Katę ir pelę su teisėsaugininkais žaidęs žudikas liko pelės vietoje | KaunoDiena.lt

KATĘ IR PELĘ SU TEISĖSAUGININKAIS ŽAIDĘS ŽUDIKAS LIKO PELĖS VIETOJE

  • 3

Kauno teisėsaugininkai baigė ikiteisminį tyrimą dėl moters, rastos pernai balandį krūmuose ne per toliausiai "Urmo" bazės, kurioje vėliau buvo sulaikytas ir ten dirbęs įtariamasis šiuo nusikaltimu, nužudymo.

Kaip jau rašyta, apie šį balandžio 24-osios radinį krūmuose tarp Elektrėnų ir Draugystės gatvių net nebuvo pranešta žiniasklaidai skirtose policijos suvestinėse. Esą dėl to, kad iš pradžių buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl ten rastos moters mirties priežasties, nes pirminės palaikų apžiūros metu akivaizdžių smurto žymių ant velionės kūno nepastebėta.

Tačiau palaikų skrodimą atlikę teismo medikai konstatavo, kad ji mirė dėl patirtų sunkių vidaus organų sužalojimų. Galimai velionė ne tik talžyta kumščiais bei kažkuo panašiu į pagalį, bet ir spardyta ar net ant jos šokinėta. Konstatuoti net 38 trauminiai poveikiai.

Tada ir nuspręsta grįžti prie ją radusio asmens, kurio elgesys sukėlė įtarimų jau pačioje pradžioje. Iš pradžių nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis 53-ejų E.C. teigė velionės, kurią aptiko negyvą, esą eidamas pro šalį, nepažįstantis. Tačiau vėliau prasitarė, kad žino ją iš matymo.

Pergudrauti teisėsaugininkų jam nepavyko. Tik save. E.C. buvo sulaikytas už keturių dienų po pranešimo apie savo šiurpų radinį – ne per toliausiai esančioje „Urmo“ bazėje, kur naktimis dirbo pagalbiniu darbininku kraunant daržoves didmeninei prekybai.

Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad su 56-erių nužudytąja jis buvo pažįstamas apie dvejus metus – kartu leisdavo laiką, dažniausiai vartodami alkoholį. Jie buvo apsigyvenę netoli įvykio vietos kažkieno likimo valiai paliktoje vilkiko priekaboje. Ir E.C jau ne kartą buvo naudojęs prieš šią moterį fizinį smurtą, tačiau ši pagalbos į policiją nesikreipė.

Vienas kartas nemelavo: po panašaus savo draugo išpuolio pernai balandį ji nuo patirtų sužalojimų mirė įvykio vietoje – ten, kur apie jos radimą esą visai netyčia telefonu 112 pranešė pilietišku asmeniu dėjęsis žudikas.

E.C. iki šiol tikina, kad tai – ne jo darbas. Tačiau prisipažįsta smurtavęs prieš šią moterį ir anksčiau. Prieš Kauno apygardos teismą, kuriam perduota byla, E.C. stos ir dėl ankstesnio nesunkaus jos sveikatos sutrikdymo, ir dėl nužudymo.

Ir tai bus jau ne pirma jo akistata su Temide. 2010-aisiais E.C. jau buvo teistas už fizinio skausmo sukėlimą bei grasinimą nužudyti. O 2019-aisiais – dėl sveikatos sutrikdymo. Pirmąjį kartą atsipirko laisvės apribojimu. Antrąjį – viešaisiais darbais.

Už draugės nužudymą E.C. gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Teismas spres ar jis žudikas ar ne

Dar neaišku ar jis nužudė

Lietuve

Šlykštu skaityti,kad žmogaus gyvybe verta tik septyni arba penkiolika metų. Jug zudikas išeis po 3-4 metu.Kur dingo įstatymai? Lietuvos žmonės sukilkime,iskovokome teisingus įstatymus Lietuvoje.

vis del to

reiktu grazint mirties bausme uz tokius ziaurius nusikaltimus,otai pasedi 10-15 metu ir vel isleidziami zudyt...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS