„Kauno dienos“ studija: Lietuvos sporto universitetas – tarp 150 geriausių pasaulyje! | KaunoDiena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJA: LIETUVOS SPORTO UNIVERSITETAS – TARP 150 GERIAUSIŲ PASAULYJE!

  • 8

Šiandien „Kauno dienos“ studijoje svečiuojasi Lietuvos sporto universitetas (LSU) rektorė, prof. dr. Diana Rėklaitienė.

Pirmą kartą universitetas iš Lietuvos pagal vienos iš sričių vertinimą patenka tarp geriausių. LSU naujausiame Šanchajaus sporto mokslo institucijų reitinge užėmė aukštą 126 vietą.

Per kelerius pastaruosius metus LSU pakilo daugiau kaip per 80 pozicijų. Geriausiai iš Baltijos šalių įvertintas ir daugelį Skandinavijos šalių lenkiantis Kaune įsikūręs universitetas kasmet atnaujina studijų programas, o dabar pristato dar ir neregėtą naujieną – inovatyvią mobilią sporto mokslo laboratoriją, kuri ne tik pasieks atokiausius Lietuvos kampelius, bet ir leis, panaudojant originalias, LSU mokslininkų sukurtas tyrimų metodikas, atlikti objektyvius fizinio pajėgumo testavimus.

LSU aukštai iškėlė sporto mokslo vėliavą, deja, to negalima pasakyti apie valstybės sporto politiką, kurios „dėka“ vis rečiau džiaugiamės pergalėmis tarptautinėse arenose, o vaikų treneriai vis dar gauna jų kvalifikacijos neatitinkančius ir nemotyvuojančius atlyginimus.

Apie tai pokalbis „Kauno dienos“ studijoje su prof. dr. D. Rėklaitiene.

GALERIJA

  • Gražvydas Muižys <span style=color:red;>(iš kairės)</span> ir Diana Rėklaitienė
  • Diana Rėklaitienė
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Simonas

Tokių pižonų dar nematyta...

korekcija

150 vieta tarp pretenduojanciu i besivystancias salis saliu universitetu, kur Nr. 149 Ugandos, Nr. 152 Botstvana universitetai

Tautvydas

Yra kelios reitiingutuojų įstaigėlės, pora jų -susomoki r gauni gan aukštą reintingą( čia labai senas pokalbis su profesoriumi ne sio uni.). O taip taigi paimi tris įstaigėles ir žiūri jei reitiingai tarp jų skiriasi per 100, tuo labiau 500 vietų- pievos . Aišku yra tokių dedamųjų daug kam neparankių ir nebūtinai kažką atspindinčių kaip universiteto senumas, dydis. Realai tai yra keturii LT universitetai ir mano kvaila nuomone ne vienas netenmpia iki 500, 2 už 1000 ribų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS