Žalčio žudikai gali sulaukti atpildo | KaunoDiena.lt

ŽALČIO ŽUDIKAI GALI SULAUKTI ATPILDO

Prokurorus pasiekė Aplinkos apsaugos departamento kreipimasis dėl žiauraus elgesio su žalčiu.

Birželio 11 dieną feisbuke pasirodė dviejų vyrų, žiauriai besielgiančių su žalčiu, nuotraukos ir trumpa vaizdo medžiaga.

„Už tai, kad maišė žvejoti buvo nubausta mirties bausme“ – tokį prierašą prie feisbuke paviešintų nuotraukų suraitė Artūras P.

Feisbuke paviešintose nuotraukose užfiksuotas susirangęs žaltys, o vėliau jau per visą stalą ištiestas. Įrašo autorius su žalčiu dar ir nusifilmavo. Už galvos suėmęs greičiausiai jau negyvą žaltį, autorius komentuoja, kad tai nutiks tiems, kurie maišo žvejoti, o galiausiai ima keiktis dėl nuo žalčio sklindančios smarvės. 

Galiausiai pademonstruota ir egzekucija – žaltys buvo pakartas.

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai komentaruose žalčio žudikus sumaišė su žemėmis. Ne mažiau aštrūs komentarai buvo ir po feisbuko įrašu. Netrukus įrašas buvo ištrintas.

„Facebook“ nuotr.

Generalinės prokuratūros vyriausioji specialistė Rita Stundienė patvirtino, kad dėl šio įvykio gautas Aplinkos apsaugos departamento kreipimasis.

Kreipimasis perduotas Vilniaus apylinkės prokuratūrai. Įvertinę visas aplinkybes prokurorai spręs, ar pradėti ikiteisminį tyrimą.

Atsakomybė už žiaurų elgesį su gyvūnais numatyta Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 straipsnyje (asmenys baudžiami viešaisiais darbais, bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 1 metų).

Aplinkos apsaugos departamentas feisbuke pareiškė padėką aktyviai į žiaurų elgesį su gyvūnu reaguojantiems piliečiams – dėl šio įvykio juos pasiekė daugiau nei pusšimtis pranešimų, rodančių, kad visuomenė neabejinga aplinkai.

„Kartu norime Jus visus informuoti, kad atsakomybė už žiaurų elgesį su gyvūnais numatyta Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 310 straipsnyje – asmenys baudžiami viešaisiais darbais, bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 1 metų. Visa informacija perduota policijai, kuri įvertins turimą medžiagą ir priims sprendimą. O mes, gavę aktualios informacijos, nedelsdami pasidalinsime su Jumis“, – skelbiama Aplinkos apsaugos departamento įraše.

GALERIJA

  • Žalčio žudikai gali sulaukti atpildo
  • Žalčio žudikai gali sulaukti atpildo
  • Žalčio žudikai gali sulaukti atpildo
  • Žalčio žudikai gali sulaukti atpildo
  • Žalčio žudikai gali sulaukti atpildo
„Facebook“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

tu

Senoves Lietuvoj uz toki darba akmenimis uzmetytu,niekas su tokiais parazitais nesicackintu.Zaltys juk buvo svenats gyvunas ir jei i namus atsliauzdavo,jam duodavo pieno ir skaitydavo labai geru ir laimingu zenklu.Gal vis tik pagonybe ir ne tokia bloga kaip manoma?

kad taip

kas su jais...

Gintautas

Žinoma reikia baust ir griežtai! Čia juk nykstantis gyvūnas o ne koks tai žmogėnas,kurio net korona negali sunaikint. Bausti!.. Bausti!.. Baaauustiii!...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS