Lietuvoje vyksta JAV ekspertų auditas | KaunoDiena.lt

LIETUVOJE VYKSTA JAV EKSPERTŲ AUDITAS

  • 0

Šią savaitę Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) lankosi 4 Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Žemės ūkio departamento Maisto saugos ir kontrolės tarnybos (FSIS) ekspertai, kurie atliks auditus mėsos ir kiaušinių produktų įmonėse.

„Šiam vizitui esame numatę intensyvią programą, siekiame dviejų Lietuvai itin svarbių tikslų. Visų pirma, norime užtikrinti, kad Lietuvos įmonės išlaikys galimybę eksportuoti už Atlanto mėsos gaminius. Todėl audito metu ekspertai vertins, kaip įgyvendinami JAV eksporto reikalavimai net trijose mėsos produktų gamybos įmonėse. Ne mažiau svarbus ir antras šio vizito tikslas – užbaigti vieną derybų eksportuoti kiaušinių produktus etapų. Numatytas vizitas kiaušinių gamybos įmonėje, bus vertinama, ar įmonė tinkamai pasiruošusi įgyvendinti JAV keliamus reikalavimus, kurie gan ženkliai skiriasi nuo ES reikalavimų. JAV yra didelis ekologiškos produkcijos poreikis, todėl Lietuvos įmonės turi galimybę sėkmingai eksportuoti produktus į didžiulę šios šalies rinką. Tačiau tam reikia atlikti nemažai parengiamųjų darbų – suderinti ženklinimo etiketes, pakuotes ir kt. Tikimės, kad teigiamos audito išvados leis sėkmingai tęsti mėsos produktų eksportą į JAV ir užbaigti derybas dėl kiaušinių produktų eksporto“, – komentavo VMVT direktoriaus pavaduotojas Mantas Staškevičius.

Šiandien svečiai lankėsi VMVT, kur buvo supažindinti su Lietuvoje vykdoma valstybine mėsos ir kiaušinių produktų kontrole, buvo pasidalinta informacija apie afrikinio kiaulių maro situaciją Lietuvoje, aptartas eksportuojamų produktų sąrašas bei veterinarinių reikalavimų derinimo eiga. Rytoj numatyta Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ekspertus susipažinti su atliekamais laboratoriniais tyrimais.

Auditas vyks visą šią savaitę (liepos 15 – 22 d.), amerikiečiai lankysis Utenoje, Kėdainiuose, Plungėje ir Klaipėdoje teritorinėse VMVT ir įmonėse.

Gairės: VMVT 2018
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS