Už kokaino kontrabandą – aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmė | KaunoDiena.lt

UŽ KOKAINO KONTRABANDĄ – AŠTUONERIŲ METŲ LAISVĖS ATĖMIMO BAUSMĖ

  • 3

Kauno apygardos teismas Jonavos rajono gyventojui G. Š. dėl kontrabanda vežto labai didelio kiekio kokaino bei netikrų dokumentų gaminimo paskyrė aštuonerių metų laisvės atėmimo bausmę, pirmadienį pranešė prokuratūra.

G. Š. buvo pareikšti kaltinamai pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu bei dėl dokumentų suklastojimo arba disponavimo suklastotais dokumentais.

Valstybinį kaltinimą palaikiusi Kauno apygardos prokuratūros prokurorė teismo prašė kaltinamajam paskirti 12 metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Kauno apygardos teismas penktadienį G. Š. pripažino kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikalstamų veikų. Subendrinus bausmes jam paskirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė.

Bylos duomenimis, pernai gegužės 17 dieną ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu muitinės pareigūnai patikrai  sustabdė automobilį „Seat Altea XL“, kurio vairuotojas G. Š. pareigūnams tikino grįžtantis iš kelionės, tačiau kalbėjo nerišliai, nesugebėjo paaiškinti kelionės tikslo, todėl jo elgesys sukėlė įtarimų.

Atlikus detalią automobilio patikrą buvo aptikta sudėtinga slėptuvė – valdoma elektromagnetais ir atsiverianti vieno mygtuko paspaudimu. Slėptuvėje rasti keturi paketai, kuriuose buvo daugiau nei 4 kilogramai narkotinės medžiagos – kokaino.

G. Š. taip pat buvo kaltinamas dokumentų suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu. Jis Jonavos rajone kitam asmeniui perdavė savo nuotraukas ir organizavo netikrų dokumentų pagaminimą – vairuotojo pažymėjimą bei asmens tapatybės kortelę. Už šiuos du dokumentus G. Š. kitam asmeniui perdavė 500 eurų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Muzikas turejo euru,tai idomiausias pasaulio

Teismas,nubrauke 4 metus???kada sodins korumpus??

4 kg kokso

Išsipirko 4 metus. Už ''gerą'' elgesį išeis po 4 metų. Kauno teisėjai kaip visada - savam stiliui.

xxx

O kaip vyksta tyrimas del Jurbarko politikes Venslausku? Ar suimti? informuokit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS