„Žalgirio“ arenos baseine skendo vaikas: po nelaimės – naujas privalomas reikalavimas | KaunoDiena.lt

„ŽALGIRIO“ ARENOS BASEINE SKENDO VAIKAS: PO NELAIMĖS – NAUJAS PRIVALOMAS REIKALAVIMAS

Trečiadienio vakarą „Žalgirio“ arenos baseine skendo ketverių metų mergaitė. Baseino valdytojai pateikė išsamesnį komentarą, kas tuo metu vyko, kaip buvo gelbėjamas vaikas. 

Skendo vaikas

Trečiadienį apie 21.20 val. Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas gavo pranešimą, kad iš Karaliaus Mindaugo prospekte esančio „Žalgirio“ arenos baseino į Kauno ligoninę pristatyta mažametė. Mergaitė po skendimo dabar prižiūrima medikų.

„Žalgirio“ arenos baseino vadovas Emilis Vaitkaitis portalui kauno.diena.lt plačiau pakomentavo įvykusią nelaimę.

„Trečiadienį „Žalgirio“ arenos baseino SPA zonoje įvyko nelaimingas atsitikimas, kurio metu pradėjo skęsti mažametė mergaitė. Į įvykį iškart sureagavo baseine budintys gelbėtojai. Mergaitę ištraukus iš vandens, vienas gelbėtojas vadovavo gaivinimui, kita gelbėtoja pasirūpino defibriliatoriumi, kurio galiausiai neprireikė, nes mergaitė po sėkmingo gaivinimo atgavo sąmonę. Lygiagrečiai buvo iškviesta ir greitoji medicinos pagalba. Norime padėkoti ir šalia buvusiai baseino lankytojai gydytojai, kuri kartu su gelbėtoju padėjo sėkmingai atgaivinti mergaitę“, – komentavo E. Vaitkaitis.

Imasi pokyčių

Jis atkreipė dėmesį, kad vaikai iki 16 metų „Žalgirio“ arenos baseine gali lankytis tik lydimi juos prižiūrinčių suaugusiųjų asmenų, kurie visiškai atsako už jų saugumą lankymo metu.

„Suaugęs asmuo prisiima visišką atsakomybę už prižiūrimų vaikų saugumą, sveikatos būklę, elgesį“, – aiškino baseino vadovas.

Visgi, siekiant užtikrinti vaikų saugumą, baseino administracija jau imasi pokyčių ir rekomenduojamos saugumo priemonės mažamečiams nuo šiol bus privalomos.

Suaugęs asmuo prisiima visišką atsakomybę už prižiūrimų vaikų saugumą, sveikatos būklę, elgesį.

„Savo ruožtu visas „Žalgirio“ arenos baseino zonas stebi ir prižiūri gelbėtojai. Stebėjimas vyksta tiek fiziniu būdu, tiek per stebėjimo kameras. Su vaikais į baseiną atvykstantiems suaugusiems yra suteikiama galimybė pasinaudoti vaikams skirtomis plaukimo rankovėmis, kurias jie gali uždėti mažamečiams baseino lankytojams. Norint išvengti tokių nelaimingų atsitikimų ateityje, nuo šiol plaukimo rankovių dėvėjimas vaikams bus privalomas“, – nurodė E. Vaitkaitis.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Ne pirma nelaimė

Primename, jog tai ne pirma nelaimė, įvykusi naujai atidarytame „Žalgirio“ arenos baseine. Rudenį buvo skelbta apie tai, kad vamzdyje užstrigo dešimtmečio koja. Berniukas pats kojos niekaip negalėjo ištraukti, tai pavyko padaryti tik su tėvo pagalba.

Tuomet baseino valdytojai aiškino, kad nelaimė įvyko dėl to, jog nuo sienelės buvo numušta apsauginė galvutė, dengianti iš baseino vandenį ištraukiančią ertmę. Ji esą būna sandariai pritvirtinama ir galėjo nukristi tik dėl išorinių veiksmų.

„Norime patikinti, kad „Žalgirio“ arenos baseinas yra saugus. Įrenginių saugumą garantavo tiek rangovo atstovai, tiek pastoviai atliekama techninė priežiūra. Deja, nuo nelaimingų atsitikimų niekas nėra visiškai apsaugotas. Vieta, kurioje įvyko nelaimingas atsitikimas, buvo operatyviai sutvarkyta ir yra saugi naudoti“, – tąkart apie įvykį kalbėjo E. Vaitkaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (31)

Milda

Is viso reikia ta mergaite atimti is Tos motinos jinai daznai buna girta ir ta mergaite ne pirma karta skendo ir skendo ozei baseine jos vieta Kur jia priziuretu yra vaiku globos namai

Tėvai pirmiausia atsivesdami vaikus turi juos ir prižiūrėti , ir mokyti tinkamai elgtis. Savo akimis mačiau, kaip vienas 11-12 metų berniukas užsilipęs prie sroves paleidžiančių kranų visu svoriu ant jų gulė, prižiūrėtojas davė gal 3 pastabas, kol sureagavo, tėvai nzn kur. Kitu atveju gal 2 metų mergytė pavojingai sėdėjo ant vaikų baseino ko krašto ir žiūrėjo į žmones dideliame spa baseine , tuo tarpu tėvas stovėjo kitame krašte baseinuko ir dairėsi į šalis. Ateinam su vaikais-neprimetinėkime atsakomybės kitiems. Visur tas pats.

To mačiau

Buvau neseniai super SPA Bretanėje su jūros vandeniu ir visomis įmanomos proceduromis ir kas norėjo gerti alkoholį turėjo apsirengti, išeiti iš vandens komplekso ir eiti į barą. Kur mačiau kavines ir barus, tai vandens parkuose. Kur žmonės būna ilgai. Būti girtam vandenyje pavojinga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS