Dovilus sušildė šviesų šventė | KaunoDiena.lt

DOVILUS SUŠILDĖ ŠVIESŲ ŠVENTĖ

Dovilų bendruomenė antradienio vakarą miestelio centrą nušvietė įspūdingais žibintais, kurie iš visų pakampių bažnyčios link pajudėjo vos sutemus. Taip gyventojai nusprendė vaikyti žiemos liūdesį ir kurti advento nuotaiką.

Dovilų etninės kultūros centro darbuotojų rankomis specialiai šiai šventei buvo pagaminti ypatingi žibintai, kuriuos puošė karpiniai.

„Spėjame, kad į šventę susirinko kone trys šimtai doviliškių. Vien darželinukų buvo 120, o jie atėjo su tėveliais. Tačiau kur dar mokyklos pradinukai ir visa bendruomenė? Veikė sniegamalės girnos. Patys mažiausieji galėjo susimalti sniegelį. Tai etniniai dalykai, pritaikyti dabarčiai. Taip mažuosius šventės dalyvius mokėme pažinti, kaip senovėje buvo kepama duonelė“, – pasakojo Dovilų etninės kultūros centro vadovė Lilija Kerpienė.

Šventės metu veikė Kalėdų Senelio paštas. Mažieji renginio dalyviai galėjo apžiūrėti jo roges. Jose buvo palikti Senelio veltiniai ir apsiaustas, tačiau paties dovanų dalytojo šventėje nebuvo, jis laukiamas tik per Kalėdas.

„Šventėje veikė ir gerų darbų svarstyklės. Kiekvienas, šiais metais atlikęs gerų darbų, galėjo pasisverti. Su vaikais bendravo personažas Atvirukas Kalėdaitis. Norėjome, kad advento metu žmonės pajaustų kitokių emocijų. Pompastikos ir fejerverkų yra daug, o susimąstymo ir pajautimo trūksta“, – kalbėjo centro vadovė.

Renginio metu skambėjo gyva muzika, kvepėjo arbata.

GALERIJA

  • Dovilus sušildė šviesų šventė
  • Dovilus sušildė šviesų šventė
  • Dovilus sušildė šviesų šventė
  • Dovilus sušildė šviesų šventė
  • Dovilus sušildė šviesų šventė
Dovilų etninės kultūros centro nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nustebusi

Ši šventė paliko didžiulį įspūdį, viskas buvo labai gražu, sumanu, originalu. Jolita kaip visada pavaro su kreizi idėjomis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS