Vandalams užkliuvo politinis plakatas: išpaišė nešvankiais ženklais ir necenzūriniais žodžiais | KaunoDiena.lt

VANDALAMS UŽKLIUVO POLITINIS PLAKATAS: IŠPAIŠĖ NEŠVANKIAIS ŽENKLAIS IR NECENZŪRINIAIS ŽODŽIAIS

Ketvirtadienio vakarą kauniečiai pastebėjo, kad K. Donelaičio gatvės stotelėje vandalai išpaišė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ politinį plakatą. Ryte vandalizmo pėdsakai jau pašalinti, tačiau politikus toks elgesys suglumino, mat nėra aišku, ar plakatas tiesiog tapo atsitiktinė vandalizmo vieta, ar toks veiksmas politiškai motyvuotas.

Politinės grimasos

Istorikas Arvydas Pakštalis socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti įvairiais necenzūriniais žodžiais aprašinėtas ir lytiniais organais bei svastikomis apipaišytas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ politinis plakatas, kuriame pavaizduotas partijos lyderis Saulius Skvernelis bei kandidatas į Kauno mero postą Gintautas Labanauskas.

„Grimasos K. Donelaičio gatvėje“, – pridūrė istorikas.

A. Pakštalio feisbuko nuotr.

Šis įrašas sulaukė įvairių reakcijų. Vieni tikino, kad būtent toks tautiečių elgesys atgraso žmones eiti į politiką, nes bet kada gali būti, jog kažkas tiesiog išpils ant tavęs daug purvo.

Kiti svarstė, kad plakatas galėjo vandalams užkliūti nesiejant su konkrečiais politikais, nes panašaus braižo teplionės K. Donelaičio gatvėje ir jos prieigose pastebimos jau kurį laiką.

„Ten tas savų organų paišytojas(-ja) paišo ant eismo tvarkaraščių, reklamų ir bendrai stotelės užrašų beveik kasdien jau mėnuo, greta viešbutis (ir ne tik) su dešimtimis dieną naktį veikiančių kamerų ir apsauginių, bet nieko niekas nemato ir nepagauna“, – nuomonę išsakė Kastytis.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Teplionės pašalintos

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovai nurodė, jog pranešimas apie išpaišytą politinį plakatą K. Donelaičio gatvėje buvo gautas penktadienį, tačiau nuvykus į vietą, vandalizmo pėdsakai jau buvo nuvalyti.

„Apie 10 val. gautas pranešimas, kad Kaune, K. Donelaičio gatvėje, visuomeninio transporto stotelėje, apipaišytas reklaminis stendas. Į įvykio vietą nuvyko pareigūnai, tikslinamos įvykio aplinkybės. Stendas jau nuvalytas, turtinė žala nėra padaryta“, – nurodė VPK atstovai.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Anot pareigūnų, daugiau pranešimų apie panašius atvejus K. Donelaičio gatvėje ir jos apylinkėse nėra gauta.

Toks elgesys vertinimas kaip nedidelis viešosios tvarkos pažeidimas ir užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

Tiesą sakant, esu šokiruotas.

Pranešimas sukrėtė

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su G.Labanausku ir paprašė pakomentuoti šį įvykį. Politikas kol kas neturi žinių, ar toks išpuolis – politiškai motyvuotas. Jis su partijos kolegomis spręs, kaip reaguoti ir kokių veiksmų toliau imtis.

„Nesvarbu, kad jau nuvalyta, bet vis tiek taip nepaliksime. Tiesą sakant, esu šokiruotas, su štabo viršininku pasitarsime, ką daryti toliau. Tikėtina, kad dėl šio įvykio kreipsimės į teisėsaugą. Toks elgesys netelpa į jokius sveiko proto rėmus. Kokiais žodžiais čia buvo užrašyta, organų nupiešta, tai mano visuomeninės veiklos praktikoje nėra buvę tokių atvejų“, – kalbėjo G.Labanauskas.

Jis pridūrė, kad reikia aiškintis, ar plakato išpaišymas buvo vandalizmo atvejis, ar politinių oponentų organizuotas veiksmas.

GALERIJA

  • Vandalams užkliuvo politinis plakatas: išpaišė nešvankiais ženklais ir necenzūriniais žodžiais
  • Vandalams užkliuvo politinis plakatas: išpaišė nešvankiais ženklais ir necenzūriniais žodžiais
  • Vandalams užkliuvo politinis plakatas: išpaišė nešvankiais ženklais ir necenzūriniais žodžiais
  • Vandalams užkliuvo politinis plakatas: išpaišė nešvankiais ženklais ir necenzūriniais žodžiais
A. Pakštalio feisbuko, Regimanto Zakšensko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

ll

O tai dabar jau tai legalu,teismas įrodė ,kad ant keliukų prieš politikus galima rašyti ,ką tik nori,tik niekas nebando savo nuomonės su dažais tėplioti prie Lansbergio namų,ant Grybauskaitės keliuko,,nors jie vieši asmenys,O gal čia ta Juozapaičio kultūra ,kurią jis ruošiasi atvežti iš Vilniaus,kaip Lietuvos ryto sirgaliai buduliai.

krabai

Nujauciama kas uzsake?

š

Naujalietuvių laisviečių arba konserVatinių elektorato darbas. Kas ne už mus, tie prieš mus, toks jų devizas, po to seka įžeidinėjimai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS