Patėvis kaltinamas podukros prievartavimu: vienuolikmetę kviesdavo „pažaisti“ miegamajame | KaunoDiena.lt

PATĖVIS KALTINAMAS PODUKROS PRIEVARTAVIMU: VIENUOLIKMETĘ KVIESDAVO „PAŽAISTI“ MIEGAMAJAME

  • 9

Kauniečių šeima santuokoje pragyveno dešimt metų, šeimoje gimė mergaitė, kuriai šešeri. Vyresnės, vienuolikos metų mergaitės tėvas – ne dabartinis moters vyras. Būtent dėl vyresnėlės mamai ėmė kilti įtarimų, praneša LNK.

Galvodavo, kad meluoja mergaitė

„Mano dukra pasiskundė man, kad ją prievartauja jos patėvis. Mergaitė buvo labai uždara, aš su ja tiesiog net nesusikalbėdavau, visada prašydavau: pasakyk, kas tau yra“, – pasakojo moteris.

Mama sakė nesuvokusi, ką išgirdo. Klausė vyro, kas vyksta.

„Jis gynėsi. Paprasčiausiai galvodavau, kad mergaitė meluoja ir pan. Bet viskas pradėjo aiškėti, pradėjau tikėti“, – kalbėjo ji.

Mama pasakojo, kad viskas vykdavo, kol ji būdavo darbe.

„Dirbdavau pamaininį darbą. Būdavo taip, kad aš išeinu, tarkime, dirbti į naktinę pamainą. Jis parašydavo jai žinutę: „Ateik į kambarį, pažaisime“. Ji nesuprasdavo to, atrodydavo kaip žaidimas. Mažoji būdavo kartu su vyresne kambaryje. Jis pasiguldydavo mažąją mergaitę ir su vyresne darydavo visus dalykus“, – tikino ji.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kaltinimų nepripažįsta

Su žurnalistais susitikti nepanoręs patėvis sutiko pasikalbėti telefonu. Vyras turi savo versiją.

Mano dukra pasiskundė man, kad ją prievartauja jos patėvis.

„Paprasčiausias variantas, kad norėjo manimi atsikratyti, kad negyvenčiau su jais. Čia podukra taip norėjo ir sugalvojo tokią istoriją, o dabar vyksta visi teismai, aiškinasi visą situaciją“, – tvirtino jis.

Prasidėjus tyrimui, prasidėjo skyrybos. Abi mergaitės apsigyveno su mama. Mamai nepajėgiant susitvarkyti su maištauti imančiomis dukromis, laiku nesikreipusi pagalbos, motina pakėlė ranką prieš dukras. Apie smurtą mergaitės pasiskundė mokykloje. 

„Padariau gyvenimo klaidą. Kaip sakoma, viskas susidėjo į vieną. Gailiuosi dėl to, pritaikiau visai kitokį auklėjimo būdą. Tiesiog susipykome su vyresne mergaite, nes ji išėjo į lauką, išsitempė mažąją mergaitę, jos kažkiek laiko negrįžo, aš jų ieškojau. Išėjo taip, kad aš supykau“, – aiškinosi motina.

Podukros seksualiniu prievartavimu ir nugirdymu kaltinamas vyras sakė esantis ramus, laukia teismo sprendimo ir tikina, kad dukra dėl smurto skųsdavosi ir jam.

„Mergaitė man yra pasakiusi, kad mama mušė“, – pasakojo vyras.

Asociatyvi Shutterstock nuotr.

Grąžino tėvui

Abi mergaitės buvo paimtos iš mamos, perduotos laikinai globėjai. Apie mėnesį jos prabuvo pas globėją, kaip tarnybos įvardina, saugioje aplinkoje, kuriai nebuvo jokių priekaištų. Tada mažąją vaiko teisių apsaugos tarnyba grąžino tėvui. Mama sakė patyrusi šoką, išgirdusi šį sprendimą.

„Vyresnė mergaitė vakar buvo tikrai nerami, ji pasakė: „Kaip jam galėjo atiduoti? Bijau, kad su ja taip nepasielgtų, kaip su manimi jis pasielgė“, – kalbėjo mama.

Kauno apygardos prokuratūra, atlikusi ikiteisminį tyrimą, nekomentuoja seksualinio pobūdžio bylų, kuriose nukentėjusiaisiais pripažinti nepilnamečiai. Mamą ginanti advokatė sakė, kad ikiteisminis tyrimas baigtas.

„Tėvui šiuo metu yra pareikšti kaltinimai, byla perduota teismui, netrukus bus nagrinėjama“, – komentavo advokatė Kristina Mikolaitė.

Buvo rašinėjama telefonu nepilnametėms mergaitėms labai nešvankiai. Su giminaitės mergaite irgi buvo taip pasielgta.

Advokatė sakė matanti grėsmę, kad dukrą grąžinus tėvui gali nukentėti ir ji.

„Mes negalime būti garantuoti, kad jis nepadarys kažko kito vaiko atžvilgiu, todėl aš manyčiau, kad šiuo atveju yra bent menkiausia grėsmė vaiko saugumui, yra šiek tiek nesužiūrėta viskas iki galo, galbūt neįvertinta visa medžiaga, kuri tikrai yra žinoma Vaiko teisių skyriui“, – aiškino K. Mikolaitė.

Vaiko teisių apsaugos Kauno skyriaus vadovė Andželika Vežbavičiūtė sakė, kad dukra grąžinta dėl to, kad vyras dar nėra nuteistas. Kol teismai neįrodė kitaip, galioja nekaltumo prezumpcija. 

„Negalime kaltinti žmogaus, kol jo kaltė nėra įrodyta. Negalime remtis kažkokiomis prielaidomis. Sutelktas visas padidintas dėmesys, visa pagalba organizuota“, – sakė A. Vežbavičiūtė.

Vaiko teisių apsauga tikino, kad atidžiai stebi situaciją ir jeigu gaus informacijos dėl netinkamo tėvo elgesio,  skubiai reaguos. Nors pas laikiną globėją buvo saugu, bet vaikai esą pirmiausia turi gyventi su tėvais, jei jie yra.

„Kadangi tėvai gyveno skyrium, mes ieškojome tėčio ir įvertinę visą objektyvią informaciją, priėmėme sprendimą, atitinkantį šiuo metu geriausią vaiko interesą – vaikas buvo perduotas tėvui“, – kalbėjo A. Vežbavičiūtė.

Ne vienus metus vykęs ikiteisminis tyrimas – didelės apimties, galimai susijęs ne su vienu išnaudotu vaiku.

„Ne su viena mergaite yra taip pasielgęs. Buvo rašinėjama telefonu nepilnametėms mergaitėms labai nešvankiai. Su giminaitės mergaite irgi buvo taip pasielgta“, – šnekėjo motina.

Vyras kaltinimų nepripažįsta. Vaiko nugirdymu ir seksualiniu prievartavimu kaltinamam vyrui gali grėsti daugiau nei dešimt metų kalėjimo.

GALERIJA

  • Patėvis kaltinamas podukros prievartavimu: vienuolikmetę kviesdavo „pažaisti“ miegamajame
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Pasibaisejusi

Siaubas, atidave mazamete galimai pedofilui! Negalejo palaukti teismo sprendimo? Kas leido taip rizikuoti mergaite? Tai atitiko geriausia vaikui interesa? Cia kas - jumoras? Patevis teisiamas uz pedofilija, o Vaiko teise "ziuri" vaiko interesu? Musu teisesauga tikrai saugo,bet ne aukas,o kaltininkus. Kodel negrazino motinai, nors puikiai zinojo,kuo itariamas tevas? Baisiau negu baisu!

Ernestas.

Netoleruoju.Toleruoja Kauno vpk, Darius Žukauskas, Mindaugas Baršys nes organizuoja. Nesugyja žaizdos. Gėda, kad visuomenė pati ir prievartauja savo mažamečius Paskui tekinasi. Iškrypėliai jaučiantis spaudai pasitenkinimą. Tai ir psichiatrai tokie patys iškrypėliai. Kaune yra tokių. Dariaus Girėno gatvė, 50 ateina tokie slapstantis. Paviešinsiu ir pavardę. Turėtų greitu laiku patys išsiviešinti. Tokie patys bijos viešumos dėl naktimis jaučiančio prievartavimų, iškrypėliai patys slaptai pradeda viešintis. Stebima tų psichiatrų elgsena. Lietuvos Respublikos lietuvių, bloga savybė, kad leidžia Iškrypėliams kitus iškrypėlius tirti, korumpuoti bijo tai pripažinti. įdomios aplinkybės kai iškrypėlis prievartauja mažus bejėgius dėl savo patologinių ligų. Tokie slepiantis yra nepagydomi. nenustebkite, kad visuomenė skatinu iškrypėlius leisdami organizuoti Dariui Žukauskui ir Mindaugui Baršiui organizuoti nes patys buvo prievartaujami. Kodėl bijo, o kursto karą, propagandą.

Anonimas

Atrodo,kad Lietuvoje toleruojami lytiniai iškrypimai,tą rodo partija LGBT,kurią gina vyriausybė.O vaiko teisių tarnybos vadovaujasi vyriausybės požiūriu.Sudėtinga padėtis Lietuvoje.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS