I. Simonaitytės bibliotekoje Klaipėdoje – susitikimas su M. Čepuliu | KaunoDiena.lt

I. SIMONAITYTĖS BIBLIOTEKOJE KLAIPĖDOJE – SUSITIKIMAS SU M. ČEPULIU

  • 1

Apie gamtą – ne iš vadovėlių, o pasitelkiant nuotaikingus, intriguojančius pasakojimus. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka kviečia į susitikimą su žinomu gamtos fotografu, ornitologu, knygų apie gamtą autoriumi Mariumi Čepuliu. Renginys vyks šį penktadienį 18 val. bibliotekos (Herkaus Manto g. 25) Konferencijų salėje.

Daugybę laiko gamtoje leidžiantis M.Čepulis susitikimo dalyviams kalbės apie fotografiją, papasakos apie florą ir fauną, pasidalys patirtais nuotykiais ieškant įspūdingiausių kadrų ar stojus akistaton su gyvūnais.

Fotografas siekia žmones supažindinti su mus supančia aplinka, priversti stabtelėti ir ja pasigrožėti.

M.Čepulis gimė 1974 m. spalio 17 d. Šiauliuose. Pradėjęs studijuoti Vilniaus universiteto Gamtos mokslų fakultete, pasiliko gyventi sostinėje, kur ir įgijo ornitologo specialybę.

Tiesa, gamta žinomą fotografą pakerėjo gerokai anksčiau – dar vaikystėje. M.Čepulis sakė, kad pirmi jo gyvenimo prisiminimai – stirna rasotoje pievoje, vėžiai, lipantys iš dubenėlio, vikšras, ropojantis lapo kraštu. Vėliau tėvai ir seneliai jam nuolat priekaištaudavo, kad laksto paskui varnos uodegą.

„O rimtai pradėjau bėgioti nuo 7 klasės, kai kvepiančią pavasariu dieną pamačiau krūme linksmą, nuostabiai gražų paukštelį – mėlynąją zylę. Ir galiausiai dėl V.Logmino knygutės susirgau nepagydoma liga – ornitologija“, – prisiminė M.Čepulis.

Gamtos entuziastas pelnė ne vieną prizą Lietuvos gamtos fotografų konkurse „Auksinis žaltys“. 2017 m. išleido pirmąją savo knygą „Metai. Gamtos fotografo dienoraštis“, o 2018 m. pasirodė ir jo knyga vaikams „Visa tiesa apie gyvūnus“.

Fotografas garsėja ne tik įspūdingomis paukščių, bet ir gyvūnų bei gamtos nuotraukomis.

Feisbuke jis turi didelio lankytojų dėmesio sulaukiančią paskyrą „Čepulio fotoklajonės“, kurioje – nepakartojami kadrai ir nuotaikingi pasakojimai.

Susitikimas su M.Čepuliu – Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos projekto „Atsakinga partnerystė: EKO šventės“ dalis. Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

mindaugas

kaip suprantu fotografas pasisako uz zuvu naikinima iteisinant versline zuvininkyste.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS