Tris gyvybes nusinešusi tragedija pakaunėje: versija, kuria labiausiai spekuliuojama, jau atmesta | KaunoDiena.lt

TRIS GYVYBES NUSINEŠUSI TRAGEDIJA PAKAUNĖJE: VERSIJA, KURIA LABIAUSIAI SPEKULIUOJAMA, JAU ATMESTA

  • 10

Savaitgalio tragedijos pakaunėje, per kurią žuvo trys žmonės, aplinkybes tiriantys teisėsaugininkai jau atmetė versiją, kad ši automobilių kaktomuša įvyko į priešingą eismo juostą išvažiavusiam mersedesui lenkiant kitą automobilį. Ir išsiaiškino, kad jo taranuotu taksi automobiliu važiavo sutuoktiniai, o ne taksistas ir jo keleivė.

Susidūrimas nufilmuotas

Lenkimo versija buvo atmesta peržiūrėjus arčiausiai įvykio vietos esančios vaizdo kameros įrašus. Pastaroji įamžino tolumoje į priešingą eismo juostą išvažiuojantį automobilį, kuris netrukus susiduria su kitu, važiavusiu šia eismo juosta. Pagal automobilių šviesas, išvažiavusio į priešingą eismo juostą automobilio greitis nebuvo labai didelis. Panašiu greičiu važiavo ir automobilis, su kuriuo jis susidūrė.

Anot teisėsaugininkų, šioje vietoje leistinas iki 70 km/val. greitis. Į priešingą eismo juostą išvažiavęs mersedesas greičiausiai jį viršijo. Neatmetama, kad taip pat, kaip ir „Toyota Prius“, su kuriuo jis susidūrė. O po to dar apsisukęs neišvengė susidūrimo ir su paskui minėtą taksi važiavusiu automobiliu „Audi“'.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Kaip jau rašyta, šeštadienį, likus maždaug pusvalandžiui iki vidurnakčio, Kauno specialiosioms tarnyboms buvo pranešta, kad Rokų plente ties Garliavos apylinkių seniūnijos Ražiškių kaimu susidūrė trys automobiliai: vienas žmogus be gyvybės ženklų guli važiuojamoje kelio dalyje, vienas prispaustas ir du sužeisti.

Du žuvo iškart, trečias mirė ligoninėje

Atskubėjus į įvykio vietą, buvo susidūrę trys automobiliai – „Mercedes Benz E220“, „Toyota Prius“ ir „Audi A8“. Ir iš mersedeso iškritęs jaunas vyras gulėjo be gyvybės ženklų važiuojamoje kelio dalyje. Tačiau taksi „Toyota Prius“ buvo prispausti du žmonės: vairuotojas ir keleivė. Pastaroji taip pat jau buvo be gyvybės ženklų. Tačiau tai paaiškėjo tik ugniagesiams gelbėtojams išlaisvinus jos kūną.

Tragiškos avarijos pakaunėje, Rokų plente, vieta

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Toyota Prius“ vairuotoją ugniagesiai gelbėtojai išlaisvino dar gyvą, bet jau be sąmonės. Ir greitosios medikai dėl daugybinių sužalojimų dar išvežė jį į ligoninę. Tačiau sekmadienio ryte Policijos departamentas pranešė, kad apie pusę dviejų nakties mirė ir jis. „Toyota Prius“ vairuotojui buvo 33-eji. Žuvusiai jo keleivei, kuri, kaip išsiaiškino Kauno teisėsaugininkai, – jo sutuoktinė, – 44-eri. O mersedeso vairuotojui – 23-eji.

Apie trečiojo šio susidūrimo dalyvio – „Audi A8“ ekipažo traumas Policijos departamentas nepranešė. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, juo važiavusi taip pat sutuoktinių pora atsipirko tik mėlynėmis ir išgąsčiu.

Dažniausiai minima prielaida

Anot „Audi“ vairuotojos sutuoktinio, viskas įvyko priešpriešias važiavusiam mersedesui staiga išvažiavus į jų eismo juostą. „Užmigo ar buvo neblaivus? Juk kelias buvo lygus ir neslidus, o eismas neintensyvus. Tačiau mersedesas nei iš šio, nei iš to staiga metėsi mums priešpriešias. Jokio kito automobilio jis nelenkė“, – teigė šis specialiąsias tarnybas iškvietęs tragedijos liudytojas.

Tačiau Lietuvos kelių policijos tarnyba, pranešdama savo suvestinėse apie šią tragediją, nurodo, kad kelio danga buvo apsnigta. Ir patikslina, kad ši šiurpi kaktomuša įvyko kelyje Kauno hidroelektrinė – Garliava.

Ikiteisminį tyrimą pradėję teisėsaugininkai dar negali atsakyti, kodėl mersedesas išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Jo vairuotojo kraujo tyrimo, kuriuo siekiama išsiaiškinti, ar jis buvo blaivus, atsakymo dar nėra. Paraleliai tiriama ir galima narkotinių ar psichotropinių medžiagų pavartojimo versija.

Garliavos apylinkių seniūnas Eimuntas Raugevičius taip pat stebėjosi, kaip tokiame lygiame kelyje, kuriame tik praeitą vasarą buvo paklota nauja asfalto danga, galėjo įvykti tokia tragedija. „Gal užmigo?“ – buvo linkęs kelti tokią prielaidą ir E.Raugevičius.

Kauniečių kaktomuša

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras neatmetė ir, kad šio susidūrimo dalyviai pažeidė karantino draudimą judėti tarp savivaldybių. Išsiaiškinta, kad oficiali Garliavos link važiavusio mersedeso vairuotojo gyvenamoji vieta – Kybartai, kur gyvena jo mama. Tačiau jis dirbo Kaune ir galimai turėjo gyvenamąją vietą ir čia. O, kur jis tą lemtingą vakarą važiavo, dar aiškinamasi.

Automobiliu „Toyota Prius“ su taksi skiriamaisiais ženklais, kuris galimai yra jį vairavusiojo darbo priemonė, važiavę sutuoktiniai – kauniečiai. Jie važiavo Kauno link.

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Dabar juk galima lankyti ir dar vieną ūkį – pavyzdžiui, vienišus ar ligotus artimuosius“, – jau ties tokia prielaidą dėl galimų žuvusiųjų kelionių linkę apsistoti teisėsaugininkai.

Bus nutrauktas, išsiaiškinus tragedijos aplinkybes, ir šis ikiteisminis tyrimas, nes stoti prieš teismą taip pat jau nebebus kam.

GALERIJA

  • Tris gyvybes nusinešusi tragedija pakaunėje: versija, kuria labiausiai spekuliuojama, jau atmesta
  • Tris gyvybes nusinešusi tragedija pakaunėje: versija, kuria labiausiai spekuliuojama, jau atmesta
  • Tris gyvybes nusinešusi tragedija pakaunėje: versija, kuria labiausiai spekuliuojama, jau atmesta
Gairės: tragiška avarija, eismo nelaimė, avarija LT, žuvo žmonės, avarija Rokų plente, tragiška avarija Kauno rajone
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

ps

kas gali paneikti kad nenorejo pagazdinti taksisto

ds

Kas gali paneigti, kad tiesiog buvo dairomasi į telefoną vietoj vairavimo?

?>>>>

Tu rimtai ar juokauji? Viliuosi nakties foto ziuri, kai avarija ivyko, o ne dienos :}
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS