Vyrai ir moterys sapnuoja skirtingai? | KaunoDiena.lt

VYRAI IR MOTERYS SAPNUOJA SKIRTINGAI?

  • 0

Ryte atsibudę savo antrajai pusei pasakojate sapną, tačiau liekate nesuprasti? Tai visiškai normalu, nes moterys ir vyrai sapnuoja skirtingai. Mokslininkų atlikti tyrimai rodo, kad moterys sapnuoja žymiai dažniau ir sapnus atsimena kur kas geriau, nei vyrai.

Kas sapnuoja ilgiau?

Daugybę tyrimų atlikę mokslininkai priėjo prie išvados, kad moteris ne tik dažniau aplanko sapnai, bet ir ilgiau išlieka jų atmintyje. Net 95 proc. sapno metu nubudusių moterų atsimena, ką sapnavo, o tuo tarpu sapną papasakoti gali tik 80 proc. iš miegų prikeltų vyrų. Be to, nustatyta, kad moterys sapnuoja dvigubai ilgiau, nei vyrai ir sapnų turinys – visiškai skirtingas.

Moterys sapnuoja pažįstamus žmones

Moterims būdinga sapnuoti artimos aplinkos žmones – tiek moteris, tiek vyrus. Jos taip pat dažniau sapnuoja kasdienę savo aplinką – sapno veiksmas vyksta darbe, namuose, artimų draugų namuose. Sapnų veikėjai paprastai būna gerai pažįstami šeimos nariai, draugai, giminaičiai arba tie žmonės, su kuriais nėra artimo ryšio, tačiau su jais matomasi kasdien arba labai dažnai.

Vyrų sapnuose – nepažįstamieji

Atlikę daugybę apklausų, mokslininkai priėjo prie išvados, kad vyrų sapnuose veiksmas dažniau vyksta kažkur lauke, atvirose erdvėse, o pagrindiniai veikėjai – nepažįstami vyrai, kurie, dažniausiai, yra agresyviai nusiteikę sapnuojančiojo atžvilgiu. Lyginant moterų ir vyrų sapnus, pastarųjų sapnuose glūdi daugiau negatyvių veiksmų.

Kas dažniau sapnuoja košmarus?

Nors vyrų sapnuose dažniau pasitaiko fizinės agresijos, moterų sapnuose gausu verbalinių konfliktų, ginčų, nesutarimų, patyčių. Tyrimai atskleidžia, kad moterys žymiai dažniau regi košmariškus sapnus, negu vyrai, o nubudusios juos ilgai atsimena ir mintimis sapną išgyvena dar kartą.

Sapnai – asmenybės atspindys

Skirtumai tarp vyrų ir moterų sapnų neturėtų stebinti – juk moterys ir vyrai yra skirtingi tiek biologiškai, tiek emociškai. Tačiau reikia atsiminti, kad žmonės, nepaisant savo lyties, yra taip pat skirtingi. Vienos moterys gali būti trapios iš švelnios, o kitos – emociškai stiprios ir karingos. Sapnai – tėra mūsų kasdienybės veiksmų, sukauptų emocijų ir išgyvenimų atspindys, tad jeigu nenorite atskleisti savo asmenybės, nepasakokite savo sapnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS