„Kauno dienos“ studijoje – R. Kėvalas: viskas, ką reikia žinoti apie vaikų COVID-19 | KaunoDiena.lt

„KAUNO DIENOS“ STUDIJOJE – R. KĖVALAS: VISKAS, KĄ REIKIA ŽINOTI APIE VAIKŲ COVID-19

  • 28

Kauno klinikų Vaikų ligų klinikos vadovo, prof. Rimanto Kėvalo pristatinėti nereikia. Gerbiamas ir mylimas vaikų gydytojas „Kauno dienos“ studijoje išsamiai papasakos apie naujus iššūkius, su kuriais susiduria, gydydamas COVID-19 užsikrėtusius vaikus, paauglius ir, deja, jau net naujagimius.

Medikai kol kas negali atsakyti, kodėl dalį vaikų, persirgusių besimptome viruso forma, po kelių savaičių užklumpa multisisteminis uždegiminis procesas, kuris pažeidžia daug organų – širdį, kepenis, plaučius ir t. t.

R. Kėvalas vaizdžiai palygino šį organizmo uždegimą su jo praktikoje pasitaikiusiais trim atvejais, kuomet vakcina sukėlė miokarditą – širdies raumens uždegimą. „Miokarditas – tai kaip nušokti nuo stalo, o multisisteminis uždegimas, tai jau šuolis iš penkto aukšto – nesunku įsivaizduoti, kokia skirtinga žala padaroma kūnui“, – sako gydytojas.

Dar sunkiau išmatuojamą žalą vaikų psichinei sveikatai padarė kaip niekur kitur pasaulyje užsitęsęs nuotolinis mokymas ir socialinė izoliacija. Jau kalbama apie suluošintą ir depresyvių minčių apniktą „COVID kartą“, o šį reiškinį R. Kėvalas nagrinėja netrukus pasirodysiančioje jo knygoje.

 

GALERIJA

  • „Kauno dienos“ studijoje – R. Kėvalas: viskas, ką reikia žinoti apie vaikų COVID-19
Vilmanto Raupelio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (28)

v

parsidaves velnias sitas

SKAITYTOJA

NU ŽINOMA,MATOSI KIEK VISOKIŲ PROFESORIŲ-KOMENTATORIŲ YRA.ŽINIOS PRILYGSTA INFANTILIKŲ LYGIUI.PASIMOKYKIT MEDICINOS 12-15 METŲ TASI ŽINOSIT IR APIE INFEKCINES LIGAS,IR DAR DAUG KITŲ DALYKŲ.JŪS VARGŠELIAI NET NEŽINOT KIEK ŽMOGUS TUREI ŠONKAULIŲ...TAI GERIAU PATYLĖKIT IR NERAŠYKIT NESĄMONIŲ APIE GYDYMO IR KITAS PROCEDŪRAS.GERIAU NUEIKIT Į BIBLIOTEKĄ IR PASKAITYKIT MOKSLINĘ LITERATŪRĄ,JEI DAR NOSR VIENAS VINGIS YRA SMEGENUOSE,O NE INTERNETO ŠARLATANIS ŽAVĖKITĖS...TAI TIEK...

Štai.

Ką tik skaičiau mamos iš Kėdainių priekaištus Kėdainių ligoninei, kad jos nepriėmė su sergančiu dviejų metų vaiku po jau kurio laiko širdies operacijos. Vaikas susirgo virusu ,o mama neskiepyta. Mat Įtaria ,kad draugė susirgo ir užkrėtė vaiką.O Kėdainiai negali guldyti nes mama neskiepyta. Išvežė į Kauno infekcine. Ir mama visus kaltina tik ne save.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS