Naujoji LSU SA prezidentė M. J. Dudėnaitė – apie svarbias pareigas, tikslus ir teigiamą mamos įtaką | KaunoDiena.lt

NAUJOJI LSU SA PREZIDENTĖ M. J. DUDĖNAITĖ – APIE SVARBIAS PAREIGAS, TIKSLUS IR TEIGIAMĄ MAMOS ĮTAKĄ

  • 0

Naująja Lietuvos sporto universiteto Studentų atstovybės (LSU SA) prezidente birželį išrinkta Treniravimo sistemų studijų programos studentė Miglė Julija Dudėnaitė. Svarbiausiame LSU SA poste Miglė pakeitė dvi kadencijas šias pareigas ėjusį Paulių Kučą.

„Kai Studentų atstovybės nariai ėmė kalbinti mane dalyvauti prezidento rinkimuose, iškart pamaniau, kad jie juokauja. Kiek vėliau pagalvojau, kad gal tikrai vertėtų pabandyti. Taip, visai nespausdama savęs, pasirašiau darbo gaires, planus, kuriuos norėčiau įgyvendinti, jei netyčia tapčiau prezidente. Džiaugiuosi, kad pavyko“, – kalbėjo naujoji LSU SA prezidentė.

Plačiau apie žingsnius LSU SA prezidentės posto link, naujus tikslus, sėkmingus atstovybių pavyzdžius ir teigiamą mamos įtaką – interviu su Migle Julija Dudėnaite.

– Kokie buvo Tavo žingsniai iki prezidentės posto?

– Į SA veiklą įsitraukiau ganėtinai vėlai, nes dažniausiai žmonės ten ateina jau nuo pirmo kurso. Mano kelias mūsų Universitete buvo su pertraukomis, nes metus mokiausi užsienyje. Kai sugrįžau į Lietuvą, įsitraukiau į mentorystės programą. Vėliau sulaukiau pasiūlymo prisijungti prie Treniravimo sistemų studijų programos Studijų reikalų komiteto ir taip po truputį įsijungiau į LSU SA veiklą. Ilgainiui supratau, kad galbūt norėčiau pabandyti dar labiau įsitraukti į SA veiklą, todėl tapau Studentų reikalų komiteto nare ir ėmiau spręsti visas studentams iškylančias problemas.

– Kokius tikslus norėtum įgyvendinti per savo kadenciją?

– Galvoje kirba trys mintys. Pirmiausia – darbas organizacijos viduje. Tai finansų didinimas, projektų rašymas, narių kompetencijų kėlimas, pasitelkiant įvairius mokymus ir seminarus. Norisi, kad SA nariai sukauptų ne tik naudingos patirties, bet ir kuo daugiau žinių.

Žinoma, negalima nutolti nuo pagrindinio dalyko – studentų atstovavimo ir studijų kokybės gerinimo. Čia svarbiausi du dalykai. Pirmasis – darbas ties Aukštųjų mokyklų pedagoginių darbuotojų kompetencijos kėlimo gairėmis. Pas mus tikrai yra kompetentingų dėstytojų, bet kartais dar girdime studentų skundų dėl tam tikrų akademinių aspektų, o tai būtų galima pagerinti. Įpusėjus mokslo metams planuojame atlikti apklausą. Antrasis dalykas – naujas SA Tarptautinių ryšių komitetas, kuriam vadovaus labai patyrusi koordinatorė. Ji stengsis apjungti tiek užsienio studentus, kurie čia studijuoja trejus ar ketverius metus, tiek ERASMUS studentus. Šio komiteto koordinatorė nuo rugsėjo eis ir „ERASMUS Students network“ prezidentės pareigas.

Kartu bandysime įtraukti užsienio studentus ir į Studentų atstovybės veiklą, nes pernai studijas baigė tarptautinis studentas, kuris buvo visavertis LSU SA narys. Nacionaliniu lygiu tai buvo pasididžiavimas, todėl sieksime, kad jų būtų daugiau.

– Kokios LSU SA prezidento atsakomybės ir pareigos?

– Svarbiausia funkcija – atstovauti LSU studentams. SA prezidentas – tai studentų atstovas ir LSU Taryboje, ir Rektorate, ir Lietuvos studentų sąjungos Taryboje. Be to, SA prezidentas turi daug funkcijų ir organizacijos viduje – sprendžia jos finansinius klausimus ar priima svarbius sprendimus.

– Kiek žmonių bus Tavo komandoje?

– Dar besiformuojančioje LSU SA komandoje jau yra viceprezidentė ir Žmogiškųjų išteklių koordinatorė Evelina, Organizacinių reikalų koordinatorė Rūta, Projektų ir partnerystės koordinatorė Sandra. Studentų reikalų komitete – Emilija, o ryšius su visuomene koordinuos Donata ir Kristijonas. Be to, atgaivinome Tarptautinių ryšių komitetą.

– Kaip reagavai tapusi LSU SA prezidente? Buvo džiaugsmo akimirkų ar iškart užklupo atsakomybė?

– Džiaugsmas truko kokią valandą (juokiasi). Netrukus jį pakeitė mintis, kad viskas – nuo dabar jau prasideda darbai. Taigi buvo šiek tiek chaoso, nes mūsų rinkiminis laikotarpis gana nedėkingas – SA prezidentą renkame vasarą, tad suburti visus Atstovybės narius yra tikrai sudėtinga. Šiandien, kai kalbamės, jau mėnesis po rinkimų, tad tikrai jaučiuosi daug tvirčiau – metiniai planai sudėlioti, o komanda jau beveik šimtu procentu aiški. Rugpjūtį galėsime kibti į darbus.

– Sėkmingos organizacijos dažnai yra valdomos pagal sėkmingą pavyzdį. Ar Tu turi tokį pavyzdį? Gal bandai kažką atkartoti?

– Po rinkimų net keli žmonės iš Universiteto akademinės bendruomenės sakė, kad buvęs prezidentas Paulius Kučas man paliko didelius batus, į kuriuos bus sunku įlipti. Kartelė tikrai užkelta aukštai ir Paulius yra geras pavyzdys, bet aš dar mėgstu pasidairyti ir į aplinkinius pavyzdžius. Kaune bene didžiausias Studentų atstovybes turi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) bendruomenės. Joms abiem vadovauja nuostabios prezidentės, o KTU SA prezidentę netgi pažįstu asmeniškai – ji vadovauja jau antrąją kadenciją. Šalia šių dviejų merginų per savo kadenciją stengsiuosi būti kuo arčiau, kad pasisemčiau gerų pavyzdžių ir gaučiau patarimų, kaip būti tinkamai ir teisingai vadovauti.

– Reikia nepamiršti, kad prezidento pareigas eina studijuojantys studentai. Ar LSU SA prezidento grafikas yra intensyvus ir kaip planuoji šią veiklą suderinti su studijomis bei sportine karjera?

– Birželį jau dalyvavau LSU Rektorato posėdyje. Kitą savaitę laukia Lietuvos studentų sąjungos Tarybos posėdis. Suprantu, kad tai jau neblogas tempas, bet dabar vasara, taigi ir vasariškas tempas. Rugsėjį prasidės mokslai ir grafikas bus tikrai labiau įtemptas, bet į tai žiūriu šiek tiek iš kitos perspektyvos. Ateinančiais mokslo metais jau būsiu ketvirtame kurse ir pusmetį turėsiu praktiką, tad galėsiu susidaryti šiek tiek laisvesnį tvarkaraštį. Antrą pusmetį rašysiu baigiamąjį darbą, tai visi dėl to labai jaudinasi – atrodo, kad ketvirtame kurse eiti tokias pareigas yra labai sudėtinga, bet aš manau kitaip. Labai mėgstu kontroliuoti savo laiką ir esu pratusi suplanuoti kiekvieną savaitės dieną taip, kad būtų aišku, ką kiekvieną valandą veikiu – kada sportuoju, mokausi ar dirbu. Mano požiūriu, jei kažkokių darbų nespėji, vadinasi, blogai planuoji savo laiką.

– Iš kur šis Tavo gebėjimas tinkamai planuoti laiką?

– Čia man didžiausias pavyzdys – mano mama. Ji dirba trenere, dėsto mūsų Universitete, praėjusį rudenį apgynė daktaro disertaciją. Mačiau, kaip ji vertėsi per galvą, kad visa tai pasiektų. Matau, kad būna dienų, kai per visus savo projektus ar didelius planus ji kažko nespėja, bet ji man rodo labai gerą pavyzdį. Turbūt gebėjimą atsakingai planuoti laiką paveldėjau iš mamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)