Paukščių gripas grasina pasauline pandemija. Sprendimų reikia jau šiandien | KaunoDiena.lt

PAUKŠČIŲ GRIPAS GRASINA PASAULINE PANDEMIJA. SPRENDIMŲ REIKIA JAU ŠIANDIEN

  • 8

Pasaulines gyvūnų sveikatos organizacijos (WOAH) organizuotos jubiliejinės 90 - tosios generalinės sesijos metu Paryžiuje surengtas gyvūnų sveikatos forumas, skirtas paukščių gripui.

„Šios sesijos metu visas dėmesys buvo skirtas paukščių gripo problemai. Virusas Europoje ne tik naikina ištisas laukinių paukščių kolonijas, tačiau grasina ir paukštininkystės ūkiams. Lietuvoje virusas šiuo metu jau stipriai įsisukęs laukinėje, tačiau iki šios dienos dar pavyksta nuo jo apsaugoti naminius paukščius. Paukščių gripo židinį naminių paukščių ūkyje šiemet turėjome tik vieną, dėka griežtų priimtų priemonių, jis neišplito. Tačiau, ligai suvaldyti būtina surasti naujų laboratorinių metodų, vakcinų, kitų priemonių kurios padėtų apsaugoti ne tik laukinės faunos bei naminių paukščių sveikatą, apsaugoti šalį nuo ekonominių nuostolių, tačiau labai svarbu laiku užkirsti kelią ir galimai viruso mutacijai ir dar vienai pasaulinei pandemijai. Tikimės šios Pasaulio asamblėjos metu bus priimti sprendimai, kurie prisidės prie geresnių gyvūnų ligų plitimo rizikų suvaldymo pasaulio mastu“,  - pasakojo VMVT direktoriaus pavaduotojas Deividas Kliučinskas.

Renginio metu mokslininkai, oficialūs veterinarijos gydytojai ir praktikai dalijosi gerąja patirtimi vykdant užkrečiamų ligų stebėsenos, kontrolės ir likvidavimo priemonių taikymą atsižvelgiant į naujų laboratorinių tyrimų duomenis, ligų sukėlėjų mutacijas bei tarptautinę praktiką. Taip pat bus diskutuota apie paukščių gripo likvidavimo ir kontrolės priemones, antimikrobinį atsparumą, afrikinio kiaulių maro ir gyvūnų gerovės temos.

Gyvūnų sveikata yra tokia pat svarbi kaip ir žmonių sveikata, tad laukinių ir naminių gyvūnų ligų stebėsenos kontrolės ir likvidavimo priemonės apima „Vienas pasaulis – viena sveikata“ koncepciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

žalio košmaro rezultatai/vienas iš jų

Reikia "padėkoti" žaliejms ir kitiems gyvūnų ir gamtos "gelbėtojams" , kurie apart tuščių lozungų, jokiu žinių neturi ir todėl gripas plynta dėl " laisvai " laikomu vištų ir antibiotikai nyksta, nes žalieji kovoja prieš juos. durnas peiliu nudurs, protingas su peiliu padaris maistą. Politikoje ir moksle pagrindė tik durniai ir tai dar nepabaigta, bet pradžia žalio košmaro.

?????

O kas nuotraukoje? Davoso forumas? Gal vėl kuria naujienas?

Patarimui patarimas

Įsikišk savo patarimą į .......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS