Žiauriai sužalotai jurbarkietei atlikta operacija | KaunoDiena.lt

ŽIAURIAI SUŽALOTAI JURBARKIETEI ATLIKTA OPERACIJA

  • 20

Tauragės rajone, Skaudvilės apylinkėse žiauriai sumuštai 17-metei antradienį Kauno klinikose atlikta operacija. Merginos tėtis kol kas laukia, kol dukra pabus iš narkozės.

Merginos būklė

Sulaužytą apatinį žandikaulį Kauno klinikų medikai žadėjo operuoti pirmadienį, tačiau gydymą perkėlė į antradienį. Šiek tiek po pietų mergina buvo parvežta į palatą. Jurbarkietės tėtis tikisi, jog operacija pavyko.

„Lyg viskas gerai praėjo, gydytojas nieko nesakė. Dar ji po narkozės neatsigavo, manoma, kad turėtų pabusti apie 17 val., nes tik apie 13 val. parvežė iš operacinės, o reikėjo stiprios narkozės. Bendrai jos būklė buvo pagerėjusi, dabar bus matyti, kaip jausis po operacijos. Tikėkimės, kad nebus komplikacijų“, – portalui kauno.diena.lt sakė žiauriai sumuštos mergaitės tėtis Dainius.

Jis informavo, kad prieš operaciją šiek tiek bendravo su dukra, jos savijauta buvo pagerėjusi, lyg nesimatė požymių, kad būklė prastėtų.

Bendrai jos būklė buvo pagerėjusi, dabar bus matyti, kaip jausis po operacijos.

Pasiteiravome, kaip jo paties sveikata, ar visuose šiuose skaudžiuose įvykiuose nepamiršo savęs. Vyras tikino, kad dabar svarbiausia dukros sveikata, o jam išgyventi šį sunkų laikotarpį padeda didelis žmonių palaikymas. „Tikrai labai jaučiasi palaikymas, tai padeda. Dabar ne į savo sveikatą reikia žiūrėti, dukters svarbiausia, savo spėsiu pažiūrėti. Gyvenu ligoninėje“, – kalbėjo Dainius.

Kauno klinikų Vaikų intensyviosios terapijos skyriaus vadovas docentas Vaidotas Gurskis prieš kelias dienas buvo patvirtinęs, kad mergaitė yra sąmoninga, jau buvo atsistojusi ant kojų. Bandė ir kalbėti, bet sulaužytas žandikaulis kėlė didelį skausmą.

Baisus poelgis

Portalas primena, kad gegužės 26 d. rytą merginos šeimą pasiekė sukrečianti žinia: per klasės vakarėlį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje buvo pasikėsinta išžaginti Eržvilko gimnazijos dešimtokę. Jai buvo smarkiai pažeista trachėja, išmušti keli dantys, sutrupintas žandikaulis, nustatyta labai stipri kaklo trauma.

Netrukus smurtautojo veiksmus socialinėje erdvėje pasmerkė ne tik sporto klubas, kuriam jis priklauso, bet ir gerai žinomi sportininkai.

„Nors apie įvykį nėra detalios, tikslios informacijos, tačiau faktas, kad įvyko kraupi, sukrečianti nelaimė, paveikusi daugelį Lietuvos piliečių ir sporto atstovų. Iš kur pas paauglį tiek žiaurumo?“ – feisbuke savo emocijas liejo buvęs boksininkas, dabar treneris, Kaune esančio sporto klubo „Daugirdas Gym“ vadovas Daugirdas Šemiotas.

Bendramoksliai sukrėsti

Praėjusią savaitę į gimnaziją susirinkę vakarėlio dalyviai vis dar buvo sukrėsti šio įvykio. Jie pasakojo mokyklos vadovei sėdinėję terasoje, kai jų bendramokslė su vienu jurbarkiečiu išėjo pasivaikščioti, užsiminė, kad netrukus grįš.

Draugai susirūpino jos likimu, kai į sodybą parėjo tik vaikinas. Nuėję ieškoti jie esą radę žiauriai sumuštą draugę, kuri spėjusi jiems pasakyti, kad tai padarė vaikinas, su kuriuo ji vaikštinėjo. Ji esą paminėjo jo pravardę.

Vietos laikraštis skelbė, kad bendramoksliai matė apsinuoginusį šį vaikiną, mušantį jų draugę.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos tyrėjai bei bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė komentuoti tyrimo nelinkę, juolab, kad abu – nukentėjusioji ir įtariamasis – yra nepilnamečiai.

„Pirminiai įtarimai įtariamajam pateikti pasikėsinus išžaginti. Šios nusikalstamos veikos sudėtis apima ir nežymų kūno sužalojimą“, – teigė prokurorė.

Kadangi medikai dar negali pasakyti, kokio laipsnio sužalojimas aukai bus konstatuotas, todėl įtarime apie tai dar neužsimenama. Jeigu teismo medicinos ekspertai konstatuos, kad sužalojimai sunkesni nei nežymūs, dėl merginos sužeidimo bus pateiktas atskiras kaltinimas.

Eržvilko gimnazijos mokiniai patyrė ne vieną sukrėtimą. Pirmiausiai jie skaudžiai išgyveno, kai pamatė, kas atsitiko jų draugei. Praėjusią savaitę mokykloje su jais bendravo psichologai.

Įtariamas sadistas – laisvėje

Dar vienas smūgis jų laukė praėjusį trečiadienį, kai nukentėjusios dešimtokės bendramokslius pasiekė žinia apie tai, kad jau praėjusį antradienį įtariamasis buvo laisvas ir sėdėjo savo mokyklos suole. Sužinota, kad vaikinas elgiasi arogantiškai, o klausinėjamas apie šiurpų įvykį neigia kaltę ir tvirtina, kad jis šioje istorijoje viso labo – „slidininkas“, pats nieko blogo nepadaręs. Apie tai papasakojusi B. Genienė teigė tai sužinojusi iš Jurbarko gimnazijos direktorės.

Įtariamajam praėjusį penktadienį buvo skirtos griežtesnės kardomosios priemonės – namų areštas ir intensyvi priežiūra užsegant jam apykoję.

Nukentėjusiosios interesus atstovaujantis advokatas viešai pareiškė, kad iki penktadienio įtariamajam taikyta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti yra akivaizdžiai per švelni.

Nukentėjusiajai buvo grasinta

Praėjusią savaitę sulaukta žinių, kad Klaipėdos apygardos prokuratūra kreipėsi į teismą dėl namų arešto ir intensyvios priežiūros skyrimo įtariamajam pasikėsinimu išžaginti nepilnametę.

„Tyrimo eigoje atliekant proceso veiksmus buvo gauta pagrįstų duomenų, jog nukentėjusiajai buvo grasinta, reikalaujant tylėti. Įvertinus surinktus duomenis kreiptasi į ikiteisminio tyrimo teisėją dėl papildomų kardomųjų priemonių – namų arešto ir intensyvios priežiūros skyrimo įtariamajam, siekiant atimti bet kokias galimybes jam prisiartinti prie nukentėjusiosios ar liudytojų“, – rašoma pranešime.

Tėvai – įtakingi žmonės

Lietuvos garsenybės, paskelbusios paramą nukentėjusiajai, prabilo apie susitarimus su plastikos specialistais, kurie už suaukotus pinigus atkurs mergaitės grožį.

Iš atsiliepimų internetinėje erdvėje, akivaizdu, kad šeimai aukojo ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse gyvenantys lietuviai.

Komentatoriai prisiminė, kad abu įtariamojo tėvai yra įtakingi savo rajone žmonės, jie abu priklauso Darbo partijai. Praėjusią savaitę pranešta, kad vaikino motina sustabdė savo narystę partijoje. Tėvas to nepadarė.

Gairės: sumušta mergina, Kauno klinikos, operacija, bandymas išžaginti, jurbarkietė, Eržvilko gimnazija, Tauragės rajonas, pagalba moterims
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

...

O kaip su kastracija tam gyvuliui?.. be komplikacijų?.. :|

V

Su LR valdžia/istatymais - nenustebsiu jei finale bus kalta mergina nes buvo nelaiku ir ne vietoj...

Aras

Baisu kas daros. Bet nejaugi nieks negirdejo merginos sauksmo, nejaugi nieks nieko nemate. Gaila merginos. O ta gyvuli reik pati ji sulauzyt, kad suprastu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS