Nelaimė Neveronyse: gaisro sukėlėja – sunkios būklės, jos kaimynas žuvo | KaunoDiena.lt

NELAIMĖ NEVERONYSE: GAISRO SUKĖLĖJA – SUNKIOS BŪKLĖS, JOS KAIMYNAS ŽUVO

  • 7

Sekmadienio pavakarę Kauno rajone, Neveronyse, įvykusi nelaimė smarkiai pakoregavo šiųmetę Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos statistiką. Per dešimt minučių į įvykio vietą atskubėję ugniagesiai gelbėtojai iš degančio namo išnešė bei išvedė septynis žmones. Deja, vienam jau nebebuvo galima padėti. Tačiau kol kas neaišku, ar jį galima laikyti pirmuoju šiemet Kauno rajone gaisruose žuvusiu nelaimėliu. 

Apie gaisrą šiame bendrabučio tipo dviejų aukštų mūriniame daugiabutyje Neveronių Kertupio gatvėje buvo pranešta apie 17 val.

Į įvykio vietą nedelsiant buvo išsiųstos sustiprintos ugniagesių gelbėtojų pajėgos – keturios autocisternos, autokopėčios ir štabo automobilis.

Pasiekus gaisravietę, vienas pirmojo aukšto butas, kuriame, kaip nustatyta, nebuvo įrengtas dūmų detektorius, jau degė atvira liepsna.

Iš jo netrukus buvo išnešta sąmonę praradusi ir smarkai apdegusi pensinio amžiaus moteris. Kaip portalui kauno.diena.lt patikslino Neveronių seniūnė Aldona Petkevičienė, pati atskubėjusi sekmadienio pavakarę į nelaimės vietą, minėta moteris – vienintelio savivaldybei priklausančio buto šiame name nuomininkė. Ji gyveno viena ir buvo įvairių savo priklausomybių įkaitė.

Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyr. specialisto Rimvydo Paulausko, kartu su kolegomis gesinusio šį gaisrą, jis buvo visiškai likviduotas tik apie 18.20 val., t.y. beveik po pusantros valandos.  

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba praneša, kad be buto, kuriame buvo gaisro židinys, šeimininkės iš degančio pastato buvo išvesti ar išnešti dar šeši žmonės. Du iš butų antrajame aukšte išlipo ištraukiamomis jų kopėčiomis, du išvesti, du išnešti.

Greitosios medikų pagalbos be degančio buto šeimininkės, kuri skubiai išvežta į ligoninę, prireikė dar vienam asmeniui. Šis buvo prisikvėpavęs smalkių. Tačiau vežti į ligoninę jo neprireikė – užteko medikų apžiūros įvykio vietoje.  

Deja, padėti vienam antrojo aukšto gyventojui jau buvo neįmanoma. Šis 62-ejų metų vyras aptiktas uždūmintoje laiptinės aikštelėje tarp pirmojo ir antrojo aukšto. Į akis krito, kad jo koja įstrigusi tarp laiptinės turėklų. Manoma, kad krentant. Tačiau laikyti jį žuvusiuoju gaisre kol kas negalima. Neatmetama, kad šis neveroniškis mirė nuo širdies smūgio. Jis buvo po širdies operacijos.

Velionis gyveno su žmona. Tačiau ši nelaimės metu buvo darbe.

Ugniagesiai gelbėtojai, tiriantys, kodėl įsiplieskė šis gaisras, jau nustatė, kad jį sukėlė pašalinis ugnies šaltinis. Bute elektros nebuvo ir jis dėl šeimininkės silpnybės viską tempti į namus buvo virtęs tiksinčia bomba.

Ne tik išgerti, bet ir prašyti išmaldos mėgusią jo šeimininkę paskutinį kartą kaimynai matė apie 15 val. Teigiama, kad nešiną alaus buteliu. Maždaug po poros valandų kilo gaisras. O degių medžiagų šios pensinio amžiaus moters bute, kuriame nesant elektros buvo pasišviečiama žvake, dėl jau minėtos jos silpnybės buvo apstu. 

Panašiai apie galimas nelaimės priežastis kalbėjo ir jas su gyventojais aptarusi seniūnė. „Greičiausiai neatsargus elgesys piktnaudžiaujant alkoholiu“, – teigė ji, pridurdama, kad padegėlė buvo ir rūkanti.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Gražina

O kur žiūrėjo socdarbuotojai, seniūnija? Lengviausia elektrą atjungti ir palikti žmogų su jo problemom...

Jonas

Gyventojai pasakojo kad širdis sustojo žmogui einant iš namo, jis net ne tam bute gyveno,kuris sudegė... žurnalistai inprovizuoja. O kad socealiniam būste kilo gaisras, tai manau ne pirmas atvėjis.

Neveronys

Foreveronys
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS