„Graži ir ta galinga“ leidžiasi į gastroles per didžiuosius Lietuvos miestus | KaunoDiena.lt

„GRAŽI IR TA GALINGA“ LEIDŽIASI Į GASTROLES PER DIDŽIUOSIUS LIETUVOS MIESTUS

  • 0

Klaipėdos jaunimo teatro (KJT) spektaklis-koncertas „Graži ir ta galinga“ leidžiasi į gastroles per didžiuosius Lietuvos miestus. Triukšmingai rugsėjo pabaigoje Klaipėdoje atidariusios aštuntąjį KJT sezoną dainuojančios aktorės dar iki Naujųjų metų aplankys Kauno, Alytaus ir Vilniaus publikas.

Spektaklyje-koncerte „Graži ir ta galinga“ muzikine kalba pasakojamos žymiausių Lietuvos moterų istorijos. Tikri, tikrais faktais paremti ir išgalvoti pasakojimai pasirodymo žiūrovus nukelia ne tik į skirtingus istorinius laikotarpius, bet ir į skirtingus moters gyvenimo tarpsnius, suskambančius skirtingais muzikos stiliais. Koncerte „Graži ir ta galinga“ skamba pačių aktorių kurti tekstai ir muzika, scenoje atliekama gyvai. Merginų kūryba išskirtinė ir tuo, kad tai vienintelė Lietuvoje dainuojančių aktorių merginų grupė.

Šiauliai

„Graži ir ta galinga“ turas per Lietuvos teatrų sales prasidėjo dar spalio pradžioje. Pilnutėlėje Šiaulių dramos teatro didžiojoje salėje savo kūrybą merginos pirmą kartą pristatė Saulės miesto publikai. Mokytojų dienos išvakarėse Šiauliuose vykęs spektaklis-koncertas tapo puikia pramoga daugumą žiūrovų gretose sudariusioms pedagogėms ir pedagogams.

Kaunas

Laikinosios sostinės publika taip pat pirmą kartą kviečiama susipažinti su penkiomis gražiomis ir galingomis aktorėmis, muzikine kalba pasakojančiomis žymiausių Lietuvos moterų istorijas. Spalio 30 d. 18 val. spektaklis-koncertas „Graži ir ta galinga“ nuskambės Nacionalinio Kauno dramos teatro Rūtos salėje.

Alytus

Dar praėjusį pavasarį Alytuje surengusios didelio vietinės publikos susidomėjimo sulaukusį koncertą „Graži ir ta galinga“ merginos grįžta ir į Dzūkijos sostinę. Lapkričio 26 d. 19 val. originalios Klaipėdos jaunimo teatro aktorių dainos ir tekstai skambės Alytaus dramos teatro mažojoje salėje.

Vilnius

Sostinėje „Graži ir ta galinga“ merginos jau turi ištikimų klausytojų ratą – dar praėjusiame sezone Vilniaus publika buvo aplankyta porą kartų. Artimiausias koncertas Vilniuje įvyks gruodžio 12 d. 19 val. „Menų spaustuvėje“.

„Graži ir ta galinga“ turas Lietuvoje taps puikia įžanga jau kitais metais planuojamoms tarptautinėms gastrolėms. 2020 m. kovo mėnesį KJT spektaklis-koncertas keliaus pas už Atlanto įsikūrusias lietuvių bendruomenes. Planuojami merginų pasirodymai Toronte bei rytinės JAV pakrantės miestuose.

Daugiau informacijos apie spektaklį-koncertą „Graži ir ta galinga“ bei kitus Klaipėdos jaunimo teatro renginius galima rasti puslapyje www.kjt.lt arba teatro „Facebook“ paskyroje.

GALERIJA

  • „Graži ir ta galinga“ leidžiasi į gastroles per didžiuosius Lietuvos miestus
  • „Graži ir ta galinga“ leidžiasi į gastroles per didžiuosius Lietuvos miestus
E. Sabaliauskaitės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS