Gargžduose svečiuosis vaikų rašytojas ir dailininkas K.Kasparavičius | KaunoDiena.lt

GARGŽDUOSE SVEČIUOSIS VAIKŲ RAŠYTOJAS IR DAILININKAS K.KASPARAVIČIUS

  • 0

Šeštadienį Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje (Žemaitės g. 5, Gargždai) vyks literatūrinė-kūrybinė popietė „Povandeninė istorija“, kurioje dalyvaus rašytojas, dailininkas, vaikiškų knygelių iliustruotojas Kęstutis Kasparavičius (Vilnius).

Susitikimas su vienu populiariausių lietuvių vaikų literatūros kūrėjų prasidės 12 val. Jo metu rašytojas papasakos apie save, jo sukurtas knygeles; apie tai, kaip jis tapo dailininku ir rašytoju; apie tai, kaip atsiranda vaikiškos knygos. Svečias pristatys naujausią savo knygą vaikams „Povandeninė istorija“.

Nuo 1984-ųjų K.Kasparavičius dirba kaip laisvas dailininkas. Iki šiol iliustravo maždaug 50 knygų vaikams. Mažiesiems jis yra parašęs knygeles „Kvailos istorijos“, „Trumpos istorijos“, „Braškių diena“, „Dingęs paveikslas“, „Sodininkas Florencijus“, „Kiškis Morkus Didysis“, „Povandeninė istorija“.

Net 11 kartų K.Kasparavičiaus iliustracijų parodos vyko Bolonijos vaikų knygų mugėje, kur 1993-iaisiais jis buvo paskelbtas Metų iliustratoriumi. Barselonoje, Belgrade ir kitur menininkas yra pelnęs daugybę prestižinių diplomų ir prizų.

Nuo 2004-ųjų K.Kasparavičius bendradarbiauja su leidykla „Nieko rimto“. 2007 ir 2009 m. IBBY Lietuvos skyriaus jis buvo pristatytas reikšmingiausiam tarptautiniam vaikų literatūros apdovanojimui – Hanso Christiano Anderseno premijai.

„Manau, kad gera knyga vaikams turi būti ir gera knyga suaugusiesiems. Stengiuosi rašyti taip, kad knygą norėtųsi imti, vartyti, skaityti daug kartų, kad kaskart joje būtų galima surasti kažką nauja“, – teigė autorius.

Po pertraukėlės, 13 val. ten pat Gargždų bibliotekoje vyks kūrybinis užsiėmimas su K.Kasparavičiumi. Jo metu visi susirinkusieji kartu pieš piešinį, kuriame pavaizduos šokančią žirafą iš ankstesnės ir jau kai kuriems žinomos rašytojo pasakos „Kiškis Morkus Didysis“. Smagaus bendravimo su svečiu metu vaikai ne tik išmoks piešinyje perteikti savo mintis ir emocijas, bet ir sužinos, kiek šokančių žirafų pasaulyje yra sukurta. O galbūt sukurs ir pačią didžiausią žirafą žemėje.

Dalyvavimas renginyje nemokamas. Jo metu bus galima įsigyti leidyklos „Nieko rimto“ išleistų knygelių.

Renginį organizuoja VšĮ „Meno menė“ ir Klaipėdos r. savivaldybės J.Lankučio viešoji biblioteka, draugaudamos su leidykla „Nieko rimto“. Projektą iš dalies finansuoja Kultūros ministerija ir UAB „Print IT“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS