Už medžius ir padegtą girininko automobilį teks atlyginti tūkstantinę žalą | KaunoDiena.lt

UŽ MEDŽIUS IR PADEGTĄ GIRININKO AUTOMOBILĮ TEKS ATLYGINTI TŪKSTANTINĘ ŽALĄ

Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmai trims vyrams už medžių iškirtimą ir girininko automobilio padegimą skyrė laisvės apribojimo bausmes, jie turės atlyginti 30 tūkst. eurų siekiančią žalą.

Kaip penktadienį pranešė teismas, trims kaltinamiesiems skirtos vienuolikos mėnesių, metų ir aštuonių mėnesių bei dvejų metų laisvės apribojimo bausmės.

Dviem iš nuteistųjų teks atlyginti daugiau nei 11 tūkst. eurų žalą dėl sudeginto automobilio, o trise vyrai turės atlyginti daugiau nei 17 tūkst. eurų žalą padarytą gamtai ir beveik 2 tūkst. eurų žalą urėdijai.

Jie įpareigoti bausmės laikotarpį būti namuose nuo vidurnakčio iki šešių ryto, jeigu tai nesusiję su darbu, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų ir per keturis mėnesius neatlygintinai išdirbti 40 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose.

Vyrai buvo teisiami už 2018 metų vasarą vykdytas medžių, kurie priklauso Valstybinių miškų urėdijai, vagystes ir miškų urėdijai priklausiusio automobilio „Toyota Hillux“ bei jame buvusių daiktų padegimą.

Bylos duomenimis, urėdijos darbuotojai gavo anoniminį pranešimą apie Būdos girininkijoje išpjautus medžius ir apie tai pranešė policijai. Dėl išpjautų medžių urėdijos darbuotojai apsilankė pas kaltinamuosius, kurie iš pradžių pripažino savo kaltę, tačiau vėliau persigalvojo ir pradėjo neigti išpjovę medžius.

Po urėdijos darbuotojų apsilankymo du iš kaltinamųjų kerštaudami nusprendė padegti girininko mašiną. Būdami neblaivūs, vyrai naktį nuvyko į girininko tėvų namus ir išdaužę automobilio langą įmetė butelį su benzinu bei automobilį padegė.

Teismo duomenimis, bylos nagrinėjimo teisme metu tik vienas iš kaltinamųjų visiškai pripažino kaltę, kiti du vyrai savo kaltę pripažino tik iš dalies.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

saulius

Nepaslaptis kad daugiausiai medienos isvagia tie patys kysininkai uredai(urodai)

kas

tas yra 30 tūkstančių, per kelis mėnesius ir uždirbs, va sovietų laikais buvo ypatingai geros turto konfiskacijos bausmės. o kas dėl to prievartautojo, tai jai bus įkalintas, tai pats taps mergaite, retas toks kalėjime išgyvena netapęs psichiniu ligoniu

Berta

už medžius ir metalą 30 tūkstančių, o už mergaitės išniekini.ą, sudaužymą, sužalojimą vos 10 . Kiek mažai kainuoja lietuvėlėj žmogus, siaubas!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS