Laboratorinės medicinos biologija - magistro studijos | KaunoDiena.lt

LABORATORINĖS MEDICINOS BIOLOGIJA - MAGISTRO STUDIJOS

  • 0

Magistro studijų programa

Studijų krypčių grupė – Sveikatos mokslai

Studijų kryptis – Medicina

Fakultetas – Medicinos

Studijų trukmė – 2 metai, forma – nuolatinė, baigus suteikiamas sveikatos mokslų magistro kvalifikacinis laipsnis.

Studijų programa rengia kvalifikuotus, imlius mokslo naujovėms, kritiškai mąstančius, gebančius savarankiškai dirbti ir organizuoti laboratorijos darbą laboratorinės medicinos biologijos specialistus.

Kodėl verta studijuoti?

Studijų programos teorinės studijos yra glaudžiai susijusios su praktiniu darbu. Pati studijų programa yra daugiaprofilinė (polivalentinė) – apima įvairias laboratorinės diagnostikos sritis, tokias kaip laboratorinė biochemija, hematologija, imunohematologija, imunologija, mikrobiologija, genetika ir kt.

Daugiaprofilinis programos pobūdis absolventams suteikia plačias įsidarbinimo galimybes – jie gali rinktis darbą norimo diagnostinio profilio laboratorijose. Specialistų parengimas atitinka ne tik Lietuvos medicinos normos reikalavimus medicinos biologams, bet ir Europos Sąjungos aukštojo mokslo sistemos bei Pasaulio sveikatos organizacijos medicinos mokslo ir praktikos reikalavimus.

Ko mokysitės?

Studijuosite tokias disciplinas, kaip klinikinės laboratorijos darbo organizavimo principai, klinikinė biochemija ir laboratorinė diagnostika, mokysitės vidaus ligų ir klinikinių tyrimų pagrindų, bendrosios biochemijos, epidemiologijos, klinikinės laboratorinės hematologijos, patologinės anatomijos, žmogaus fiziologijos, transplantacinės imunologijos ir kt., mokslinio darbo įgūdžius lavinsite atlikdami mokslo tiriamąjį darbą. Pagal ERASMUS+ ir kitas akademinų mainų programas galėsite išvykti studijoms ar praktikai į užsienio šalių universitetus.

Kuo dirbsite baigę studijas?

Galėsite verstis medicinos biologo praktika asmens sveikatos priežiūros įstaigose, turinčiose licenciją teikti laboratorinės diagnostikos paslaugas. Gebėsite ne tik atlikti, bet ir vertinti bei interpretuoti klinikinės chemijos, hematologijos, bendrosios citologijos, imunologijos, mikrobiologijos, virusologijos, genetikos bei kitų klinikinių laboratorinių tyrimų rezultatus, konsultuoti kitus specialistus laboratorinės diagnostikos klausimais, taip pat galėsite dirbti mokslo, mokymo ir taikomąją veiklą vykdančių institucijų laboratorijose.

Tolesnių studijų galimybė Galima tęsti studijas biomedicinos mokslų srities doktorantūros studijų programose.

Daugiau informacijos apie priėmimą: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/

Daugiau informacijos apie specialybę: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/magistro-studijos/laboratorines-medicinos-biologija/

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS