Veterinarinė maisto sauga - magistro studijos | KaunoDiena.lt

VETERINARINĖ MAISTO SAUGA - MAGISTRO STUDIJOS

  • 0

Magistro studijos

Studijų krypčių grupė – Sveikatos mokslai

Studijų kryptis – Visuomenės sveikata

Fakultetas – Veterinarijos

Studijų trukmė – 2 metai (nuolatinės), 3 metai (ištęstinės studijos), baigus suteikiamas sveikatos mokslų magistro kvalifikacinis laipsnis

Studijų programa rengia kvalifikuotus sveikatos mokslų magistrus, gebančius maisto saugos srityse taikyti naujausius mokslo ir praktikos pasiekimus.

Kodėl verta studijuoti?

Tai studijų programa tiems, kuriems labiau prie širdies analitinis, organizacinis darbas. Veterinarinės maisto saugos specialistai užtikrina, kad nesaugios ir nekokybiškos maisto žaliavos ir produktai nepasiektų vartotojo jokioje maisto ruošimo, gamybos ir tiekimo grandyje.

Šie specialistai šiuolaikiškai sprendžia visuomenės sveikatos problemas, susijusias su maisto sauga, analizuoja neužkrečiamųjų ir užkrečiamųjų ligų paplitimą, dalyvauja kuriant sveikatos stiprinimo programas, siūlo profilaktines priemones, vertina jų veiksmingumą.

Ko mokysitės?

Studijuosite tokias disciplinas, kaip teršalai maisto grandinėje, bioaktyvūs komponentai maisto gamyboje, maisto sauga ir rizikos analizė, ekonomika ir vadyba, visuotinės kokybės vadyba, maisto alergijos ir rizikos grupių žmonių mityba. Atliksite mokslinius ir taikomuosius tyrimus, rezultatams apdoroti mokysitės naudoti įvairius statistinės analizės metodus. Magistrantūros studijų pabaigoje atliksite praktiką Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje, mokydamiesi kontroliuoti maisto saugą ir kokybę maisto pramonės įmonėse. Pagal ERASMUS+ ir NORDPLUS mainų programas galėsite išvykti praktikai ar studijoms į užsienio šalių universitetus, taip pat galėsite dalyvauti intensyviuose NOVA-BOVA Network organizuojamuose magistrantų kursuose.

Kuo galėsite dirbti baigę studijas?

Baigę studijas, galėsite dirbti visuomenės sveikatos specialisto darbą įvairiose valstybinėse ir tarptautinėse institucijose, mokslo ir mokymo įstaigose, laboratorijose, Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje bei jai pavaldžiose institucijose, visuomenės sveikatos centruose, maisto pramonės įmonėse.

Tolesnės karjeros galimybės

Galima tęsti studijas doktorantūroje.

Daugiau informacijos apie specialybę: http://www.lsmuni.lt/lt/stojantiesiems/magistro-studijos/veterinarine-maisto-sauga/

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS