Anot skambinusiosios, degančiame bute – du žmonės: neįgalus asmuo be kojų ir jo senas tėvas.

Į įvykio vietą buvo pasiųstos keturios autocisternos ir keltuvas iš dviejų Kauno ugniagesių gelbėtojų komandų.

Pirmieji ugniagesiai gelbėtojai gaisravietę pasiekė per šešias minutes. Ir iš karto puolė ieškoti degančiame bute esančių žmonių.

Vienam iš jų, kaip paaiškėjo vėliau – tėvui, dar spėta padėti išeiti iš degančio buto. Kilus gaisrui jis buvo kitame kambaryje nei neįgalus sūnus, kuriam buvo 58-eri. Šis aptiktas stipriai apdegęs be gyvybės ženklų kambaryje, kuriame buvo gaisro židinys. Minėtas kambarys išdegė visiškai.

Gaisras, kilęs šiame trijų kambarių bute, buvo lokalizuotas per dešimt minučių. O visiškai užgesintas dar po keliolikos minučių. Iki to laiko spėjo aprūkti ir kiti du šio buto kambariai bei virtuvė. Aprūko ir bendro naudojimo laiptinė bei šalia ir viršuje esančių butų durys. O butai, esantys apačioje, sulieti vandeniu.

Asociatyvi Laimio Steponavičiaus nuotr.

Ugniagesiai gelbėtojai linkę akcentuoti, kad dūmų detektoriaus užsidegusiame bute nebuvo. Ir belieka įsivaizduoti, kuo viskas galėjo baigtis, jeigu šis gaisras daugiabutyje būtų kilęs jau jam įmigus. Neatmetama, kad aukų būtų tikrai daugiau.

Anot gaisrų tyrėjų, nelaimę prišaukė neatsargus elgesys su ugnimi. Žuvusysis buvo rūkantis. O gaisro židinys buvo ties jo lova.

Šiais metais Kaune kilusiuose gaisruose jau žuvo trys žmonės. Pernai per tą patį laiką – penki.

Vėlų praėjusio šeštadienio vakarą tragedijos neišvengta ir Keramikų akligatvyje. Jame sudegė apleistas medinis sodo namelis, kuriame rastas visiškai sudegęs – neįmanoma nustatyti nei lyties, nei tapatybės, žmogaus kūnas. Apie šį gaisrą buvo pranešta 22.02 val. Į jį taip pat buvo pasiųstos sustiprintos pajėgos iš dviejų Kauno ugniagesių gelbėtojų komandų. Vandenį šio gaisro gesinimui jiems teko vežioti iš gaisrinio hidranto, esančio už pusės kilometro.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tikriausiai

Tikriausiai nuo elektrinio šidytuvo šalia neveikščiojančio žmogaus. Kažkam ant sąžinės, kad šildymas nepradėtas laiku pagal įstatymą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS