Trečią kartą atidėtas Laisvės alėjos muštynių bylos nagrinėjimas: teismas ieškos nukentėjusiųjų | KaunoDiena.lt

TREČIĄ KARTĄ ATIDĖTAS LAISVĖS ALĖJOS MUŠTYNIŲ BYLOS NAGRINĖJIMAS: TEISMAS IEŠKOS NUKENTĖJUSIŲJŲ

Antradienį į posėdį neatvykus nė vienam iš keturių nukentėjusiųjų, vadinamosios Laisvės alėjos muštynių bylos nagrinėjimas atidėtas mėnesiui.

Kauno apylinkės teismo duomenimis, du nukentėjusieji apie teismo posėdį neinformuoti, nes informacija jiems išsiųsta tik elektroniniu paštu, vienam šaukimo įteikti nepavyko, dar vienas nukentėjusysis apie teismą žinojo, bet nurodė atvykti negalįs.

„Vienas iš nukentėjusiųjų raštu yra pateikęs prašymą, kad negali dalyvauti dėl iš anksto suplanuoto vizito pas gydytoją. Su vienu nukentėjusiuoju susisiekti neįmanoma nurodytais kontaktais“, – sakė Kauno apylinkės teismo teisėja Vaida Baumilė.

Bylos nagrinėjimas nukeltas į kovo 28 dieną.

Teismas nutarė dėl trijų nukentėjusiųjų patikrinti registrus, kad jiems būtų įteikti šaukimai į teismo posėdžius.

Laisvės alėjos muštynių byloje kaltinimai nesunkiu sveikatos sutrikdymu iš chuliganiškų paskatų pateikti septyniems asmenims. Jie ikiteisminiame tyrime kaltės nepripažino, dalis dėl jos nepasisakė.

Nukentėjusiais šioje byloje pripažinti keturi asmenys.

„Iš jų vienam nustatytas nesunkus sveikatos sutrikdymas, kitiems – nežymus sveikatos sutrikdymas“, – žurnalistams po posėdžio pirmadienį nurodė prokurorė Gabija Večerinskienė.

2023 metų rugpjūtį, dienos metu, Kauno policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad vienoje restorano lauko erdvėje Laisvės alėjoje kaukėtų vyrų grupė užpuolė prie staliuko sėdėjusius keturis vyrus ir moterį.

Užpuolikai kumščiais, metaliniais strypais, kastetais, peiliais ir kitais daiktais smurtavo prieš minėtus kavinės lankytojus.

Tyrimo duomenimis, bendrininkų grupėje veikė devyni vyrai, po išpuolio šeši iš jų buvo suimti. Dėl likusių trijų asmenų nusikalstamų veikų ikiteisminiai tyrimai atskirti.

Policija šį įvykį siejo su nusikalstamų grupuočių santykių aiškinimusi, pašaliniai žmonės nenukentėjo.

Pirmas teismo posėdis dėl išpuolio Laisvės alėjoje įvyko sausio 10 dieną, bet neatvykus vieno iš kaltinamųjų gynėjui, tuomet taip pat nuspręsta, kad nėra galimybių pradėti bylos nagrinėjimo. Antras posėdis buvo numatytas pirmadienį, vasario 26 dieną, bet jame taip pat nesulaukta nukentėjusiųjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

cha... Sabaniauskas restorane dainuodavo

apie lietuviska teisma dainuskes ,,, pakilo menulis kaip bliudas ant priepeckio vire advokatu uzkaista bujza, teisejos susede ant peciaus is kusio pesiojo blusas [ ieskojo nusidejeliu],,,,

gerovietis

Nu 3,14dec ! - ,,teismas ieškos nukentėjusiųjų...''' čia kaip sakoma - ,, perki šnapsą , užkandą ir dar turi pijokus samdytis '' !

Protingiausia teisma butu samdytis

Is normalios valstybes,kur teismai neskatina banditizmo,ir neima kysiu???
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS