Vienas kartas nemelavo: Kalniečių parke naktinėjančioms nepilnametėms prireikė policijos pagalbos | KaunoDiena.lt

VIENAS KARTAS NEMELAVO: KALNIEČIŲ PARKE NAKTINĖJANČIOMS NEPILNAMETĖMS PRIREIKĖ POLICIJOS PAGALBOS

  • 38

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kas gi vakar – apie 21.30 val. įvyko Kalniečių parko dalyje – netoli salono „Tarp gėlių“, dėl ko čia atskubėjo net keli policijos ekipažai, vėliau išsivežę su savimi jauną vyrą, kurio sulaikyme dalyvavo net penki pareigūnai.

Nepraėjus nė parai, sulaikytasis iš areštinės, kurioje praleido naktį, buvo paleistas, nusprendus nesikreipti į teismą dėl jo suėmimo ir skiriant švelniausią kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Panašu, kad po šio 30-mečio, kuris nėra teistas, parodymų į kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį bus perkvalifikuotas ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jis gali būti perkvalifikuotas į kitą taip pat nesunkiems priskiriamą nusikaltimą – fizinio skausmo sukėlimą mažamečiui asmeniui ar nežymų jo sveikatos sutrikdymą, už kurį taip pat gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kaip jau rašyta, tokios gausios pareigūnų pajėgos sulėkė pirmadienio vakare į šią Kauno dalį, Bendrajam pagalbos centrui užregistravus pranešimą apie tai, kad jaunuolis muša nepilnametę.

Sulaikius įtariamąjį, jam buvo pareikštas įtarimas dėl įžūlaus elgesio viešoje vietoje – kad, sugriebęs už plaukų mažametę, ją pargriovė ir sudavė ne mažiau kaip tris kartus kumščiais į galvą.

Žodžiu, panašu, kad pareigūnai atskubėjo į įvykio vietą laiku.

 

 

Minėtos mažametės, kuriai – trylika metų, mama savo dukrą tą vakarą atsiėmė iš Kauno klinikų, į kurias ją detalesnei apžiūrai nuvežė greitosios medikai, pasiųsti Bendrojo pagalbos centro į šio įvykio vietą kartu su policija.

Mama teigė radus Klinikose savo dukrą labai verkiančią. Ir ši jai pasakojo sukonfliktavusi Kalniečių parke su savo šešiolikmete drauge, kuri, beje, prieš tai skambino telefonu nukentėjusiosios mamai ir skundėsi, kad šios dukra ją apipylė kažkokiu gėrimu.

Trylikametė mamai teigė, kad minėta jos draugė, kilus konfliktui, pasikvietė pagalbon netoliese buvusį savo draugą. Ir šis ėmė prieš ją naudoti jėgą – tampyti už plaukų, galiausiai pargriovęs ėmė daužyti abiem rankomis per galvą.

Policijos suvestinėse šiandien teigiama, kad nukentėjusioji, suteikus jai medicininę pagalbą gydymo įstaigoje, išleista gydytis ambulatoriškai. Apie tai, kad ji arba įtariamasis smurtu prieš mažametę buvo neblaivūs, nepranešama.

Tuo tarpu įtariamasis apie to vakaro įvykius pateikė kiek kitokią versiją. Anot jo, viskas įvyko dėl to, kad jis atsisakė vėl paskolinti pinigų „žolę“ rūkančiai trylikametei, nes ši jau ir taip jam prasiskolinusi. Tada ji bandė išlieti savo įniršį dėl to ant jo šešiolikmetės draugės, griebdama šiai už plaukų. Jis, aišku, puolė savo draugę ginti. Tačiau jam pavykus užpuolikę atitraukti, ši bandė pastverti jo rankinę. Būtent tada jis ir sugriebė trylikametę už plaukų bei pargriovė ant žemės. Tačiau 30-metis tikino smūgių rankomis pargriautajai nesudavęs.

Stop kadras

Panašu, kad įtarimas smurtavus prieš šią mažametę ir kumščiais jam buvo pareikštas, remiantis įvykio liudytojų parodymais. Pirminiais duomenimis, kartu su minėtomis dviem nepilnametėmis jų bendraamžių, tokių laiku naktinėjančių Kalniečių parke, buvo ir daugiau.

GALERIJA

  • Vienas kartas nemelavo: Kalniečių parke naktinėjančioms nepilnametėms prireikė policijos pagalbos
  • Vienas kartas nemelavo: Kalniečių parke naktinėjančioms nepilnametėms prireikė policijos pagalbos
  • Vienas kartas nemelavo: Kalniečių parke naktinėjančioms nepilnametėms prireikė policijos pagalbos
Regimanto Zakšensko nuotr., stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Kaunietė

O ką gi veikė nepilnametė tokiu jau tamsiu metu parke? Kodėl mama leido vieną ją išeiti iš namų sutemus į parką ? Ar ne pačios nepilnametės kaltos šiuo atveju ?

Tautietis

Čia gerovės valstybė.

2>Kaunietė

viskas čia normaliai ... o dabar tos mergos vietoj lėlių , su jomis žaidžia suaugę dėdės... ar pati nepapurtydavai lėlės kai ,,neklausydavo '' ? :(
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS