Užfiksuota, kaip Kauno marių pakrantę niokoja motociklininkai | KaunoDiena.lt

UŽFIKSUOTA, KAIP KAUNO MARIŲ PAKRANTĘ NIOKOJA MOTOCIKLININKAI

  • 26

Kauno marių regioninio parko direkcija pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip palei marias vingiuojančiais miško takeliais važinėja krosiniai motociklai. Gamtosaugininkai įspėja, kad taip elgtis draudžiama.

Įžūlu elgesys

„Kai ateini į gamtą pasiklausyti pavasarinės paukščių balsų terapijos, bet išgirsti motorinių transporto priemonių kakofoniją“, – taip pamatytus vaizdus apibūdino specialistai.

Vaizdo įraše matyti, kaip marių pakrantėje linksminasi pora jaunuolių. Vienas paskui kitą jie nuskriejo miško takeliu. Parko lankytoja dar bandė juos stabdyti, tačiau motociklininkai moterį aplenkė ir nurūko toliau.

„Šitie veikėjai jau ne pirmą kartą fiksuojami važinėjantys Girionių pakrantėmis, Pakalniškių, Laumėnų pažintinių takų trasomis, miško takeliais. Šįkart ramų pasivaikščiojimą gamtoje jie sutrukdė parko lankytojai. Gal iš matymo atpažinsite savo kaimynus? Stop kadrai komentaruose. Perduokite jiems, kad labai norime su jais pasikalbėti apie paukščiukus ir gėlytes!“ – socialiniame tinkle rašė Kauno marių regioninio parko atstovai.

 

 

Neleiskime niokotojas vešėti

Jie priminė, kad gamtoje reikia elgtis atsakingai, o motociklai, keturračiai ar kitos motorinės priemonės čia nėra pageidaujamos. Taip pat paragino parko lankytojus nelikti abejingais ir pamačius, kaip kas nors niokoja miško paklotę, apie tai pranešti specialiosioms tarnyboms.

„Pamatę neleistinai važinėjant transporto priemonėmis parko takais, trasomis, miško paklote ar tiesiog bekele, prašome pranešti policijai ar aplinkosaugininkams pagalbos telefonu 112.

Kai ateini į gamtą pasiklausyti pavasarinės paukščių balsų terapijos, bet išgirsti motorinių transporto priemonių kakofoniją.

Primename, kad važinėtis sporto, treniruočių ar kitų pramogų tikslais galima tik tam skirtose specialiose teritorijose, trasose, atskirais atvejais – karjeruose ir pan. Tokios trasos turi būti įteisintos atitinkamuose teritorijų rengimo dokumentuose ir pažymėtos“, – nurodė parko direkcija.

Kauno marių pakrantes prižiūrintys specialistai pažymėjo, kad draudžiama važiuoti ne keliais savaeigėmis motorinėmis transporto priemonėmis, jas statyti ar kitaip eksploatuoti, įskaitant dvirates, trirates ir keturrates savaeiges transporto priemones.

„Transporto priemonių vairuotojai gali važinėtis tik keliais, kurie atitinka Kelių įstatyme nurodytą kelio apibrėžimą. Saugomos teritorijos ne vieta tokioms pramogoms!“ – nurodė gamtosaugininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

>galgi

"Senukuose "prekyboj yra plonyčiai troseliai...Labai praverstų kovai, su moto ir keturačiu niokojama gamta, ne tik Kauno mariu, bet ir Numuno pakrantėm, ties Kulautuva..Ypač, nuo Kauno pusės....Siaubas ima...

Galgi

ir parko darbuotojams nepakenktų pabandyti užtikrinti tvarką jiems patikėtoje teritorijoje?

tai

lgbt morgan armoskos narkohebra busavoja laisvi nuo proto atitruke klonai pratieskit viela ...pades ===
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS